February 26, 2007

Hamantaschen אזני המן


Yes, the same question each year, few days before Purim :"which Hamantaschen recipe is the best ?"... ; So, ask me .. I'm always tring to find the 'best of recipe' .. the answer isn't simple , there are some good recipes around, made of yeast dough or some other crispy dough, with or without eggs.. I could not find mom's recipe or my grandmom's recipe, So I've found it on the net.Kan-Naim Hebrew site (+walla site,I don't know which one came first)offers a dough made with heavy cream , without any egg made by Odded Peleg - Kapulsky baker and chef .Make the dough a night before , I think it's a good choice ; Fill the dough with jam/nuts/chocolate filling/poppy seed... ;You'll get 40-45 Hamantaschen from this recipe :

Hamantaschen/Odded Peleg- Kapulsky restaurants-cafe אזני המן של רשת קפולסקי
230 gr soft butter
350 gr AP flour
100 gr sugar
90 gr heavy cream
5 gr baking powder (I use 1.25 ts )
vanilla (I didn't add)
1.Beat butter and sugar in your mixer until you get a cream like mixture.
2.Gradually on low speed add the cream, mix well.
3.Mix the flour and the baking powder in a bowl and add it to the butter mixture, beat shortly until you get a smooth dough.
4.Cover the dough and let it rest in your fridge for a night. (I think few hours is good too)
5.Take the dough out from your fridge, preheat the oven to 170C
;[let the dough rest outside for 30-40 minutes to become softer so you can more easly roll it )Now :roll the dough thin (3mm) on a floured surface and cut out rounds 7-8 cm
6. Fill each Hamantasch with any filling you like (less than 1 ts)
,close each one and bake for 17-22 minutes (I've baked them for 22 minutes); after cooling dust with caster sugar. *good for 10 days without freezing*

I used this Chocolate filling for 25 hamantaschen: (the other were filled with jamqsour cream and nuts):
Mix 1/4 cup sugar+5 TB cocoa +1-2 TB sour cream 15% fat (1/4 cup ground nuts can be added)if your sour cream has more fat you'll need 3 TB.



התקבל היום ניוזלטר מיוחד מעל השולחן:פסטיבל על השולחן יוצא לדרך, למי שמעוניין:רשימת מתכונים
אני לא זוכרת אם כבר הזכרתי את הבלוג של מטר שמונים,אבל אם כן או לא, ובגלל הסימפטיה והעניין הנה הוא , ומעכשיו גם ברשימת האהובים שלי, -פה ,בצד שמאל-אשוב בקרוב, אנא חיזרו לבקר, אשמח מאוד
מתכון משנת 2004 של עודד פלג, שף קונדיטור ברשת קפולסקי
לדעתי, מתכון מוצלח:הבצק הוכן לילה לפני במיקסר, שהה לילה במקרר,אך לדעתי מספר שעות גם יספיקו.הבצק מתקשה מאוד בקרור, כך שהייתי מליצה להוציאו כשלושים דקות או יותר מהקרור לפני הרידוד .חילקתי את הבצק לשני חלקים, כך היה לי קל יותר לרדד. לרדד דק אבל לא שקוף.חתכתי עיגולים בקוטר כ- 7 ס"מ עם כוס זכוכית רגילה בתכולה של 250 מיליליטר.מתקבלים כ- 45 אוזני המן שממלאים- 2 תבניות תנור מהגדולות ביותר. בבצק אגב שמתי כפית ורבע אבקת אפיה.אפיתי קצת יותר זמן מהמצויין- כ 22 דקות במאה ושבעים מעלות, איבקתי באבקת סוכר לאחר צינון קל
לגבי מלית כמחצית מלאתי במלית שוקולדית הזו שהיא טובה:עירבבתי רבע כוס סוכר עם 5 כפות קקאו איכותי + כ-2 כפות שמנת חמוצה , הפעם שמתי שמנת חמוצה שמנה יותר מה-15 אחוז הרגילה ולכן, בגלל סמיכותה 'נאלצתי' לשים 3 כפות סה"כ. אפשר להוסיף רבע כוס אגוזים טחונים, הפעם לא הוספתי.חלק אוזני המן מולאו בריבת תאנים ביתית, ומעטים באגוזים טחונים עם שמנת חמוצה סמיכה דבש וסוכר.נו- מתי אתם מכינים ומה בדיוק. אשמח לקרא
Maria Giovanna is from Napoli Italy, her Blog is one year old, and she cooks and bakes yummy dishes,visit her in Passione&Cucina
Mamoul [recipe] מעמול - מתכון מצויין
מומלץ לבקר אצל:הצלמניה הדיגיטלית
בלוג צילומים פלוס. פלוס קישוטי מזון, ציורים, שירים, עבודות בפוטושופ ועוד-התמונה המצורפת מתוך הבלוג שלו דרך אתי אברהמי
A La Dilek's Blog בלוג מקסים
Reading:

