August 27, 2005

Ciambelle Dolci -Wine Cookies from Italy עוגיות יין איטלקיות










--

I Love these cookies,just ask me why ?.. OK I'll tell you why:1.They are tasty .
2.They are VerY easy to bake .
3.They are Not Too sweet !
4.You use oil - No butter (I use canola oil)
5.They aren't small cookies..
6.You eat them and feel the wine Aroma..
7.They're Italian..
8.One cookie can help you when you're hungry..
9.They're good for traveling,keep well for weeks in an air tight box.
10.Ciambelle=doughnut=yummy
SO... you have here 10 reasons why you should
NOT bake them :-)
Here comes the recipe,I use half recipe, and get 28 cookies :
[I don't use the Anise seeds]

Ciambelle With Wine
/nonnalinaskitchen 

2 Cups of Sugar
2 Cups of White Wine
1 Cup of Oil (I find olive oil too strong of a flavor)
3 Tablespoons Anise Seeds
6 Teaspoons Baking Powder
8 Cups of All-Purpose Flour
Granulated Sugar

H O W

On a large board or counter top, start by making a large mound using 8 cups of flour, the sugar, anise seeds, and baking powder.
Make a well in the center, and begin to add the wine and the oil, mixing as you go along.
Continue in this manner, adding more flour as needed until all the liquid ingredients have been used. Knead for a few minutes until smooth. The dough should resemble stiff bread dough.
Preheat the oven to 350 degrees, and begin to shape the cookies.

Break off a small piece, and roll it into a 1-1/2 inch thick rope about 7-8 inches long. Join the ends to form a ring shape.
The cookies should be about 3-4 inches across. Dip the tops in the sugar, and place on a baking sheet.
Bake for about 40 minutes or until light golden brown. Cool well before storing. These cookies keep well in a tightly closed container, but I like to freeze half which works out well.


העוגיות נשמרות זמן רב בקופסא אטומה או צנצנת יפה..(לא במקרר ), ועמידות לנסיעה
צורתן מזכירה סופגניה קטנה עם חור.. הכמויות , כאמור, הן מחצית המתכון המקורי

Ciambelle Dolci עוגיות יין איטלקיות

כוס סוכר=200 גרם
כוס יין לבן
חצי כוס שמן קנולה
שלוש כפיות אבקת אפיה
ארבע כוסות קמח


ההכנה
לערבב קמח, סוכר ואבקת אפיה
ליצור גומה במרכז ולהוסיף בבחישה פנימה יין ושמן
ללוש (ידנית או במיקסר) לבצק חלק במשך מספר דקות
יתקבל בצק מוצק -כבצק לחם מוצק/רך
לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
ליטול פיסות בצק בכמות של כף. לגלגל לגלילים בגודל ברצוי - בערך 12 על 1.5 ס"מ
לסגור לטבעת
לטבול צד עליון בסוכר, ולהניח בתבנית עם הסוכר למעלה
לאפות בתנור החם עד שמזהיב, כ 15-17 דקות
לצנן היטב טרם אחסון

August 26, 2005

"Linzer Schnitten" - the recipe עוגת לינצר

"Linzer Schnitten" - the recipe עוגת לינצר











300 gr All-Purpose Flour
1 Teaspoons Baking Powder
250 gr soft butter
125 gr of Sugar
125 gr ground nuts or almonds
1 ts cinnamon
1/2 ts nutmeg
1 egg yolk
1/3 cup milk
Filling:about 200 gr red jam/confiture
Topping:1 egg
H O W
Mix in your mixer (or by hand) the flour +baking powder, add butter,sugar, nuts, cinnamon, nutmeg, milk and egg yolk to a soft dough.
Chill for 2 hours.(or for a night).
Preheat the oven to 350F(=180C);
Roll 2/3 of the dough into a 9x12 in baking dish.spread with red jam all over.make thin strips (1/2 inch) from the other 1/3 dough, and put them nicely over the red jam.
Glaze with beaten egg.
Bake for 30-40 minutes.
Cut when still warm but not hot.

