December 28, 2007

Absolutely Yellow .. Swedish Holiday Saffron Buns

Can you believe how yellow are these buns ?
You'll get 12 '8' shape soft buns ; They're easy to make, fun to shape, serve them for breakfast, with butter or cream. .. :-)
Swedish Holiday Saffron Buns
Swedish Holiday Saffron Buns - King Arthur newsletter12/07
לחמניות זעפרן שוודיות
Buns
1/4 cup (2 ounces) hot water
1/4 teaspoon crushed saffron threads (I think it's too much)
1/2 cup (4 ounces) milk
1/4 cup (1 3/4 ounces) sugar
3 tablespoons (1 1/2 ounces) butter
1 1/4 teaspoons salt (I use only 1 ts)
1 large egg
1 large egg yolk (reserve the white for the topping)
1 tablespoon instant yeast
3 cups (12 3/4 ounces) King Arthur Unbleached All-Purpose Flour
Topping

1 egg white (reserved from above), whisked with 1 tablespoon water
1/4 cup (2 ounces) pearl sugar or sparkling white coarse sugar, optional (I use regular sugar)
golden raisins, optional
H O W:
Combine the hot water and saffron, and let sit for 10 minutes to soften the saffron.


Mix and knead together—by hand, mixer —the saffron water, milk, sugar, butter, salt, egg, egg yolk, yeast, and flour to make a soft, elastic dough. Set the dough aside to rise till puffy (but not necessarily doubled in bulk), about 60 to 90 minutes.
At this point, you can place the covered bowl in the refrigerator, and chill the dough overnight. It’ll continue to rise in the fridge, but much more slowly.

Gently deflate the dough, and divide it into 12 pieces. Gently shape and roll each piece between your hands to form short logs, about 4" long.
Let them rest, covered, for 15 minutes. Lightly grease a baking sheet, or line it with parchment.
Roll each log into a 15": rope; they’ll fight back and shrink to about 12; that’s OK. Shape each into an S, with the ends tucked in nicely. Or shape into a figure-8 by making a loop, pinching and rolling the ends together, and making an 8. Lay the buns on the prepared pan.
Cover with lightly greased plastic wrap or the cover of your choice, and let rise for about 1 hour, or until they're puffy; dough that’s been refrigerated will probably need to rise for about 90 minutes.
Towards the end of the rising time, preheat your oven to 350°F.

Brush the buns with the beaten egg white. Sprinkle them with pearl or coarse sugar, if desired. We prefer bright-white pearl sugar, as it contrasts so nicely with the buns’ golden color.
Bake the buns for 20 minutes, or until they're set and light golden brown. Remove them form the oven, and tuck a couple of golden raisins into the center of the 8’s, or the end loops of the S’s, if desired. Serve warm or at room temperature; a dab of butter or Devon cream is always nice.
Yield: 12 buns.

Golden citron Jam - ריבת אתרוגים how to cook this jam -soon






תגידו.. מה דעתכם על ריבת אתרוגיםעד השבוע ראיתי אתרוגים רק בחג בסוכות, מעולם לא רכשנ ו את הפרי הזה .השנה האתרוגים היו קטנים וירקרקים מכל שנה .הופתעתי לראות את שלושת אתרוגי הענק הצהובים שרן רכש בשוק, ממש לפני שבוע
הופתעתי גם מהצעתו : נכין ריבת אתרוגים
מכאן החל חיפוש אחר מתכון מוצלח.היה ברור לי שפרי הדר צריך טיפול קצת שונה ,במיוחד אם משאירים את הקליפה ומבשלים אותה
מצאנו מספר גירסאות לריבת אתרוגים , ולאחר שהאתרוגים הושרו במי ברז כשהם חתוכים קטן ללא גרעינים הרבים שהיו עליהם..בדקתי בספר של מומחה הריבות והחמוצים- יעקב לישנסקי.הוא בכלל מכין את הריבה הזו בדרך אחרת. הוא מתחיל מהכנת סירופ סוכר ומיץ תפוזים ומעט לימון ולתוכו הוא מבשל את האתרוגים
היו גירסאות בהם האתרוג הקצוץ הושרה במים רגילים שהוחלפו כל יום, בגירסא אחרת היה צריך לבשל את האתרוג ברבעים או כמעט שלם במים רותחים ואז להחליף מספר פעמים את המים , כלומר לשפוך אותם בגלל המרירות ורק אז ממש לפני ריכוך מוחלט , לשפוך את הנוזלים,להוסיף סוכר ולבשל עד שמוכן
עשינו מישמש של הגירסאות, באופן יוצא מן הכלל לא היתה שקילה של המרכיבים והתקבלה מעין מרמלדה לא מתוקה מידי, יפה וטעימה
אז איך הכנו ריבת אתרוגים ? צר לי שלא ציינתי את משקל האתרוגים-פשוט לא שקלנו
שלושה אתרוגים גדולים מאוד, כמו אלו בתמונה
קילו סוכר
אפשר מקל קימון
הרבה סבלנות-הסבר מיד בהוראות ההכנה