... My old Purim Mask ... :-)
דף המידע החדש של איתמר מאתר הספרים עוסק בנושא:דַּף הַיֶּלֶד, כמה מקסים-מלווה בכותרי ספרי ועיתוני ילדים של ילדותנו ועוד לפני זה.. מישהו זוכר את הספר הזה- על יהושע הפרוע? [גם פה]התמונה לקוחה מדף המידע של איתמר-אני חושבת שהיה לנו בבית את הספר הגרמני,נבדוק

טארט פקאן קוקוס
:לתחתית
חצי כוס סוכר דמררה זהוב
כוס שיבולת שועל מלאה-לא להכנה מהירה
כוס קמח רגיל
חצי כפית אבקת אפיה
חצי כפית מלח
מאה ועשרה גרם חמאה,מומסת ,פושרת
:למלית
שליש כוס דבש
שלושה רבעים כוס סוכר דמררה זהוב
מאה וחמישה עשר גרם חמאה
רבע כוס שמנת מתוקה
כוס שיבולת שועל מלאה- לא להכנה מהירה
חצי כוס קוקוס
כוס ורבע פקאנים קצוצים קלויים, שמתי אגוזי מלך קצוצים-לא קלויים
חצי כוס זרעוני חמניה קלויים קלות – אני לא קליתי
לא שמתי זיגוג שוקולד
:הכנת תחתית
לחמם תנור לחום 160 מעלות, להכין תבנית עגולה או ריבועית 22 ס"מ – אני אפיתי בריבועית 22 ס"מ
לערבב סוכר חום, קווקר,קמח ,אבקת אפיה ומלח, להוסיף חמאה מומסת ולערבב היטב.לשטח בתחתית וקצת בדפנות של התבנית. לאפות כ-15 דקות או עד שזהוב, להוציא ולצנן
:הכנת המלית
בסיר לערבב -דבש,סוכר זהוב וחמאה ,לבחוש ולבשל עד שהחמאה נמסה והתערובת חלקה
.להסיר מהאש ולהוסיף שמנת מתוקה
בקערה לערבב קווקר,קוקוס,פקנים או אגוזים אחרים וזרעוני חמניה, להוסיף לתערובת החמאה ולערבב היטב.לצקת את המלית על התחתית האפויה הצוננת ולאפות בחום 175 מעלות, במרכז תנור עד שמזהיב, כ- 25 דקות, להמנע מאפיית יתר, העוגה מתקשה עם הצינון. לצנן 10 דקות בתבנית ואח"כ להוציא ולצנן לגמרי, לחתוך לגודל הרצוי
מתכון לאוזניים מאת עודד פלג, רשת "קפולסקי" ניתן גם לרכוש בכל סניפי הרשת
:חומרים
מאתיים שלושים גרם חמאה בטמפרטורת החדר
שלוש מאות וחמישים גרם קמח
מאה גרם סוכר
תשעים גרם שמנת מתוקה
חמישה גרם אבקת אפיה
סוכר וניל/חמיצות לפי הטעם
:אופן ההכנה
מקציפים את החמאה והסוכר במיקסר במהירות בינונית עד שמתקבלת תערובת אחידה
מורידים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים את השמנת המתוקה עד שהיא נבלעת בתוך החמאה
מוסיפים את הקמח עם אבקת האפייה ומערבבים ממש מעט רק עד שהבצק נפרד מהדפנות של המיקסר
מוציאים את הבצק לשולחן ועוטפים בניילון נצמד. מקררים לילה במקרר
מרדדים את הבצק לעובי של 3 מילימטר על שולחן מקומח בעזרת מערוך וקורצים עיגולים בעזרת כוס בקוטר של כ 7-8 ס"מ
מזליפים את המילוי או מניחים מעט בעזרת כפית, סוגרים את אוזן ההמן ואופים ב- 170 מעלות כ – 17 דקות לערך
לאחר קירור מלא, מומלץ לפזר אבקת סוכר ולאחסן בכלי סגור לא יותר מ- 10 ימים
Don't over bake them, more like a candy...Neukollner Nudelsuppe - Rosa's Blog ; Lex Culinaria's BlogReading: Brot und Rosen Blog
גולשת מפורום מתכונים ווינט,הביאה מתכון לאוזני המן פריכים מהספר עוגות לכל חגPecan Coconut Tart [part of the Mexican-Themed Celebration] טארט פאקו קוקוס-מתכון למטה

