September 28, 2007

Apple Day 2007

It's Apple Day Today..
I Prepared a small Apple Cake (round 22cm), which is more like an after-meal dessert, it's the 5 stars recipe from McCormick site :"
Chunky Apple Spice Cake with Vanilla Butter Sauce " , eat this cake warm or cold, with plenty butter sauce around (I use only half sauce Ingredients)You can find here Apples always, everywhere, all year around .I love apples , better the green-sweet-sour once (and hard like stones..) .When everyone says:" it's an sour apple !" ,I can't eat it.. I know for sure it's a good apple for me :-)
[There is No need for baking powder in this cake, I've baked it twice, it's OK :-) ]
2 years ago , I called my other Blog-The flower Blog :One Apple A Day,[I love flowers and gardening] from the same reason zorra wrote in her Blog:An apple a day keeps the doctor away! ; Thank you zorra ! I hope I'm not late with my post .. :-)
Chunky Apple Spice Cake with Vanilla Butter Sauce
Chunky Apple Spice Cake with Vanilla Butter Sauce /McCormick -עוגת תפוח ותבלינים-תרגום למטה
Ingredients:1 cup flour
1 tablespoon McCormick® Pumpkin Pie Spice - [I use less and only cinnamon ]1 teaspoon McCormick® Ground Allspice - [I didnt add this]1/2 teaspoon salt
1/2 cup (1 stick) butter, softened
1 cup firmly packed light brown sugar
2 eggs
2 teaspoons McCormick® Pure Vanilla Extract
2 cups chopped peeled apples (about 2 medium) , [yes 2 apples !]1/2 cup raisins
1/2 cup chopped walnuts
Vanilla Butter Sauce (recipe follows) - [I use half of this Sauce ]
1. Preheat oven to 350°F. Mix flour, pumpkin pie spice, allspice and salt in small bowl; set aside.
2. Beat butter and sugar in large bowl with mixer on medium speed 5 minutes or until light and fluffy. Beat in eggs and vanilla on low speed just until blended. Gradually beat in flour mixture, beating well after each addition. Stir in apples, raisins and walnuts. Spread evenly in greased 9-inch round cake pan.
3. Bake 35 to 40 minutes or until toothpick inserted in center comes out clean. Cool in pan 10 minutes. Invert cake onto serving plate. Serve warm with Vanilla Butter Sauce.
Vanilla Butter Sauce: Bring 1 cup firmly packed brown sugar,[I use half cups and so on..it was enough Sauce for us] 1/2 cup (1 stick) butter and 1/2 cup heavy cream to boil in 2-quart saucepan on medium heat. Reduce heat to low; simmer 10 minutes or until slightly thickened. Remove from heat. Stir in 2 tablespoons McCormick® Pure Vanilla Extract. Serve warm.Test Kitchen Tips: For best results, use Gala, Granny Smith or Braeburn apples.
- The cake and sauce can be prepared and refrigerated separately the day before. Warm the cake in the oven, and the sauce on top of the stove before serving.Full recipe Here - +Print this recipe


apple day - September 28, 2007




Apple Day 2007
עוגת תפוחים מתובלת עם רוטב חמאה וניל- מנת קינוח מיוחדת ליום התפוח 2007מתכון של חברת התבלינים מקורמיק
העוגה קלת הכנה, מומלץ להגישה חמימה , כמנת קינוח,אבל לא חובה. אני מכינה מחצית מכמות הרוטב, לכן אתרגם מחצית הכמות, למתכון המקורי, ניתן לעיין בקישורים מעלה
החומרים
כוס קמח רגיל- אין צורך באבקת אפיה
כפית קינמון + מעט מוסקט + מעט ציפורן
חצי כפית מלח
מאה ועשרים גרם חמאה, רכה
כוס מדידה סוכר חום בהיר = דמררה
שתי ביצים גדולות
שתי כפיות תמצית וניל- מקורמיק
שני תפוחים קלופים וקצוצים/חתוכים קטן= שתי כוסות מדידה, רצוי תפוחים ירוקים
חצי כוס צימוקים
חצי כוס אגוזים קצוצים
רוטב וניל- חומרים והכנה - למטה

תבנית נחוצה: עגולה או ריבועית 22 ס"מ
.לחמם תנור לחום 180 מעלות- חום בינוני
.לערבב קמח ותבלינים בקערה קטנה
במיקסר, או ידנית לטרוף חמאה וסוכר, משך 5 דקות או עד שקצפי. להוסיף ביצים ווניל ולהמשיך לטרוף. בהדרגה להוסיף פנימה תערובת הקמח. להוסיף תפוחים, צימוקים ואגוזים. לצקת ולישר לתוך התבנית המוכנה
.לאפות משך 35 עד 40 דקות , או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש
:לקראת סיום האפייה, לגשת להכין את הרוטב
לבשל בסיר קטן חצי כוס סוכר חום + 50 גרם חמאה + רבע כוס שמנת מתוקה, להביא לרתיחה , ולבשל על להבה נמוכה, ברתיחה איטית כ- 10 דקות או עד שמסמיך מעט. להוסיף מעט תמצית וניל , לצקת על מנת עוגה ולהגיש


 
Apples in Israel ,20 years ago ..Only one apple a day ...