לרחוץ את האתרוגים היטב, לא לקלף, אלא לחצות, ולחתוך לחתיכות קטנות, להוציא את כל הגרעינים ולשמור אותם בצד
את האתרוגים החתוכים לשים בקערה גדולה למלא מים עד שיכסו את האתרוגים.להשרות ולערבב מידי פעם
למחרת: לשפוך את המים, למלא מים חדשים, להעביר לסיר גדול – סיר של 8 ליטר עם תחתית עבה יתאים, להביא לרתיחה ולבשל על להבה בינונית. אם יש קצף- להסירו.בשלב זה הכניסו את גרעיני האתרוג באופן הבא: קחו גזה , ראו בתמונה, הניחו עליה את גרעיני אתרוג, לפפו מספר פעמים, הדקו וקישרו היטב , כמו צרור נדודים עם חבל נשיאה.הניחו על דופן הסיר הפנימית כשצרור הגרעינים טובל בתוך הריבה המתבשלת- זו תהיה תוספת הפקטין הטבעית שלנו
לאחר פרק זמן של שלושים או 40 דקות בישול- או עד שכמות המים צומצמה לחצי, לשפוך את מי הבישול , שיהיו צהבהבים ומרים מאוד.למלא מים רותחים, ישירות מהקומקום, שיכסו במעט את הפרי, להרתיח לדקות ספורות, ושוב לשפוך את המים, למלא חדשים.. פעולה זו תוציא לפרי את המרירות.חיזרו על הפעולה לפחות 5 פעמים, טעמו את המים עד שכמעט אינם מרים.שפכו את מרבית המים, השאירו מעט מים בסיר, כבו את הלהבה
צקו כקילו סוכר על הפרי- אפשר לצקת פחות סוכר, כ- 700 גרם בתחילה. תנו לסוכר לימס מעל הפרי המבושל. כשנמס, הדליקו את הלהבה, הביאו לרתיחה ובשלו כמו כל ריבה אחרת עד שסמיך יותר ומוכן.כמות של קילו סוכר התאימה לכמות האתרוגים שלנו, פשוט ראיתי שעם פחות סוכר, הסירופ מיימי מידיי.לקראת סוף הבישול הריבה תתכהה ותסמיך
ניתן לגוון עם מקל קינמון במהלך הבישול.אתם מוזמנים לספר על נסיונות האתרוגים שלכם או בכלל על ריבות אחרות. תודה
עידכון מ 30.12.07-תודה גדולה לווינט -הבלוג שלנו עלה ברשת הנבחרים של שנת 2007 בתחום האוכל - הכתבה פה

December 22, 2007

A new way to eat Mushrooms פיטריות ממולאות

I love the way Ran cooks, I'm always surprised , as I love tasty dished made by others..
Here are Ran's filled Portobello Mushrooms
. The recipe is based on Aharoni's recipe (from ynet weekend newspaper few weeks ago).
The filling and cleaning the fresh Mushrooms was made a night before. Today, Ran baked them for 15-20 minutes ; It's Not written in the printed recipe, but you can sprinkle the Mushrooms bottoms with a pinch of salt before filling them.
H O W to make Portobello Mushrooms filled with bread crumbs : פטריות ממולאות בפירורי לחםClean the mushrooms (24 small or 12 big) cut the stems. brush the mushrooms with olive oil.
Make the filling by mixing :3/4 cup bread crumbs (not made from fresh bread)+3/4 cup grated parmesan cheese+5 garlic cloves, crushed+2 TB fresh thymine + 5 fresh salvia leaves chopped+10 fresh basil leaves+3/4 cup parsley chopped +1/2 cup walnuts, chopped+1/2 ts nutmeg +1/2 cup olive oil, salt and pepper .
Fill the mushrooms with this mixture .
Put the mushrooms in the pre-heated Oven at 180°C (190). Bake them for about 15-20 minutes .
Serve warm ..
fresh parsley fresh basil from our window garden.. make more filling as you need, it's very tasty on toasted home-made Breaddrying the mushrooms.. you'll need 24 small or 10-12 big (as Ran use)filling every mushroom (remove the stems before..)