February 25, 2007

Hebrew Food Links


קישורים על אוכל, מתכונים וחיוכים
מצגת על ירקות ופירות מקושטים, לא חדש - אבל ההצגה חביבה, שלג מכל כיוון - הגבירו רמקולים ותהנו
הכנתי פעם פאי עגבניות וגבינה על בסיס בצק תפוחי אדמה - הנה המתכון-נחמד, ומזמן בניו יורק טיימס פורסמה עוגת גבינה ומנגו, לא נוסתה וגם עוגת וניל ותותים שנראת מצויין- 2 המתכונים נמצאים פה
את מרשם:רביולי נוסח סרדינייה-לא הכנתי מזמן, נראה טעים והגיע הזמן לשיחזורים
שימושים נוספים למוצרי מזון ומוצרים ביתיים ,רוצים טפט מקורי וגם קשור לאוכל? - לאתר הניוזילנדי הזה יש מה להציע לכם, רק בחרו את גודל הטפט הרצוי
שרי מאורט העלתה פעם מסמך וורד על סושי - הנה הוא,מתכונים מצולמים בשלבים ובצרפתית - אפשר למצוא פה, הפיצה זו דוגמא אחת מיני רבים
קישורים נבחרים הקשורים למזון- פה
לביבות תפוחי אדמה - נוסח אירלנד ,הכנתי מזמן ,אבל זוכרת שאהבנו
זה מתכון טעים לניוקי, שהכנתי לא מעט פעמים, וזה מתכון לניוקי ברוטב פטריות שטרם הוכן של השפית ג'ודי אדמס
אתר שכולו פילו, כולל מתכונים, וארבע אתרי מתכונים שכדאי לבדוק-לא זוכרת שעיינתי בהם לעומק- אולי זה הזמן:פה ופה ופה וגם פה
ספרון 16 עמודים בפורמט פי-די-אף על מתכוני הקיץ של ווילאם סונומה - יופי
עוד אתר מתכונים, ופה מעינים פיתה ערבית
ועוגת שוקולד -שזיפים ומסקרפונה מניוזילנד
לחובבי אפיית הלחמים- ככה אפשר לשלוח גור בדואר
שיניתי כיוון , ככה חורצים לחם
הסיפור האמיתי על מקור הבשר ומוצרים מהחי-אנימציה
אומנות הסושי - פה
הפיצה ששיגעה את הרשת
לחמניות נהדרות אפשר למצוא בקובץ הזה
ארבעים ושניים מתכוני בון אפטיט נבחרים- פה
מרובעיות שוקולד אספרסו - מתכון נחמד שהוכן כבר- פה
ספר שוקולד שאני מאוד אוהבת ואולי ניתן עדיין לרכישה או הזמנה בצומת ספרים הוא
Chocolate: Cooking with the World's Best Ingredient by Christine McFadden Christine France
מקפא מי ורדים ולחלב של דונה היי- לא נוסה עדיין, מתכון פה + 3 מתוקים משוקולד- פה + פה וגם פה

February 24, 2007

Magic Brownies and more

Lemon Bars לימוניות

Lemon Bars /cuisine recipes - Full recipe לימוניות

Poppy Seed Rolls "לחמניות בפרג "English recipe-soon

Mix 200 ml lukewarm milk+10 gr dry yeast+1 TB sugar-let rise for 20 minutes; Add 100ml buttermilk.Sift 500 AP flour and add yeast mixture, knead the dough for few minutes, let rise for 80 minutes; knead the dough for a minut or 2,make a roll, cut to 12 pieces, roll each one to a ball; roll each ball in poppy seeds.let the rolls rise for 1 hour on a large baking dish.bake in a hot oven-225C for 18 minutes +-.