September 27, 2007

What to read - Where to visit 2007

* Top 10 Flavor-Building Cooking Techniques -By Joan Lang - The PDF file (117k)
* Sweet History - By Kathy Hayden -
The PDF file (464k)
* What’s Not to Love About Chocolate? - by By Helen Bauch - The PDF file (465k)

* Inspiring Indulgence - By Diane Fox - The PDF file (152k)

* Chocolate for Grown-Ups - By Kathleen Fleury - The PDF file (232k)
* Go Nuts - By Priscilla Martel - The PDF file (367k)
* Dessert on Ice - Creative pastry chefs, inspiring ingredients and brisk sales prove frozen desserts are cooler than ever - By Priscilla Martel - The PDF file (278k)
* Dessert Goes Soft - By Joan Lang - The PDF file ( 292k)
* Pizza: What's on Top - By Rita Negrete - The PDF file (402k)
** For more , please visit the Archive in Flavor & The Menu site **
[the photo on left is from Flavor site]
 
* Mont Blanc Bread - The PDF file
* Raisin Walnut Brioche - The PDF file
* Black White Chocolate Mousse - The PDF file
* Banana Bread Pots - The PDF file
* Guglhupf - The PDF file
* Raspberry Chocolate Mousse - The PDF file
These files are about 2MB each one
For more recipes and information, please visit the Pastry & Baking North America magazine site. [the photo on left is from pastryna.com site]

September 26, 2007

Sukkot is here... לגדל בזיליקום

Citrons- Etrog for Sukkot [I like these pink sheets]

only 10 shekel... No, I didn't buy flowers today ..אהבתי את הסוכה הזו, עשויה בד, ומוצבת סמוך לשיח שושנים

Yellow- green citrons, aren't they too small this year? In Hebrew we call them Etrog אתרוגים לסוכות

You'll find the same Sukkah everywhere... made from the same Vinyl Fabric kit.. (I'm looking for an Homemade and very special Sukkah, I have 7 days to find her ...) :-)

לכל קוראי היקרים - חג סוכות שמח - Happy Sukkot !
רוצים בזיליקום טרי שגידלתם במו ידכם
אין פשוט מזה. אפשר לרכוש זרעים מוכנים ממשתלה /חנות פרחים וגם בעדן טבע מרקט יש מגוון ,ואפשר לזרוע את זרעי הבזיליקום שגידלתם לבד, בשנה שעברה. בצילום, אלו השתילים החדשים שלנו מהימים האחרונים. הם מקבלים מים, שמש ואהבה, מתי שהם צריכים.בשנה שעברה גידלתי מספר צמחי בזיליקום בודדים עד שהגיעו לתפרחת , ואח"כ התייבשו, כשהם עדיין באדמה, אספתי ושמרתי את הזרעים בכלי קטן, בתמונה בצד שמאל תראו את הענפים החומים והיבשים, מהם זרעתי את השתילים החדשים השנה.אני עורכת ניסוי לראות האם יהיה שוני בצמח שגודל מזרעים קנויים או מאלו שאני גידלתי, נראה .. קנו אדמה, שק גדול או קטן במשתלה קרובה. איכות האדמה אינה זהה. עכשיו, דאגו למספר אדניות, יש במגוון גדלים-צבעים ומחירים-בדר"כ ירוק/לבן/חום מפלסטיק קשיח,מצאתי אדניות גם בחנויות הכל בדולר, חומות ועמוקות באיכות טובה ! ,מלאו את האדנית שלושת רבעי גובהה באדמה, חיפרו גומות, טמנו זרעים, כסו באדמה, השקו..והמתינו.רצוי לשים בשמש דיי מיד, לרסס במים, ולהמתין. לאחר נביטה וגדילה מסויימת של הצמח, אבל שהוא לא קטן מידי, דללו אותו, כלומר העבירו לאדנית או שטח אדמה נוסף, כשהשתילים רחוקים אחד מהשני. כך יוכלו להתפתח באופן בריא, ולתת לכם עלים גדולים וארומטיים בשפע. אתם יודעים איזה כייף זה לקטוף את צמחי התבלין שלכם ,שגידלתם לבד ..ולעשות בם שימוש במטבח.צמח תבלין ללא ריסוס..עם ניחוח וטעם משכרים. בהצלחה! עידכונים נוספים יגיעו
young basil in the white planter
כניסה חופשית
אתר מפה מפרסם רשימה של 600 מקומות המאפשרים בילוי וכניסה בחינם.כנסו
לקישור באתר שלהם וקראו.מדובר כרגע על כניסה בחודשים אלו, לגבי החורף בדקו בהמשך. טוב להתעדכן לטיולים בחופשת סוכות הקרובה. הרשימה כוללת עשרות מוזאונים,מאות פארקים, אתרים ומצפים, וגם שמורות טבע ואתרי מים.המידע שזמין חינם יפורטו תמונות האתר שברצונכם לבקר, כתובת/טלפון ומפה , למידע נוסף יש להרשם לאתר מפה .בסיום הרשימה, לחצו על הדף הבא ותגלו שפע אטרקציות.שווה בדיקה , תהנו .התמונה מימין לקוחה מאתר מפה מכניסה חופשית
*
"Apple Day - Invitation to participate" -for more details, please visit zorra's wonderful site - Here ,[Last day of submission is until Sunday September 30, midnight] , thank you zorra ! :-)
apple day - September 28, 2007