Come, get closer...enlarge this pic if you want..
Flowers, balloons,presents, greeting cards, sweets ,and So much Love to the one and only one:My mom, for your Birthday - we Love you and we wish you all the Best !




Rich Chocolate Cake for my mom [recipe] עוגת שוקולד עשירה -רביבה אפל/סיליה ורביבה-

December 14, 2007

My very first Skhug - Absolutely Green and Hot הסחוג הראשון שלי

My very first Skhug

Please , don't touch your eyes after making this sauce ! ..
As I wrote before, I love hot sauces, piquant and spicy , No not too much, but Garlic and onions are always welcome, in any food.sometimes hot peppers too..

2 weeks ago, I took a Taxi to my work place, it was a short drive; After few minutes the chauffeur asked me if I know how to prepare Skhug ..?!, "No I said" ." Do you want me to learn you how to make it at home ?" ..." Yes ! please, I'm just taking a piece of paper to write the recipe ..!"
Most Jew of Yemen know how to prepare Skhug, it's the No. 1 and the most popular hot sauce here in Israel, it's eaten in most Israeli homes everyday, with evey food, with Hummus,with cheese, as a spread .
You can find very small jars of red or green skhug in every store here, in the refrigerator only,But it's not as natural as the home-made sauce .
Most Skhug are made of: green or red hot peppers, Coriander (cilantro), garlic, cumin,salt and olive oil.
"Please" , I said :"Let me know what's your name ?".. . "Why?" he asked me?... "I want to write your name besides your recipe.."
Zion's told me his 2 secrets:
1. Not grounding all Skhug ingredients together.(explanation immediately)
2. As more Skhug you will eat you'll live longer ..(let's try it..)
As he told me :"If you have a blender it's very easy to make this sauce"
Here is Zion's Skhug recipe:It's The Israeli Salsa-סחוג של ציון
500 gr fresh green hot peppers
1 bundle of fresh cilantro
garlic cloves (I add 9 cloves - you can add more)
cumin
salt
olive oil (1/4 cup or less )
H O W :
1.Cut all the peppers to 3 or 4 parts , ground them in your blender. Begin with few peppers, then gradually add more and more , until all peppers are ground. [Zion says:"don't believe your seller,just taste one pepper"-remmember -it was Not my recommendation]
2. Wash the fresh cilantro and cut the bundle to 4 or 5 parts. add each part to your blender, grind as you finish all the cilantro. [Zion told me to wash the cilantro with salt and lot of water, it has sand and sometimes worms..I did it, and found sand only..]
3. Now add the garlic cloves - whole or cut up , and grind again.
4. Add salt (1/2 ts or more) , cumin (1/2-1 ts), olive oil and grind one more time (and the last one)
5. Congratulations : you've got your very green and Hot first Skhug .. transfer to a bowl , add more seasoning as you like (Zion told me to add less salt at the grinding and then to add more- to taste)
6. Fill small jars with your fresh Skhug and place in your refrigerator [Zion told me he put in his freezer some plastic jars full with Skhug, it's very good , after thawing it in the frigertor-in this way you have Skhug al the year..!]
** And now comes my secret.. with this sauce: my son asked the seller for fresh cilantro, and by mistake he gave him parsely,it was friday night, so I coudn't buy any cilantro.. So this Skhug is made of parsely .. please , don't tell anyone :-) ]


 
Adding the hot peppers, then the coriander, after that the garlic..
Adding cumin,salt, olive oil..