"This is Betty Newman’s (a San Francisco food writer for the Jewish Bulletin of Northern California) recipe for a Babka full of old-fashioned goodness.."

But I think It's more like a Bread, not the Best one.. But it was baked by me in a 'Wonder Top' סיר פלא, on the gas and not in my oven, in this pic.- It's not baked yet but I was very curious.. so I took off the lid .
If you want to bake this recipe , use only 800 gr flour, and here is the full recipe [Here are more Babka recipes]
Magic Brownies בראוניז
 
הערות למתכונים המובאים כאן
הלימוניות או חיתוכיות הלימון -מתכון חדש ומוצלח, לאוהבי לימון וחמיצות במיוחד, המלית דומה לקארד לימון חמוץ ומתוק גם. הכנתי את הבצק עם מעט אגוזי מלך קצוצים דק, לא הוספתי עוד אגוזים או שקדים. הבצק עורבב ידנית ונאפה כמובן קודם. אפיתי בתבנית 17 על עשרים ושלושה ס"מ ולא 20 על 20 ריבועית כפי שמומלץ, דבר שהשפיע על הגובהה של הלימוניות, הבצק פריך, והלימונית נחתכת יפה
 
הלחמניות: הבצק הוכן במיקסר, קל להכנה וכייפי. לא ריססתי במים את הלחמניות כי לא היה לי שפריצר. הוספתי טיפה מלח -לבצק.הלחמניות יוכנו כמובן שוב-אגב מתכונים מדנמרק ניתן
 
הבראוניז לא נתתי להן את שמם..- מוצלחים, ומזכירים באופן ההכנה ובטעם את הבראוניז הקבועים, מלבד שבאלו יש אגוזים, הכמות כפולה ולכן הוכנו בתבנית 9 על 12 אינץ. אפיתי 5 דקות יותר ממה שכתוב ואפשר להפחית 2 דקות אפיה, אפשר להפחית גם סוכר , למרות שהפחתתי אולי 2 או 3 כפות. הבראוניז יציבים וגבוהים יותר מאלו הרגילים, ומתקבלים המון חומיות. יוכן שוב כמובן

Magic Brownies
13 tablespoons butter
6 1/2 ounces unsweetened chocolate, coarsely chopped
1 1/2 cups sifted cake flour or all-purpose flour
3/4 teaspoon baking powder
1/2 teaspoon salt
4 eggs
2 cups sugar
1 1/4 teaspoons vanilla
1 1/4 cups coarsely chopped walnuts, toasted

H O W
Grease a 13x9x2-inch baking pan; set aside.

In a heavy small saucepan, heat the butter and chocolate over low heat, stirring constantly, until chocolate is melted and smooth. Set aside to cool.
In a small bowl, stir together flour, baking powder and salt. Set aside.
In a large mixing bowl, beat eggs and sugar with an electric mixer on high speed for 5 minutes or till lemon-colored and fluffy, scraping sides of bowl occasionally.

Add cooled chocolate mixture and vanilla.
Beat on low speed until combined. Add flour mixture. Beat on low speed till combined, scraping sides of bowl.
Stir in walnuts.
Spread the batter in the prepared pan.
Bake in a 325 degree F oven for 30 minutes or until brownies appear set.
Cool in pan on a wire rack.

Magic Brownies/Source: Better Homes and Gardens -recipePoppy seed Rolls recipe in Hebrew -Poppy seed Rolls recipe(from this Blog):

Chanita Harel© כל הזכויות שמורות על תכנים ותמונות שלנו התפרסם היום בבלוג האוכל של חניתה הראל ורן This content belongs to Chanita Harel at My Mom’s Recipes And More. All writing and photography copyright © 2005-2010 unless otherwise indicated. All rights reserved.http://momsrecipesandmore.blogspot.com

February 22, 2007

I was tagged by rosa from rosas yummy yums to the "FIVE THINGS ABOUT ME" Meme ,thank you rosa,here are some.. I think today is the best day to write about ..:
1. I've never colored my long hair .. I was born blond , and I'm still dark brown, but I think red lipstick is a nice thing . [DIOR ROUGE 999] < ---
2. As a young child I had 3 grandmoms don't ask me how.. but it's true.
3. 'Telling the True' and honesty are very important to me ,I hope I do my best , here in my Blog too.
4. I would like to
travel all around the world .. yes ! but I can't ...
5. I use to write
'Love songs' , but I gave them away ... years ago .. (only few were left here)