קפצתי לאיקאה, לא , לא חיפשתי פריטי ריהוט,אבל ערכתי שם את הסיבוב השנתי שלי במחלקת כלי בית, כריות, צמחים ועוד..לא מעט זמן, ונהייתי גם רעבה, מאוד.רכשתי מספר אביזרים קטנטנים למטבח כמו מגרדת חדשה , משטח-מחצלת קטנה, כוסות פלסטיק צבעוניות, כפיות מדידה- לא בשבילי,קנקן למים בתכולה של ליטר בצבע אדום מפלסטיק ,מעוצב יפה, מתקן צהוב לקוביות קרח ארוכות, ועוד קצת..ביציאה ניגשתי לפינת דברי האוכל המיובאים ,היו שם -קרקרים, עוגיות שונות, ריבות, משקאות חריפים,מיצים מרוכזים, מעט קפואים- כמו כדורי בשר, דברי מתיקה,ועוד.הייתי רעבה,את זה כבר אמרתי..וקניתי שקית צ'יפס שוודי.. וריבה.הצ'יפס היה סתמי ומלא קלוריות כמו זה בארץ, שאינני נוהגת לקנות, הריבה נחמדה בצבע צהבהב חיוור וטעם עדין , לא דומיננטי מידיי ,שמזכיר מעט ענבים בהירים, הנה צילום שלה (ברקע פרסומת עם קרן מיכאלי היפה) וממה עשויה הריבה תשאלו..אז בעברית קוראים לפרי עכבית או דמדמנית, איזה שם.. ולא אכלתי את הפרי בצורתו הטרייה, אבל כן, יש לי רעיון מה להכין עם הריבה, במקום לגנוב כל פעם כפית לליקוק
 

September 21, 2007

Jerusalem Artichoke's Bread ...


A Bread made of baked Jerusalem artichoke ? ..
Few days ago, I was reading an old
Israeli cooking magazine ,(12/2003- דרך האוכל גיליון 29), which I've found there an article about the Jerusalem artichoke. The hebrew heading was : 'not artichoke and not Yerushalmi ' , which means it's not an artichoke ..and not a Jerusalem resident . The Jerusalem artichoke origin is in Italy (and in the US before that)..it has a texture which reminds a potato ,and large variety of dishs can be made of this vegetable.I've found there recipes for salads,soups, nice orange chips ! ,a pasta dish, a dessert made of Jerusalem artichoke ! , yes (I'm not going to try that one..) and finally I found a Bread recipe.
It was Erez Komorovsky's recipe for Jerusalem artichoke's Bread.[Here is his Hebrew site האתר של לחם ארז] ; Erez Komorovsky is a very well known baker and chef in Israel, he makes very special Breads and food. So, few hours before the Yom Kippur, I've baked his Bread- 3 small and nice Bread loafs. This bread is made of Jerusalem artichoke's baked mash with baked garlic, honey, Nigella seeds and more..
I've changed a bit his recipe, and here comes the full ,step by step recipe .
Jerusalem Artichoke's Bread לחם מארטישוק ירושלמי
For 3 small loafs ל-3 כיכרות קטנות
400 gr AP flour
140 gr whole wheat flour
10 gr dry yeast=1 TB or 30 gr fresh yeast
270 ml water
230 gr Jerusalem Artichoke baked in the oven with garlic,olive oil and mashed
1/2 TB honey
1 TB Nigella ( and not 1/4 cup like Erez uses)-but ,I don't like Nigella in my Bread ..
Rosemary (which I didn't add)
1 ts salt
How :1. Knead all dough ingredients together, except the salt for 5 minutes
2. Add the salt and knead for 5 minutes more.
3. Cover the dough and let rise for 2 hours.
4.Punch down the dough, and to 3 parts ; cover for 20 minutes.
5. Roll the 3 balls and let them rise for 1 1/2 hours.
6. Bake in a hot oven - 400F for 25- 30 minutes .













רעיון נוסף להכנה מארטישוק ירושלמי , לקוחים מאותו גיליון הנזכר מעלה
ארטיצ'יפס- של איתי רפאלי ממסעדת תהל:חטיף קל, פריך ,שניתן לאכול ככה או בתוספת מטבלים שונים, איך עושים:מקלפים ארטישוק ירושלמי וקוטמים את הקצוות באלכסון. בעזרת קולפן חותכים לפרוסות דקות. מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה קלה. לא ניסיתי עדיין אבל נקרא לי טעים
לחם ארטישוק ירושלמי
ארבע מאות גרם קמח לבן,140 גרם קמח מלא,30 גרם שמרים טריים - אני שמתי כף שמרים יבשים,270 מ"ל מים,230 גרם ארטישוק ירושלמי קלוי בתנור בשמן זית,שום כתוש ורוזמרין,חצי כף דבש,קצח- ארז שם רבע כוס, אני שמתי כף, לדעתי לוותר על קצח, אלא אם אתם מאוד אוהבים את התבלין ,צרור רוזמרין- אני לא שמתי,כפית מלח
:הכנת הלחם
מעבדים את כל החומרים מלבד המלח,לשים 5 דקות. מוסיפים את המלח ולשים 5 דקות נוספות. אני הכנתי את הבצק במיקסר, כולל הלישה
.מכסים את הבצק ומניחים לשעתיים להתפחה
.מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומניחים ל- 20 דקות נוספות
.יוצרים מהבצק כדורים אחידים ומניחים לשעה וחצי
.אופים בתנור בחום גבוה-200 מעלות כ-25 דקות