רוצים לקרא איך ציון לימד אותי להכין סחוג? כולל המתכון שלו-אנא לחצו על הקישור הזה וגלגלו עד תחתית העמוד. אגב: גיל חובב מוסיף גם פלפל שחור טחון והל וטוחן הכל יחד 

Anat's Challah החלה של ענת וביסקוטי שוקולד

After watching Anat Goren making and blessing her Challah Bread [in this Hebrew video film-shemay israel site ], I couldn't wait to bake it in my kitchen..
Her dough was huge, made of 2 kg flour, at the end of the video, she learnes how to shape this dough in may varied ways into unusual Breads.No Bread was shaped like the traditional challah Bread.It was a new and wonderful lesson to me !
Even the way she was rolling the balls, which you make the rope ('snakes')out of them was in a new way,like you can see in this photo:take each ball, roll out thin and long and then roll tight to a long and rope.In this way ,and with this dough you'll get more flexible ropes to play with :-) .Now place all ropes side by side and braid them together.
This dough is very simple for a realy plain Challah (or better for 2 Breads) , no need for eggs or to much sugar, it's a very soft and white bread and taste better then the store bought challah breads which you can find around the world -shaped like loafs , (not the sweet Challah) ,it's good for sandwichs too.

Anat Goren's plain challah-The recipe -with a change
2 TB dry yeast
4-5 TB sugar
3 cups warm water (600 ml)
1 kg AP flour
2-3 ts salt כף אחת זה קצת מלוח מידי1/2 cup oil =100 ml (not olive oil)
1 egg for topping
H O W :
You can mix and knead the dough with your mixer or with your hand like Anat did .In a small bowl mix the yeast with 1.5 cups water +the sugar.put this mixture into your mixer bowl, add the sifted flour,salt and 1.5 cups of warm water, knead for few minutes; Now add the oil, knead for 10 minutes.
Cover the dough and let it rise for 40-60 minutes.
Shape the dough as you wish, let it rise again, a minute before baking , brush with beaten egg .
Preheat the oven to 350F (180c).
Bake the Bread/s for 30-35 minutes .
* This Challah Bread can be eaten with any salty or sweet spreads, here with St.Dalfour orange flavour jam -yummy ! [and here is a bigger slice of this Bread :-)]

 

Yes , it's a new recipe ,for very dark, crispy and not to sweet cookies , here are 3 of the 12 Chocolate Biscotti I've made today:
Bittersweet Chocolate BiscottiBittersweet Chocolate Biscotti
/Bhg.com ביסקוטי שוקולד מריר-מתוק
1/3 cup butter, softened
2/3 cup packed brown sugar
2 teaspoons baking powder
1/2 teaspoon salt
2 eggs
1/4 cup unsweetened cocoa powder
1-2/3 cups all-purpose flour
1 cup toasted hazelnuts (filberts), chopped*
4 ounces bittersweet chocolate, chopped
6 ounces special dark chocolate or bittersweet chocolate, chopped - I didn't use this one+the shorting
2 teaspoons shortening
H O W

Preheat oven to 375F. Lightly grease a cookie sheet; set aside. Beat butter in a large mixing bowl with an electric mixer on medium to high speed for 30 seconds.
Add brown sugar, baking powder, and salt.
Beat until combined, scraping side of bowl occasionally. Beat in eggs and cocoa powder. Beat in as much flour as you can with the mixer.
Stir in any remaining flour, the hazelnuts, and 4 ounces bittersweet chocolate with a wooden spoon.
Divide dough in half. Shape each portion into a 9-inch-long roll.
Place rolls 4 inches apart on prepared cookie sheet; slightly flatten each roll to 2 inches wide.
Reduce oven temperature to 325F.
Cut each roll diagonally into 1/2-inch-thick slices, slicing carefully with a serrated knife. Place slices, cut sides down, on cookie sheet.
Bake in 325F oven for 8 minutes. Carefully turn slices over and bake for 7 to 9 minutes more or until dry and crisp. Transfer to wire racks and let cool, about 1 hour. Makes 2 dozen.
Full recipe is here

Bake in preheated oven for 20 to 25 minutes or until a wooden pick inserted near centers comes out clean. Cool on cookie sheet for 45 minutes.