I'm Tagging :

1. Svetlana from "my kitchen"- Bulgaria

2.Viji Jeyakumar from "Vcuisine" - Kuwait

3. Anna from "La cuisine d'Anna" - Canada

4. Claudia from "Dolce" - Germany

5. fethiye from "yogurtland" - Usa

Robben Ford- Don't Let Me Be Understood/ Lyrics /The Animals - Don't Let Me be Understood
Baby, do you understand me now, sometimes I feel a little mad
And don't you know that no one alive can always be an angel
when things go wrong your bound to see the bad
I'm just a soul whose intentions are good
oh no, please don't let me be misunderstood
Baby sometimes I'm so carefree with a joy that's hard to hide
And then sometimes it seems all I have to do is worry
and then you're bound to see the other side
I'm just a soul whose intentions are good
oh no, please don't let me be misunderstood
if I seem mean to you, I want you to know
that I never mean to take it out on you
Cause life has it's problems and I get my share
and that's one thing that I never mean to do, 'cause I love you
Oh oh baby, don't you know I'm human
I have faults just like any other one
and sometimes I find myself alone and regretting
some foolish little sinful thing I've done
I'm just a soul whose intentions are good
oh no, please don't let me be misunderstood


February 20, 2007

A quick mushroom courgette soup and more

Today's Soup: A quick mushroom courgette soup
A small mushroom package inspired me to make this soup..half recipe was written on that package..here is my version :
Fry 2 large finely chopped onions in olive oil and a piece of butter in a medium size cooking pot , add 1 large cougette cut and 250 gr thin sliced mushrooms; Fry everything for a 1 minute or 2 (or 3) . Now add:boiling water to cover all vegetables , ground black pepper,nutmeg ( muscat in Hebrew)garlic and salt or 1 ts chicken-soup powder (which I don't use normaly), bring to boil and cook, with a cover for 20 minutes more or less - yummy !


סלסלת פטריות קטנה ודיי טריה נתנה לי השראה למרק פטריות קטן וטעים .מלאתי את העגלה בכל טוב, כרוב וכרובית ועלי סלרי לחמוצים, כן, פעם נוספת כי זה מהיר וטעים, ללא פלפל אנגלי שהיה לנו קצת דומיננטי.אז בסוף השבוע יהיו חמוצים, צינצנת 4 ליטר.. הכנתי שוב לחם כפרי לבן , שתמיד מצליח, הכנתי עוף ללא אנטיביוטיקה בתנור עם בירה, מה שנשאר בפחית הבלגית , נלגם לקיבתנו, האמת - היה קצת מריר.הכנתי גם בצק דניש שקצת שרפתי אותו, אבל אמא עשתה פלאים מהרבע האחרון בצורת 2 גלילות גבינה. בצק מצויין ולא שמן ביחס לתוצרת הרבה. הכנתי גם ברוקולי עם שום, גם סלט כרוב לבן מתובל בלימון טרי.והכנתי גם מרק פיטריות וקישוא ובצל- הרי המתכון כמעט כולו היה על האריזה
הכנת המרק :טיגנתי 2 בצלים גדולים קצוצים במעט שמן זית מעורב עם קצת חמאה עד לשקיפות, אח"כ הוספתי קוביות מקישוא אחד גדול ואת כל סלסלת הפיטריות והפרוסות דק, הקפצתי את הכל דקות ספורות
ואז הוספתי מים רותחים עד למעלה מכיסוי הירקות, כפית אבקת מרק עוף, פלפל שחור ומוסקט טחון וארומטי של מקורמיק,ניתן להוסיף שום כתוש, הבאתי לרתיחה ובישלתי כ- 20 דקות. לדאוג שלא יהיה רך מידי. תיקון תיבול: מלח
אני מעלה עוד קצת תמונות של המרק בכדי להמחיש כמה קל להכנה ואולי בשביל להמריץ אותכם למטבח
Crispness..
A 60 gr package of these pita size 100% wheat crispy and light rounds, 19 calories in a one.. I like eating them.[Made in Israel]