Cookbooks I Love




Learn the secrets to picking the best-tasting produce/ Lucinda Scala Quinn איך לבחור מוצרי מזון טריים
zoomap - Here זומאפ ישראל
oemagazine - Here 



עוגת לינצר
אחת מהגירסאות הקלאסיות של העוגה המפורסמת, הנקראת ע"ש העיר לינץ באוסטריה
חלק מהגירסאות טוענות לעוגת לינצר טורט, שם העוגה עגולה, ממולא בשכבת ריבה עבה וכמובן פסי הבצק (דקיקים)מעל
ישנה גירסה של לינצר בתבנית מלבנית גדולה, אלו למעשה ה ’חיתוכיות לינצר’ שהכנתי
ויש גם עוגיות לינצר מגוונות/לבבות/עיגולים וכד’
המשותף לכולם- בצק פריך עשיר המכיל אגוזים/שקדים טחונים, חלמונים וחמאה
המלית תהיה כמעט תמיד ריבת פירות יער אדומים, לעיתים משמש
ומעל תמיד אותם הפסי בצק, מונחים שתי וערב
אני מביאה פה, תרגום שלי לגירסת חיתוכיות לינצר, הלקוחה מבורדה ישנה מאוד,[מצורף צילום מצהיב של המקור], שנותר לי ממנה גזיר נייר זה בלבד
אימי נהגה להכין את העוגה הזו, הרבה בילדותי.קרוב תקבל משלוח
הערות: עידכנתי מעט את המתכון לימנו אלו- הבצק הוכן במיקסר, מידות התבנית אולתרו (לא צויינו במקור)
ניתן ליצור פסי בצק דקים יותר, (בחום הזה הבצק נמס לי) בחורף יהיה לינצר מעודן יותר, עם פסים דקיקים

חיתוכיות לינצר - Linzer Schnitten
הכמות : 24-18 יחידות תלוי בגודל
לבצק עבה יותר, יש להקטין את גודל התבנית
תבנית נחוצה בגודל :24 על 30 ס"מ
לבצק

שלוש מאות גרם קמח לבן רגיל
כפית אבקת אפייה
מאתיים וחמישים גרם חמאה רכה

מאה עשרים וחמש גרם סוכר
מאה עשרים וחמש גרם אגוזים או שקדים טחונים
כפית קינמון טחון
חצי כפית מוסקט טחון
חלמון - מביצה גדולה
שליש כוס חלב

כ- 200 גרם ריבה אדומה - שמתי קצת פחות ריבת תות

חשוב שתהיה ריבה ללא חתיכות פרי, וקלה למריחה
במקור נרשם חצי כוס ריבת פירות יער לבחירה

ביצה (קטנה) , לזיגוג פסי הבצק

אופן ההכנה
להכניס את הקמח, ואח"כ כל חומרי הבצק למיקסר. במספר פולסים לעבד לבצק אחיד
לצנן את הבצק - לשעתיים במקרר

לחמם תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות
לקחת 2/3 מהבצק , כל הבצק שקל 800 גרם
לרדד על משטח מקומח היטב לגודל תחתית התבנית. ניתן גם ליטול פיסות מהבצק ולשטח
להעביר לתבנית המרופדת בנייר האפייה
למרוח מעל שכבה (בעובי הרצוי)של הריבה
מ 1/3 בצק הנותר, לרדד לעלה דק. לחתוך פסים בעובי 1.25 ס"מ + - . להניח על הריבה בשתי וערב. הנחתי הכל בפסים אלכסונים ליופי
למרוח רק את פסי הבצק בביצה טרופה
לאפות כ 40-30 דקות
חתכתי את העוגה לריבועים בהיותה חמימה, לא ישר מהתנור
ואיבקתי מעט באבקת סוכר

August 20, 2005

Best - FARMHOUSE WHITE BREAD

FARMHOUSE WHITE BREAD


 










Wonderful Rose Levy Berenbaum's bread recipe:
Great recipe,an huge bread !We call this bread :XL or the "Tall Bread".
Farmhouse White Bread