Chanita Harel© כל הזכויות שמורות על תכנים ותמונות שלנו התפרסם היום בבלוג האוכל של חניתה הראל ורן This content belongs to Chanita Harel at My Mom’s Recipes And More. All writing and photography copyright © 2005-2010 unless otherwise indicated. All rights reserved.http://momsrecipesandmore.blogspot.com
AddThis Social Bookmark Button

September 19, 2007

Fougasse with provencal herbs **לחם בסגנון פרובאנס

Yes, the Autumn (Stav in Hebrew) is here, I can feel it ..I can smell it ..it's getting cooler .. less humidity, the days are shorter.. and yes you can buy krembo (+here) now.. :-)
Passing by the market yesterday I took only 2 photos : The Huge pumpkins
and the Red ,red peppers
This French Bread is SO good !
















Fougasse with provencal herbs
Bon Appétit May 1999 (FOUGASSE AUX HERBESDE PROVENCE)
Makes 2


1 1/2 cups warm water (105°F. to 115°F.)
1 teaspoon dry yeast
4 cups (about) unbleached all purpose flour
2 tablespoons dried herbes de Provence
2 teaspoons fine sea salt
4 tablespoons olive oil
Yellow cornmeal

Pour 1 1/2 cups warm water into large bowl; sprinkle yeast over. Let stand until yeast dissolves, about 10 minutes. Stir in 1 cup flour, 1 tablespoon herbes de Provence and sea salt, then 2 tablespoons oil until well blended. Mix in enough flour, 1 cup at a time, to form thick and slightly sticky dough.
Turn dough out onto lightly floured work surface; knead until smooth and elastic, about 5 minutes. Form into ball. Oil large bowl. Add dough; turn to coat. Cover bowl with plastic wrap, then towel.

Let rise in warm draft-free area until doubled, about 1 hour.

Position 1 rack in center and 1 rack in top third of oven and preheat to 450°F. Sprinkle 2 baking sheets generously with cornmeal. Punch dough down. Turn out onto floured surface; divide in half.

Press out each half to 11x8-inch irregularly shaped oval. Transfer to prepared baking sheets.
Brush each oval with 1 tablespoon oil.
Sprinkle each with 1 1/2 teaspoons herbes de Provence. Using sharp knife, make several 2-inch-long cuts in each oval (do not cut through edges), spacing cuts evenly apart and cutting through dough to work surface. Pull dough apart at cuts to create openings. Cover loosely with plastic; let rise in warm draft-free area until slightly puffed, about 20 minutes.

Place dough in oven. Immediately pour about 1/4 cup water onto bottom of oven, creating steam.

Bake breads until golden on top and slightly crisp on bottom, switching sheets between racks and turning front of each sheet to back of oven halfway through baking, about 18 minutes.
Transfer sheets to racks; cool breads 10 minutes.
Serve warm or at room temperature.
Full recipe is here + print the recipe



Nothing was left from my 'Herbes de Provence '..
אני רוצה להודות לציפי, שבזכות הפוסט שלה על הסעודה במסעדת בינג'מין סגל, ובין היתר הוזכר הלחם בסגנון פרובאנס שהוגש להם, הכנתי את הלחם הזה. ציפי צרפה קישור למתכון שנראה לה טוב, והלכתי עם ההמלצה שלה- הלחם הזה כל כך קל להכנה, נאה למראה וטעים באופן בלתי רגיל.אז שעות ספורות לפני כניסת יום כיפור עוד הצלחתי לאפות את שתי הכיכרות.אגב, כשפתחתי את המתכון של אפיקוריוס לא נפתחה לי התמונה,ועכשיו כן..אז מתברר שלא חתכתי מספיק חתכים לפני האפייה, צריך יותר חתכים ,אז בפעם הבאה.. וזה טעים גם ככה .כייף לנו ,אז -תודה

עידכון מיום שבת: עכשיו מתברר שיש לי את המגזין המודפס מחודש מאי 1999,בו התפרסם לראשונה המתכון, איזה יופי , אני הולכת להזכר בכל המטעמים האהובים שבחוברת , זה גיליון אוסף מקסים למטעמי פרובאנס

לחם בסגנון פרובאנס/מגזין בון אפטיט על פרובאנס-1999
ל- 2 כיכרות גדולות

כוס וחצי מים חמימים
כפית שמרים יבשים
ארבע כוסות קמח רגיל = 560 גרם קמח
שתי כפות תבלין יבש של הרב דה פרובאנס- אני השתמשתי בתבלין שרכשנו בפריז ונגמר
שתי כפיות מלח
ארבע כפות שמן זית
מעט קמח תירס