Meny T. is a chocolate expert, here in this Hebrew link (with pics..)he explains how to make Homemade chocolates for your 'box of chocolates '-this pic was made by Many - yummy !
המלצת היום היא מתוקה
מני ת. הוא אומן שוקולד, מנהל מקצועי של
פורום השוקולד בפרדס, האיש מומחה בשוקולד ובנועם הליכות, השבוע הוא מעביר לנו
הסבר מפורט ומצולם -התמונה של מני ת. לקוחה מדף האינטרנט שבו כתב-כיצד להכין בונבונירה בייתית, תראו כמה שזה יפה ומושלם.אני מקוה יום אחד גם לנסות לשחק עם שוקולד במטבח הקטן והפרטי ללא מכונת טמפרור ואביזרים מקצועיים,אם אתם מנסים או ניסיתם כבר-אל נא תהססו לכתוב לי,בפורום מתכונים נצפתה גם מגי(מגיג באנגלית שגם מעבירה סדנאות) במיומנות שוקולדית יפייפיה,כל הכבוד
קחו עוד כמה המלצות לסוף היום ודווקא אמצע השבוע אלף ארבע מאות תשעים ושבע קישורים למתכונים מפורום האוכל של אורט, מתכונים ותיקים שחלק מהכותבים מוכרים לי וירטואלית, חלקם לא, פשוט לסמן קישור ולהעתיק לדף ריק של הדפדפן שלכם, יש שם כמה פנינים
אתר מזון - למגזר המקצועי , אבל בטוח שגם לכל המתעניין -תעשיית המזון, מה חדש והיכן - נרשמתי לניוזלטר שלהם, נראה מה נקבל, רק חבל שישנם שם הצעות עבודה גם ותיקות מאוד
פסקל פרץ רובין מביאה קצת טעמי תימן בקישור הזה,רק לא הבנתי מדוע הובאה שם תמונת אילוסטרציה
בייקר1 מפורום האוכל של אורט ממליץ על דפי סיליקון לאפייה, לא משטחי סיליקון המצויים, אלו נמכרים לפי מידה אצל היצרן הזה, אבדוק גם
A good night or day Song for you:Robbie Williams - My Way :-)
Svetlana's Food Blog is 3 months old, she is from Pomorie : Bulgaria and cooks in her English Blog local very good dishes, come and visit her, like I did today .[Her BANIZA ]
 
Chanita Harel© כל הזכויות שמורות על תכנים ותמונות שלנו התפרסם היום בבלוג האוכל של חניתה הראל ורן This content belongs to Chanita Harel at My Mom’s Recipes And More. All writing and photography copyright © 2005-2010 unless otherwise indicated. All rights reserved.http://momsrecipesandmore.blogspot.com

February 19, 2007

בצק דניש Danish Pastry.

בצק דניש Danish Pastry

Danish Pastry.. I'm not sure if this recipe is the real or the original recipe ..but I use to bake this dough when I was 20 years old and not so much later.. ; An Hebrew Israeli-Danish Blog (not a food Blog)inspired me lately.. cutting the dough like a ' Windmill'-like this one was funny and the most beautiful shape then the others, even you get less cakes this way ...and please don't over bake your cakes like I did , 12 minutes on high temp. is good ; I think this version is low fat ,all other Danish Pastry recipes include more butter and less flour.. ;-(

Danish Pastry Dough - בצק דניש 
Based on Time Life Desserts CookBook in Hebrew-1975
For the dough:
1/2 cup lukewarm water
10 gr dry yeast or 30 gr fresh
1/2 cup sugar
4-5 cups AP flour (I use 4.5 cups+-=630 gr flour)
1/2 cups cold milk
15-20gr soft butter
2 eggs
1/2 ts salt
1/4 ts cardamom (Ididn't use it)

1 ts vanilla
-------
200 gr butter (cut into 50 gr)
For the egg wash:1 egg white +1 ts water - spread this wash on the dough, after rolling it
------
How:
Mix the yeast with the -water,1 ts sugar and 1 TB flour, let rise for 5 minutes.Put 4 cups flour in your mixer bowl, make a hole in the center and add:yeast mixture,milk,1 TS soft butter,salt,eggs and spices.Knead for few minutes until soft and smooth dough; cover , let rest in the refrigerator for 30 minutes.Divide the dough to - 4 parts. On a floured surface roll each part very thin, Place 50 gr butter in the center of each part (1/4 dough). Fold the ends of the dough in towards the center, forming a package .. repeat with the other 3 parts, refrigerat for 20 minutes.On a floured surface roll each quarter thin , than fold until 2/3 and once again the other 1/3 over,form a small package , cover and chill again . Repeat 3 more times , chill every time for 30 minutes, than chill for 2 hours. you can now roll and fill every part with jam or chesse or nuts as you like. Let the dough rise (after shaping) for 30-40 minutes; Bake in a hot oven - 200C for 12+- minutes; Please don't over bake the dough as I did.. More recipes : Danish Dough /Recipe Courtesy of Emeril Lagasse --- Homemade Danish Pastry/Dessertsfirst --- Danish Pastry(Spandauer) ---Danish pastry/foodiesite+ Here ---Danish Pastry with Filling Variations/recipe-recipes-message-board --- BLUEBERRY CHEESE DANISH PASTRIES and more...