750g unbleached white bread flour (I use Doves Farm)
2tsp fine sea salt
30g unsalted butter, diced
2tsp caster sugar
10g (1 1/2 sachets) easyblend/instant yeast (NOT dry-active)
450ml lukewarm water
For the full Recipe Please take a look
here-
Mix the flour+salt, cut in the butter and mix well.Add the sugar and yeast and mix.
Make a hole in the center - add 300 ml of the water ,mix to a dough, add more water as needed, knead for 5 minutes.Let it rise for 1 hour (double).Knead, roll as shown in the pic. from the wide side.Put in a large (XL) bread baking dish, let in rise about 45-60 minutes.Bake in preheated oven 230C , for 35 minutes, take the bread out of the pan and return it to the oven for 10 minutes more .
I don't use 450ml water,i use 70-80 ml less.I bake the bread 35 +10 min. more.
We Love This Bread !
Full Recipe:
Farmhouse White Bread
750g unbleached white bread flour (I use Doves Farm)
2 tsp fine sea salt
30g unsalted butter, diced
2tsp caster sugar
10g (1 1/2 sachets) easyblend/instant yeast (NOT dry-active)
450ml lukewarm water

1kg loaf tin, greased

H O W
Gently warm the flour before you start. Leave it in a low oven for a few minutes, or in the microwave for 15 seconds.
Mix the salt with the flour and rub in the butter gently until the mixture resembles fine crumbs.

Stir in the sugar and yeast well. Make a well in the flour and pour in approx 3/4 of the liquid.
Using a wooden spoon, start mixing in the flour. Add the rest of the water if necessary. The mixture should be a soft but not sticky dough. If the dough seems dry or there are crumbs at the bottom of the bowl then add a little more warm water.
Turn the dough out onto a lightly floured surface - don't worry if it looks a horrible mess at this point. Using lightly floured hands, knead for approx 5 minutes. The dough will feel firmer, very smooth and pliable.

Return the dough to the mixing bowl (wash it out and lightly oil), cover with clingfilm and leave to rise in a warm place for about one hour until doubled in size.
Remove the dough from the bowl and knead gently on a lightly floured surface to expel all the over-large bubbles of air. Using plenty of flour on your hands and the work surface, flatten the dough to a rectangle with the short end the same width as the tin.

Roll up tightly (from the short end) and place in the prepared tin, seam side down. Lightly dust with flour. Cover the tin with clingfilm (leaving enough room for rising) or place in a large food-grade plastic bag.
Leave to rise until almost-doubled in size. Do not let the dough rise any further or it may collapse in the oven. (This will take about 40-60 minutes depending on the heat in the kitchen and the vigour of the yeast.)
Towards the end of the rising time, preheat the oven to 230C/450F/Gas8.
Remove the clingfilm (or take tin from bag) and bake for 30-35 minutes until the bread is a dark golden brown and sounds hollow when turned out and gently rapped underneath.

Return the turned out bread to the oven, placing it directly on the shelf, and bake for a further 5-10 minutes until the crust is really crisp all over.
Cool on a wire rack before slicing.




August 19, 2005

One Bread for me ,one for You **לחם הבית

One Bread for me ,one for You לחם הבית














 
Home Bread
I bake this bread every week, even today. It's very easy to make and very good ! , hope you'll love this bread as we love it :-)
Yield: 2 loafs.
1 Tbs dry Yeast
1 tsp sugar
500 ml warm water
600 gr white bread flour
200 gr whole wheat flour
2 Tsp salt
3 Tbs olive oil

H O W The baking pan you need: 1 Oven large baking sheet.
1. Dissolve the yeast and sugar in the water. Let stand until foamy, 10 minutes ; blend 2 kinds or flours and set aside.
2.Add to the yeast mixture : 2 kinds of flours,salt and olive oil.
3.Knead until elastic, about 8 minutes. (or byel. mixer less)
4.Put the dough in a large bowl ,covered and let rise about an 1 hour.
5.Punch it down and knead for few seconds ; Cover and let rise for 30 minutes .
6.Devide the dough into 2, shape to 2 loafs and put into the big oven pan; dust with flour and make 3 or 4 cuts diagonaly.
7.Cover and let rise in a warm place (on the stove)for 30- 60 minutes .
8. Preheat oven to 250C.
9. Bake the 2 loafs for 15 minutes,then reduce the heat to 200C and
bake for 25 more.
10.Remove loafs from pan , cool on wire rack.