להמיס את השמרים לתוך המים, לערבב ולהניח ל-10 דקות
להוסיף לתערובת השמרים כוס קמח אחת, כף מהתבלין היבש, מלח, 2 כפות מהשמן, לבחוש היטב.אפשר במיקסר
להוסיף את יתרת הקמח, כוס אחת בכל פעם, לערבב, במיקסר עד קבלת בצק טיפה דביק
ללוש את הבצק 5 דקות, אל תספרו לאף אחד,אבל אני לשה אותו עם המיקסר..ליצור כדור, להעביר לקערה משומנת, לכסות ,ולהתפיח עד שכפול בנפח, כשעה
לחמם תנור לחום גבוה של 230 מעלות
לרפד 2 תבניות בנייר אפייה ולפזר קמח תירס. אני אפיתי את שתי הכיכרות בתבנית אחת , לכן יצאו מעט פכוסות וטיפה עבות מהרצוי, למרות הטעם המצויין
להכות בבצק, להוצאת האויר מהתפיחה,להעביר למשטח מקומח, לחלק ל-2 חלקים שווים
לרדד ולמתוח כל חלק לצורת אובל בגודל 28 ס"מ אורך, על 20 ס"מ רוחב
להעביר לתבנית אחת הכי גדולה של התנור את 2 הכיכרות או ל-2 תבניות נפרדות
כל כיכר להבריש בכף שמן זית ולפזר כפית וחצי מהתבלין
בעזרת סכין חדה לחתוך מספר חתכים באורך 5 ס"מ עד לעומקו של הבצק, כלומר עד שרואים את נייר האפייה, מתחת. ליצור גם 2 חתכים מופרדים לאורך הבצק, כמו עמוד שידרה מחולק לשניים- מה שאני לא עשיתי בטעות ..למתוח את החתכים ולהרחיבם כמו בתמונה
לכסות את בכיכרות ולהתפיח 20 דקות, בזמן זה התנור מתחמם
לשים בתחתית התנור תבנית קטנה עם רבע כוס מים, להכניס את תבנית האפיה ולאפות בתנור החם כ- 20 דקות
לצנן את הלחם משך 10 דקות ולהגיש חם או בטמפרטורת החדר
הלחם הזה נפלא, אולי תודו לי על המתכון , וזאת במידה ותעזבו עכשיו הכל.. ותרוצו להכין- תענוג של הכנה ועוד יותר באכילה
אגב, אם תחשבו ..כמוני,את משך הזמן מרגע הכנת בצק הלחם ועד אכילתו, לא תגיעו ליותר מ-120 דקות
 
Chanita Harel© כל הזכויות שמורות על תכנים ותמונות שלנו התפרסם היום בבלוג האוכל של חניתה הראל ורן This content belongs to Chanita Harel at My Mom’s Recipes And More. All writing and photography copyright © 2005-2010 unless otherwise indicated. All rights reserved.http://momsrecipesandmore.blogspot.com