דניש ,בצק שמרים עלים דני Shaping III

Shaping II
Shaping I
Making The Dough










הבאתי פה בצק דניש בגירסאת הלייט שלו שאינה עתירת שומן.דרושות מספר שעות של הכנה של הבצק,אז אם מתחשק לכם לקפל ולרדד - זה בשבילכם. המתכון בעברית למעלה. הערות: מומלץ להכין את הבצק הבסיסי לפני הוספת חמאה במיקסר..לרדד דק לאחר כל קיפול לעטוף בנייר שעוה- סנדוויץ ולשים בשקית ולמקרר.בסופו של עניין מתקבל בצק מצויין שקל מאוד לרדד לכל גודל וצורה. הכנתי בשלושה אופנים ואת הרבע האחרון נתתי לאימי שהכינה 2 רולדות גבינה מתוקות שטרם זללתי. מרבע בצק ראשון הכנתי כרוכיות עם סוכר, אגוזים,קינמון- למרוח קודם את הבצק בחלבון טרוף בכפית מים.רבע שני הוכן כקרניים קטנות שעליהן מרחתי חלבון ופיזרתי סוכר וניל מפריז. הרבע השלישי היה הכי יפה, גם אם אפוי מידיי- שבשבות ממולאות ריבה, הפעם ריבת תפוז וזנגויל.אל תצחקו ממני, אבל לא זכרתי את צורת הקיפול של השבשבת אז הכנתי דגם מנייר..,אז לכם יש תמונה ,חסכתי לכם את הדגם
בצק שמרים עלים דני
החומרים
חצי כוס מים פושרים
שלושים גרם שמרים טריים שמרית בשקית
חצי כוס סוכר
חמש עד שש כוסות קמח רגיל
חצי כוס חלב קר
כף גרם חמאה רכה
שתי ביצים
חצי כפית מלח
כפית תמצית וניל מקורמיק
קליפת לימון מגוררת
לקיפול: מאתיים גרם חמאה

:ההכנה
.לערבב שמרים + מים + כפית סוכר + כף קמח לעיסה
.להתפיח מס' דקות
.לשים בקערה : 4 כוסות קמח, ליצור גומה ולהכניס
.תעורבת שמרים,חלב, סוכר,כף חמאה,מלח ,ביצים ווניל
.ללוש הכל לבצק רך וחלק.(להוסיף קמח לפי הצורך
.לכסות ולצנן 30 דקות
.להוציא, להניח על קרש, לחלק ל - 4 חלקים שווים
.לקמח משטח עבודה
.(לחלק החמאה ל- 4 חתיכות (50 גרם כל אחת
.לרדד כל פעם עלה אחד, עד דק
לשים במרכז העלה חתיכת חמאה, לקפל את הבצק בכדי לסגור היטב את השומן לצנן 20 דקות
רצוי כל רבע בצק להכין ולהכניס למקרר מכוסה
לרדד שוב כל רבע בצק ולקפל כל אחד פעמיים (פעם עד 2/3 ומעל זה את השליש האחרון
.לצנן 20 דקות
.לחזור על התהליך 3 פעמים
.לאחר הכל... לצנן לפחות שעתיים

* הבצק טוב להמון מילויים

* אין קיצורי דרך או תחליפים, להצלחה
* לגבי האפייה, לאחר המילוי, אין צורך להתפיח, ניתן למרוח את המאפה בחלבון ולזרות קצת סוכר לאפות בחום של 200 מעלות 15 דקות, להנמיך את החום ל - 180 ולאפות עוד 10 דקות
תלוי בגודל המאפים ובתנור
Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 1.0 Israel של Creative Commons. Creative Commons License
by TwitterButton.com