לחם שאני אופה בקביעות כל שבוע, ולעיתים בכמות כפולה
הלחם פורסם בפורום מתכונים תפוז והובא לשם על ידי אמירה, המפליאה בבישולים
אני מכינה את הלחם ככה, גם אם לא מילה במילה כפי שאמירה כתבה, ככה הוא מתקבל בעיניים עצומות הכי טוב
לחם
כף =11 גרם שמרים יבשים
כפית סוכר
חמש מאות מ"ל מים פושרים
שש מאות גרם קמח ללחם
מאתיים גרם קמח מלא
שתי כפיות מלח
שלוש כפות שמן זית

:אופן הכנה
.בקערה לשים את המים הסוכר והשמרים ולערבב קלות, לתת לתסוס 10 דקות
.להוסיף בהדרגה את הקמחים, מלח ושמן, ללוש היטב עד שמתקבל בצק חלק ורך
.להוסיף קמח/מים בהתאם לצורך
ּלהעביר לקערה משומנת, לעטוף בנילון נצמד/ מגבת מטבח
.להניח לתפוח במקום חמים עד הכפלת הנפח - שעה עד שעה וחצי
.להוריד את הנפח ע"י לישה קלה
.ולהתפיח שוב כחצי שעה
ּלחלק הבצק ל2- ליצור כיכרות, לפזר עליהן בעזרת מסננת קמח, ליצור חריצים בעזרת סכין חד מאד ולהניח לתפוח עוד כ-35 דקות
בינתיים לחמם תנור לחום גבוה 250 מעלות
ּלאפות את הלחמים כ-15 דקות בחום הגבוה
להנמיך את החום ל-200 ולהמשיך לאפות עד שפני הככר משחימים -25 דקות 
להוציא מהתנור, לצנן על רשת 

August 18, 2005

Plum Cake עוגת השזיפים הטובה מכולן -אהרוני

Plum Cake -The Best ever
Recipe : AHARONI SETTING A TABLE 2001
you can use plum like
these ,or like those in the picture-Take 12 ripe plums, half them ...
The cake -Before Baking

 
Best Plum Cake

12 big and nice red plums
2 TB suger
2-3 TB brandy

for the cake:
3 large eggs, room temperature
1 3/4 cups suger (=350gr)
200 gr unsalted butter, room temperature
200 gr sour cream (15% fat)
1 lemon (peel and juice)
350 gr self raising flour (or add 2 1/2 teaspoon baking powder to unbleached white flour
The baking pan you need:28 cm springform
H O W
Preheat the oven to 350F(180c)

Mix: 2 TB suger + 2-3 TB brandy and soak the halved plums in it for 30 min. or more.
Cream the eggs+suger. add the soft butter and mix well.
Add the sour cream,juice and grated peel from 1 lemon,mix.
Finaly add the flour and the baking powder,don't over mix.
Lightly butter the pan,put little bit of suger in it and set aside.
Transfer batter to prepared pan and smooth top.
Arrange the halved plums nicely on top,
Sprinkle with 1 tablespoon sugar,
Bake cake about 50 minutes ,or till a toothpick inserted in the center comes out clean.
Cool to room temperature

* any other soft and fresh fruit can be used , like : apricots, figs..
Plum Spice Cake
 