September 17, 2007

**I was asked for some recipes in Hebrew.. עוגת מוס שוקולד

For my dear sister .. and for everyone: [next post will be in English :-) ]
לראש השנה הכנתי בין יתר העוגות, את עוגת מוס השוקולד. טעמה של העוגה הזו כל כך נפלא. לשמחתי היא גרמה לציקצוקי הנאה אצל כל הסועדים. אחותי שקיבלה חתיכת עוגה קטנה "הביתה" לא הפסיקה להלל. הפוסט הזה מוקדש לה באהבה. הבטחתי שאכין את העוגה הזו שוב ושוב, ושזו עוגה שגם ילד יכול להכין -גם אחייניתי עדי שמגלה כישורי אפייה, עם עזרה קטנה מההורים. אביא פה גירסא שלי, מתורגמת ומאוד קלה ומובנת להכנה, המלצה שלי: רוצו והכינו את עוגת המוס הזו, מייד ! מספר הערות:העוגה קטנה, מתקבלת עוגה בקוטר עשרים ס"מ.אחותי טוענת שלא צריך להגדיל כמויות,מה שרציתי לעשות בפעם הבא בתבנית גדולה הרבה יותר, זה מצויין גם ככה היא אומרת,ואני סומכת על כל מילה שלה, כתמיד. העוגה מורכבת משכבת בסיס כהה ושוקולדית, שזרוייה באגוזים, מעל שכבת מוס שוקולד, ללא ביצים ומעל אם רוצים, מה שלא שמתי הפעם -אבל כן בפעם בקודמת-גנאש שוקולד. הכינו את העוגה שעות ספורות לפני ההגשה, או לפני בא האורחים והרי לכם קינוח מפתיע, מצויין ואהוב
חומרים שיש לרכוש לפני ההכנה: אבקת ג'לטין ללא טעם, קצפת- שני מיכלים, מיכל קטן של נוטלה ושוקולד מריר. בנוסף, אני ממליצה לכם להשתמש בכלי מדידה בינלאומיים וגם במשקל
מתכון חדש: - עוגת מוס שוקולד-גירסא שלי-תמונות מפורטות
:לשכבת הבסיס
שתי כפות אגוזים קלויים
שלוש כפות סוכר
חצי כוס קמח לבן רגיל
חמישים וחמש גרם חמאה רכה
שתי כפות אבקת קקאו איכותי
שמינית הכפית מלח
:לשכבת מוס השוקולד
כפית אבקת ג'לטין ללא טעם- שימו כפית מדידה גדושה הפעם של האבקה
שלוש כפות מים קרים
חצי כוס מדידה של ממרח נוטלה = 140 גרם ממרח
חצי כוס גבינת מסקרפונה = 120 גרם ,הערה:שמתי הפעם גבינת נפוליאון בטעם טבעי שהתאימה מצויין, לא בנמצא לאחרונה המסקרפונה
כוס וחצי שמנת מתוקה , תרכשו ישר 2 מיכלי שמנת מתוקה, צריך גם לגנאש
שתי כפות אבקת קקאו
שלוש כפות סוכר
:לשכבת הגנאש
לא חובה ,אבל מייפה את העוגה -העוגה טעימה גםללא ציפוי
רבע כוס+כף מדידה שמנת מתוקה
מאה גרם שוקולד מריר, קצוץ- אני משתמשת בשוקולד ספלנדיד של עלית עם 70 אחוז של מוצקי קקאו
תבנית נחוצה: עגולה בקוטר 20 ס"מ , קפיצית או רגילה
:הכנת שכבת הבסיס
לחמם תנור לחום בינוני, 180 מעלות, לרפד את התבנית הקטנה בנייר אפייה
לקצוץ את האגוזים ידנית או עם הסוכר במעבד מזון. אני קוצצת אותם ידנית ומוסיפה את כמות הסוכר של שכבת הבסיס. להוסיף קמח, חמאה, קקאו ומלח ולערבב לבצק. הערה:כמות הבצק קטנה, אני מערבבת באופן ידני
להדק את הבצק באצבעות לתחתית התבנית, לדקור במזלג, ולאפות בתנור החם עד שהבצק ייבש, כ- 18 עד 20 דקות. להוציא, להעביר לרשת לצנון של מחצית השעה, או יותר, לצנון מוחלט להוציא בזהירות מהתבנית, אבל רק לאחר שצונן
בזמן ששכבת התחתית מתקררת, נכין את המלית של מוס השוקולד
לפזר אבקת ג'לטין לתוך המים, בתוך סיר קטן, להניח ל- 5 דקות
לחמם את תערובת הג'לטין והמים, על הלהבה הנמוכה ביותר, בבחישה מתמדת, משך כ- שתי דקות. לטרוף פנימה ממרח נוטלה, לערבב היטב, להסיר מהאש
בקערה גדולה לטרוף את הגבינה עם תערובת הנוטלה.במיקסר להקציף את השמנת המתוקה עם אבקת הקקאו והסוכר.להתחיל את ההקצפה במהירות נמוכה ולסיים במהירות גבוהה יותר, עד קבלת קצפת נוקשה. פעולה זו תמנע קבלת גושי קקאו בלתי רצויים
קפלו שליש מהתערובת המוקצפת לתוך תערובת הגבינה והשוקולד. עכשיו הוסיפו בתנועות קיפול עדינות את יתר הקצפת שוקולד לתערובת הגבינה. לערבב רק עד קבלת תערובת קצפית ואחידה
לצקת את המלית על תחתית השוקולד האפויה והצוננת לגמרי, להחליק , לכסות בניילון נצמד או נייר כסף ולאחסן את העוגה במקרר ל- 3 שעות לפחות
:הכנת שכבת הגנאש לציפוי
לצקת את השמנת המתוקה לסיר קטן, להביא לרתיחה ולהסיר מהאש
להוסיף שוקולד ולהניח לדקה.לערבב בעדינות עד שהשוקולד יימס לחלוטין, והתערובת חלקה. להעביר את הגנאש למיכל קטן לצנן 20 דקות, להוציאו ולבחוש מידיי פעם.במשל הזמן הזה, הגנאש יתעבה
להעביר סכין חמימה ודקה סביב שולי העוגה במצוננת, אם אפיתם בתבנית קפיצית, ניתן כרגע להסיר את הדפנות, ולהעביר בעדינות לצלת הגשה
לצקת מעל המלית את הגנאש, לתת לגנאש ליזול גם על דפנות העוגה..לצנן את העוגה במקרר עד להגשה