And After...
I baked this cake today, nice and easy to bake.
Plum Spice Cake
2 cups all-purpose flour
1 ½ teaspoons ground cinnamon
1 teaspoon ground nutmeg
½ teaspoon ground cloves
½ teaspoon salt ,
1 teaspoon baking powder
½ teaspoon baking soda
¾ cup (1 ½ sticks) unsalted butter, room temperature ,
1 cup plus 1 tablespoon granulated sugar, divided
1 teaspoon finely grated orange zest
3 large eggs, room temperature
¼ cup plain low-fat yogurt
4 ripe plums, pitted and cut into 8 sections
HOW
1. Preheat oven to 350 degrees. Lightly butter or spray a 9-inch springform pan and set aside.
2. Whisk together flour, cinnamon, nutmeg, cloves, salt, baking powder and soda. In the large bowl of an electric mixer and using medium speed, cream butter, 1 cup sugar and orange zest together until light and fluffy, about 5 minutes. Add eggs, one at a time, and mix well. Reduce speed to low and add half of flour mixture. Scrape down sides of bowl. Add yogurt and remaining flour mixture, mixing well.
3. Transfer batter to prepared pan and smooth top. Arrange most of plums around edge of pan with the remaining few in the center. Sprinkle with remaining tablespoon sugar.
4. Bake cake until pale golden and a toothpick inserted in the center comes out clean, about 50 minutes. Cool to room temperature, then remove cake from springform pan by releasing its sides; transfer to a plate. Serve with ice cream or whipped cream.
From "The Beach House Cookbook" by Barbara Scott-Goodman
You can Find the full recipe
here
From "The Beach House Cookbook" by Barbara Scott-Goodman
 
עוגת השזיפים הטובה מכולן/אהרוני פותח שולחן
בדיוק מאותם חומרים שמהם הייתי מכין עוגה מורכבת ומסובכת, הכינה יום אחד אשתי, גיגי, עוגה פשוטה, נהדרת וטעימה אפילו יותר מזו המורכבת

שניים עשר שזיפים גדולים ויפים, חצויים לאורכם ומגולענים
שלוש כפות סוכר
שתי כפות ברנדי
שלוש ביצים
כוס +שלושת רבעי הכוס =350 גרם סוכר
מאתיים גרם חמאה רכה וחתוכה לקוביות
גביע שמנת חמוצה
מיץ וקליפה מגוררת מ-1 לימון גדול
חבילה (350 גרם) קמח תופח
תבנית קפיצים בקוטר 26 ס"מ
חמאה וסוכר לתבנית


מערבבים בקערה את השזיפים עם הסוכר והברנדי, ומשהים כחצי שעה
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). שמים בקערת המערבל את הביצים והסוכר, ומקציפים מעט. מוסיפים את החמאה בהדרגה עד שכולה נבלעת בבלילה. מוסיפים את השמנת, מיץ הלימון וקליפת הלימון, ורק בסוף, לערבול קצב ביותר את הקמח
משמנים את התבנית בחמאה, מפזרים בה סוכר ומטלטלים אותה עד שהיא מצופה כולה בסוכר. יוצקים פנימה את הבלילה, עורכים מעל את חצאי השזיפים בצורה נאה, ומפזרים מעל מעט סוכר
אופים כ-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש
העוגה טובה מאוד גם עם דובדבנים בשלים ומגולענים או עם אוכמניות טריות

August 15, 2005

Oatmeal Chocolate Chip Cookies עוגיות שיבולת שועל ושוקולד צ'יפס

Oatmeal Chocolate Chip Cookies










Oatmeal Chocolate-Chip Cookies
Moira cookies (Thanks Moira!)

1 1/2 cups flour
1/2 teaspoon salt
1/2 teaspoon baking powder
8 ounces (2 sticks) unsalted butter , softened
1 cup light brown sugar , packed
1 cup sugar
2 large eggs
3 cups oats
1 1/2 cups chocolate chips

H O W
1. Preaheat oven to 350 degrees, and line two large cookie sheets with parchment paper.
2. Whisk flour, salt and baking powder together in a medium bowl.
3. In a separate bowl, by hand or by mixer, beat butter until creamy. Add sugars and beat the mixture until fluffy, about 3 minutes. Beat in eggs one at a time.
4. Stir dry ingredients into butter-sugar mixture with a wooden spoon or a large rubber spatula. Stir in oats and chocolate chips.
5. Place dough onto parchment-lined cookie sheets by large spoonfuls (about 2 tablespoons each), leaving at least 2 inches between.
6. Bake until cookie edges turn golden brown, 20 to 25 minutes. Slide cookies (on parchment) onto cooling rack. Let cool, and store in airtight container.
Full recipe

http://whowantsseconds.typepad.com/who_wants_seconds/2005/08/oatmeal_chocola.html#comments
I Baked smaller cookies, with large ts of dough, so I've got 32 cookies, we loved them.