Baked Apples, filled this time with: raisins , homemade vanilla sugar, butter and dried apricots
תפוחים אפויים..תפוחים ..קינוח כל כל קל להכנה, ניתן לגוונו , הוא אינו עתיר קלוריות,אהוב וטעים. הפעם צרפתי תמונות שלבי ההכנה שלנו לטובת אלו שטרם הכינו.אני אופה את התפוחים בטוסטר אובן, בתבנית המובנ של הטוסטר, 8 עד 10 תפוחים בכל פעם. אפייה בחום בינוני 30 עד 40 דקות, שוב- תלוי עד כמה אתם אוהבים את התפוחים שלכם רכים. לנו טעימים תפוחים זהובים, יותר מתפוחים ירוקים וחמוצים, הזהובים לאחרונה אצלנו גם גדולים יותר.אני מנקה את הליבה והגרעינים של כל תפוח, בעזרת שני האבישרים המצולמים. הכסוף מוחדר לתפוח על חצי עומקו, בתנועה סיבובית, הכפית החדה,זו עם הידית האדומה, מנקה שזריזות , בתנועות חפירה את כל גרעיני התפוח, בעזרתה תוכלו להרחיב את פתח התפוח , לפי רצונכם, שיהיה מקום למילוי.. אז במה נמלא ? הפעם שידרתי בשכבות:צימוקים- סוכר וניל- ממקל וניל שנטחן עם סוכר, קובייה קטנה של חמאה, חצי מישמש מיובש ועוד מעט סוכר רגיל. בפעמים הקודמות שמתי גם ריבת תפוזים, גם קליפות תפוזים מסוכרות משתדכות היטב ומוסיפות טעם.אגב, מקלות הקינמון מיותרים, אולי סתם ליופי, ראיתי את הרעיון בחוברת דגמי פלאפון החדשים- למי שיש , מצורפים רעיונות טעימים לצד הדגמים ..זהו, הכנתי היום עשרה תפוחים ושימחתי מישהיא שמאוד מאוד אוהבת אותם..
My very first Papier Mache work, unfinished yet, but this pomegranate will be very red... רימון שאני מכינה מעיסת נייר,עוד מעט מוכןן מהמגזין האמריקאי הותיק והטוב-בטר הומס אנד גרדנס.הכנתי את המתכון לפני חודשים וקיבלתי כמות גדולה של בראוניז דיי גבוהים, עם מרקם מצויין, שעברו גם הקפאה,וכולם אהבו מאוד אצלנו.זה קריטריון להביא ולשתף מתכון.מתכון שאני מכינה שוב ושוב,מתכון שאני אוהבת. אנא לחצו על התמונה לשם הגדלתה, כך תראו ברור יותר את הבראוניז, נו.. יכולים לעמוד בפנהם ?..בואו ניגש להכנת העוגה
מתכון חדש:בראוניז קסם
החומרים הדרושים
מאתיים גרם חמאה = חבילת חמאה גדולה או 2 קטנות של מאה גרם- במתכון המקורי מצויינת כמות החמאה בכפות מדידה, כל כף מדידה של חמאה מכילה 15 גרם חמאה
מאה שמונים גרם שוקולד מריר-אפשר לשים 200 גרם..
, גם שוקולד עם כ-50 אחוז מוצקי חלב יספיק, לדוגמא שוקולד של ורד הגליל מריר או עם אחוזי קקאו רבים יותר-הרשומים בין מרכיבי השוקולד על גב האריזה, כמו שוקולד ספלנדיד של עלית
כוס וחצי של קמח רגיל - מדובר על כוס מדידה ששוקלת 140 גרם קמח ,פה נחוצה כמות של 210 גרם קמח
שלושת רבעי הכפית אבקת אפיה או 3 גרם אבקה למי שיכול לשקול
מחצית הכפית מלח רגיל
ארבע ביצים
שתי כוסות סוכר =400 גרם סוכר, אבל אני מפחיתה מהכמות הזאת ושמה כרבע כוס פחות ,אם לא יותר
כפית ורבע תמצית וניל - אני שמה של מקורמיק
כוס ורבע אגוזי מלך קצוצים
תבנית נחוצה:תבנית מלבנית במידות:33 ס"מ על 23 ס"מ - אני לא ממליצה לאפות את העוגה הזאת בתבנית חד פעמית
ההכנה

מכיון שזמן ההכנה של העוגה הזו,קצר, אנו נתחיל בחימום התנור, במקרה זה מאה ושישים מעלות- חום בינוני נמוך
נרפד את תבנית האפייה בנייר אפייה
בסיר קטן וכבד יש להמיס את החמאה והשוקולד על להבה נמוכה בבחישה, עד שהמרכיבים נמסים.לכבות את הלהבה, ולהניח לצנון
בקערה קטנה לערבב קמח מנופה, עם אבקת האפייה-מומלץ לנפות אותה גם, למניעת גושים וחוסר אחידות בפיזורה בעיסת העוגה, הוסיפו גם את המלח והניחו את הקערה בצד
בקערה גדולה של המיקסר או בעירבוב ידני, טרפו את הביצים והסוכר, משך כ-5 דקות, עד קבלת תערובת בהירה וקצפית
להוסיף תערובת שוקולד צוננת, ווניל.לטרוף במהירות נמוכה. להוסיף תערובת קמח ולטרוף במהירות נמוכה, או ידנית
להוסיף אגוזים ולבחוש היטב
לצקת את עיסת העוגה לתבנית המוכנה,לאפות בתנור המחומם כ- 30 דקות או עד שהעוגה יציבה למגע
לצנן על רשת ולחתוך את הבראוניז בגודל הרצוי. בתאבון
אז איך באמת כותבים מתכון?הנה מספר טיפים
מתכון צריך שיהיה כתוב בצורה טובה/מקצועית /ברורה לכל אחד . הנה דוגמא, למתכון בראוניז מתורגם.קודם כל החומרים חייבים להיות רשומים באופן מדוייק -יש לפרט כמויות בכל כלי מדידה ומשקל אפשריים.גם הוראות ההכנה יכתבו באופן מלא ולא חסר כגון: גודל התבנית, זמן האפייה ועוד טיפים שייסיעו לקורא להכין את המתכון והכי חשוב, להכינו בהצלחה. המתכון צריך להיות רשום באופן פשוט שיתאים גם לאופה המתחיל וגם לאופה המנוסה, שלאחר קריאתו לא תוותר כל שאלה, ויהיה ניתן לגשת מיידית לשלב ההכנה . במידה וזה מתכון מתורגם אנו מחוייבים להוסיף את מקורו- לתת קרדיט ליוצרו.בארץ מקובל לתרגם מתכונים, לשנות כמויות באופן מזערי /להכפיל את הכמות..ולנכס את המתכון למי שהכין אותו.פסול. במידה והמתכון אינו ישראלי וחובה להתאים חומרים יש לציין זאת בגוף המתכון. גם במידה וערכנו שינויים במתכון כגון- הפחתנו מכמות הסוכר, החלפנו את סוג השומן,התפחנו יותר או פחות זמן מהרשום במתכון המקורי ,אפינו יותר זמן וכדומה, חובה שנציין זאת לקורא, וגם לעצמנו כמובן, למען, שוב -הצלחה מירבית של המתכון, לכל אחד, בכל מטבח בעולם,ובכל פעם מחדש . נתחיל עם מתכון פשוט וטעים לבראוניז מג'יק, ובתרגום : חומיות קסם. מתכו