עוגיות שהכנתי אתמול- גדולות וטעימות 

עוגיות שיבולת שועל ושוקולד צ'יפס

:חומרים
כוס וחצי קמח לבן רגיל
חצי כפית מלח
חצי כפית אבקת אפיה
מאתיים וארבעים גרם חמאה רכה
כוס סוכר דמררה זהוב +1 כוס סוכר לבן
שתי ביצים גדולות
שלוש כוסות שיבולת שועל אני השתמשתי בזו של הרדוף-לא מהירת ההכנה
כוס וחצי שוקולד צ'יפס

:ההכנה
לחמם תנור לחום בינוני. לרפד 2 תבניות של התנור בנייר אפיה
.לערבב קמח+אבקת אפיה ומלח
:בקערה נפרדת ידנית או במיקסר לטרוף
.חמאה, סוכרים, ביצים, אחת בכל פעם
.בכף עץ לבחוש פנימה תערובת קמח
.להוסיף שיבולת שועל ושוקולד צ'יפס
ליצור עוגיות:בכמות של 2 כפות לעוגיה (יצרתי עוגיה עם כמות של כפית גדושה תערובת .לשמור על מרווחים בין העוגיות)
לאפות בחום בינוני
  לעוגיות הגדולות=18 עוגיות בסה"כ, לאפות 20-25 דקות
העוגיות הקטנות יותר= 32 עוגיות, כ- 15 דקות
לאפות עד שהשוליים מזהיבים

August 13, 2005

Egg Kichel עוגיות קיחלך

Egg Kichel עוגיות קיחלך

















These are my Mom's most favorite cookies , They aren't butter cookies.. but contents less fat and sugar, So... you can eat few of them without feeling any guilt :-) You'll get many cookies out of this recipe-

 Egg Kichel
3 eggs
1/2 cup vegetable oil
1/2 cup granulated sugar
2 1/2 cups all purpose flour (I put 1 more cup)
1/4 teaspoon salt
1 tablespoon baking powder (=10gr)
H O W
Preheat oven to 350 F.
Line a baking sheet with parchment paper. In a mixer, beat the eggs, oil and sugar until light and voluminous - about five minutes. Fold in flour, salt and baking powder. [Full recipe and Here ] Adding as little flour as possible, roll dough to a thickness of between 1/8 and 1/4 inch.
Cut into circles, diamonds or squares.
Transfer to prepared baking sheet and bake until lightly browned (25-30 minutes).
Sprinkle with 1/2 cup of sugar mixed with 1 teaspoon cinnamon before baking if you want to make them sweet and spicy.
NOTES : Kichel is a classic Jewish cookie (after poppy seed cookies). Homey and simple. Great for dipping in wine, tea, coffee.
 
עוגיות קיחלך
לפני שנים אימי הזכירה את עוגיות הקיחלך המזרח אירופאיות שסבתי נהגה לאפות, בתנור בחצר. את העוגיות היא נהגה להכניס לתנור לאחר שאפתה את כל החלות והלחמים. כל זה התרחש עוד טרם מלחמת העולם השניה
מאז ניסיתי להזכיר לאמא את טעם הילדות הרחוקה
מתכון זה לדבריה הוא ממש קרוב
אימי אוהבת את עוגיות האלו הכי הכי
היום הכנתי לה במיוחד כמה תבניות מלאות עוגיות קיחלך. זו עוגיה 
שניתן לאכול ללא כל נקיפות מצפון
אינה מכילה שומן מוקשה או חמאה וגם תכולת הסוכר בה נמוכה
העוגיה עמידה שבועות. ניתן לגוון ע"י זריית סוכר/סוכר+קינמון טרם האפייה

קיחלך של אמא
החומרים

שלוש ביצים
חצי כוס שמן רגיל
חצי כוס סוכר
שתיים וחצי כוסות קמח לבן רגיל -אני שמה בערך כוס קמח נוספת
כף אבקת אפייה
קצת תמצית וניל
לא הוספתי ברנדי, כנראה יכול להוסיף

אופן ההכנה

לחמם תנור לחום בינוני 180
להכין תבניות מרופדות בנייר אפייה. אצלי התקבלו 4 תבניות גדולות של התנור
לטרוף ביצים ידנית או במיקסר יחד עם השמן, סוכר כ- 5 דקות
לקפל פנימה קמח ואבקת אפייה. הבצק יתקבל דביק וצהוב

להוסיף בתחילה 2 וחצי כוסות קמח, לערב, ולאחר מכן להוסיף עוד קמח, רבע כוס בכל פעם עד ליצירת בצק נוח
לחלק את הבצק ל - 4 חלקים
לרדד דק (בערך 1/2 ס"מ עובי) על משטח מקומח
לחתוך עם חותכן עוגיות או כוס או סכין/גלגלת- כל צורה רצויה. בפעם האחרונה חתכתי את כולם ללבבות, להעביר לתבנית ולאפות כ- 7-10 דקות או עד שמזהיב
מתקבלות עשרות רבות של עוגיות
ניתן למרוח את העוגיות בריבה או לנשנש ככה

August 9, 2005

Basic Brownies בראוניז

Basic Brownies



I've baked them today,not for the first time,I think they are the best ..
Basic Brownies

3 ounces unsweetened chocolate, chopped
8 tablespoons (1 stick) unsalted butter, cut into chunks
1 cup sugar
1/2 teaspoon baking powder
1/4 teaspoon salt
2 large eggs
1 teaspoon vanilla extract
2/3 cup all-purpose flour

H O W
1.Heat oven to 350 degrees. Line 8-inch baking dish with foil .(I use 17X24 cm baking dish)
2. Melt chocolate and butter in small , stirring occasionally to combine. Cool mixture for several minutes.
3. Whisk sugar, baking powder, salt, eggs, and vanilla together in medium bowl until combined, about 15 seconds. Whisk in chocolate mixture until smooth. Stir in flour until no streaks of flour remain. Scrape batter evenly into prepared pan.Bake until toothpick inserted halfway between edge and center of pan comes out clean, 22 to 27 minutes. Cool brownies on wire rack to room temperature, now you can eat them..Makes 12 - 16 brownies.

Brownies חומיות
"בראוניז הכי טעימים"
החומרים
מאה גרם שוקולד מריר, חתוך לקוביות
מאה ועשרים גרם חמאה
כוס סוכר לבן =200 גרם
חצי כפית אבקת אפיה
רבע כפית מלח
שתי ביצים גדולות
כפית תמצית וניל
שני שליש כוס קמח לבן רגיל

:אופן ההכנה
לחמם תנור ל 180
לרפד בנייר אפייה תבנית קטנה 20 על 20 ס"מ
להמיס שוקולד וחמאה בסיר קטן, על להבה נמוכה עד שנמס. לצנן מספר דקות
לערבב יחד בקערה בינונית: סוכר, אבקת אפיה, מלח, ביצים ווניל
לטרוף פנימה תערובת השוקולד.
לערבב פנימה קמח עד שאין גושים.
לצקת את התערובת לתבנית המוכנה.
לאפות בין 22 ל 27 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה במחצית גובהה יוצא נקי. להמנע מאפיית יתר
לצנן על רשת. להוציא ולחתוך לריבועים בגודל הרצוי
מתקבלים בין 16-20 בראוניז תלוי בגודל
יפים להגשה בעטרות נייר. ניתן להקפיאם
Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 1.0 Israel של Creative Commons. Creative Commons License
by TwitterButton.com