הודעה ממד"א: מחסור חמור במנות-דם,בימים אלו ועד יום חמישי הקרוב, מתקיים מבצע התרמות דם ארצי,ניתן לקרא פה על המבצע או באתר של מד"א
ארוחה קלה ומפנקת מעשה ידי רן: פסטה בצורת כוכבים זעירים של ברילה , כ- 7 דקות בישול, מעורבת עם בזיליקום טרי, מהגינה, כרוב ניצנים עם שום וטונה מתובלת חריפה של ריו מרה- היה טעים וכייפי
כתבה :חיים כהן מנסה לפענח את שורשי אהבתו לאוכל. המסקנה החותכת: הכל התחיל במטבח של אמא/
אתר לעיון:הארגון לחקלאות ביולוגיה אורגנית בישראל,לשם קריאת תקנים אורגניים חדשים של הארגון,אנא לחצו על הקישור מתחת למידע לחקלאי- ייפתח לכם קובץ וורד, אני הולכת לעיין באתר הכולל מידע חדש, קישורים, נקודות

מכירה-בקובץ אקסל, פורום ועוד
Chanita Harel© כל הזכויות שמורות על תכנים ותמונות שלנו התפרסם היום בבלוג האוכל של חניתה הראל ורן This content belongs to Chanita Harel at My Mom’s Recipes And More. All writing and photography copyright © 2005-2010 unless otherwise indicated. All rights reserved.http://momsrecipesandmore.blogspot.com

September 13, 2007

Aharoni's Potato Pie פאי תפוחי אדמה, אהרוני

This Potato Pie is a family favorite for years, served in every holiday, like today .

Aharoni's Potato Pie
for the dough :
3 cups AP flour (=420 gr)
200 gr cold butter

2 large eggs
1.5 ts salt
for the filling:
1.5 kg Potatoes ,peeled and sliced thin
40 gr butter
3 cloves garlic ,minced
3 onions, sliced thin
salt, pepper,nutmeg
2 TB parsely , chopped
250 ml cream (32-38% fat)
26 cm round baking dish
1 egg for brushing the pie
Make first the dough :
Mix all dough ingredients by hand or with your mixer , add 1-2 TB cold water if needed.slice the dough to 2 parts= 2/3 and 1/3 , flatten each part to a round ball and chill for 1 hour or more.
Make the filling :
Fry the garlic and the onions in the butter,for few minutes (don't let them become even golden)
Add the potatoes and fry for 4-5 minutes. add the salt, pepper, nutmeg and parsely , mix and add 125 ml cream, mix again.
Let the filling cool, outside .
Preheat the oven to 200C .
Roll out the larger dough ball- the 2/3 of the dough thin (whick will be a little larger than your baking dish; put the rolled dough into the dish ,fill with the cooled filling.
Roll the 1/3 part of the dough thin and cover with it the filling. clip the 2 doughs, cut any leftover dough (with the leftover dough I made the small flowers);
Make a small hole in the middle of the pie .Decorate with the leftover dough which you cut nicely ..brush the top with the beaten egg . Bake the Pie in the hot oven for 15 minutes. then lower the heat to 160C and bake for 50 minutes.Boil the leftover cream (125 gr), and when the pie is baked ,pour the cream into the hole
serve warm.


פאי תפוחי אדמה - מתכון שפורסם ע"י אהרוני, במהדורה המודפסת של ידיעות אחרונות לפני שנים

 ** What would happen if every blog published posts discussing the same issue, on the same day? One issue. One day. Thousands of voices .. On October 15th 2007. [is that site down?]
 




Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 1.0 Israel של Creative Commons. Creative Commons License
by TwitterButton.com