אתמול, חשה צינון חורפי אופייני, שהטריד ומנע ממני ללכת ליום עבודתי
התיישבתי, היה נחמד לגלוש בבוקר/בצהריים. בפורום טמקא גולשת בעלת כינוי ליני הביאה קישור להפרשת חלה, הנה הוא, צויין שהקישור הובא עוד קודם על ידי גולש/ת אחרת מפורום כשר בווינט. הסרטון מופיע באתר שורשים-לצמיחה רוחנית מחודשת. בסירטון ישנה הרצאה ארוכה, ענת גורן מסבירה את מצוות הפרשת חלה, לקבוצת נשים.מה שתפס את עיניי, היתה החלה שהיא הכינה תוך כדי הסבר
מרותקת הבטתי בידייה המיומנות צרות חלות יפיפיות ולא שיגרתיות, וכמובן שאינן מכילות רק 3 חבלי בצק כחלה רגילה
ענת הכינה בצק בכמות גדולה מאוד, משני ק"ג קמח, בכל פעם נטלה גוש בצק ויצרה ממנו קשירה של חלה או לחמניה מעניינת
רשמתי את הוראות ההכנה, את המרכיבים הפשוטים, הורדתי את התפילות מסביב, גם את הסמלים ורצתי היום לנסות את הבצק במטבח הקטן והפרטי שלי
לא הכנתי את מלוא הכמות, אלא מחצית בלבד - מק"ג קמח והתקבלה חלה ענקית אחת בתבנית הגדולה של התנור. הבצק היה נח מאוד ללישה- ע"י קנווד-קני המיקסר החתיך והנאמן שלי
עשר דקות הוא לש ולא פצה פה.הבצק שמכיל כמות לא קטנה של שמרים תפח והכפיל את נפחו כבר לאחר שלושים דקות שהייה במטבח הלא חם במיוחד. שיחקתי עם הבצק, הוא מאוד נח לרידוד, לעיצוב לקליעה..משהו מיוחד
בסופו של דבר קיבלתי חלה בהירה, הרי אין ביצים כלל, שמזכירה את החלה הפשוטה- המרובעת מהסופר..אבל זו רכה יותר
זיגגתי בביצה ושמן זית כמו שענת גורן המליצה, אבל בדיעבד, השמן זית מיותר..הריח קצת לא התאים לי לחלה.צפו נא בסרטון, ותהנו
בינתיים ארשום את כמויות הבצק שאני הכנתי, קצת שונה ממה שענת הכינה, אבל הבצק יוצא אותו הדבר, לכמות של ק"ג קמח
הכמויות לחלה של ענת
לערבב 2 כפות שמרים יבשים+4 או 5 כפות סוכר בכוס וחצי מים חמימים
לשים את התערובת במיקסר-ענת להזכירכם ממליצה על לישה ידנית, להוסיף קילו קמח מנופה, כף מלח וכ-כוס וחצי מים נוספים
ללוש היטב. להוסיף חצי כוס שמן קנולה, ללוש עשר דקות
להתפיח 40 דקות עד שעה, ליצור חלה/לחמניות, להתפיח, התפחתי כ- 40 דקות
לאפות בתנור מחומם מראש בחום בינוני כ- 30 דקות. אהה, כן- דקה לפני הכנסת החלה לתנור לזגג בביצה טרופה, אפשר לקשט בכל מה שתרצו
 
Chanita Harel© כל הזכויות שמורות על תכנים ותמונות שלנו התפרסם היום בבלוג האוכל של חניתה הראל ורן This content belongs to Chanita Harel at My Mom’s Recipes And More. All writing and photography copyright © 2005-2010 unless otherwise indicated. All rights reserved.http://momsrecipesandmore.blogspot.com

December 11, 2007

For Cookies Lovers Only... לחובבי עוגיות בלבד

Lemon-Thyme Cookies
Small and crispy .. these cookies smell So good !- No eggs, no baking powder -These cookies are Wonderful cookies ! Lemon-Thyme Cookies /Bhg.com- The recipe1/2 cup butter, softened
1/4 cup granulated sugar
1 tablespoon snipped fresh thyme
2 teaspoons finely shredded lemon peel
1 tablespoon lemon juice
1/4 teaspoon ground cardamom
1-1/4 cups all-purpose flour
Coarse sugar or granulated sugar
Directions
Preheat oven to 350F. Beat the butter in a medium mixing bowl with an electric mixer on medium to high speed for 30 seconds. Add 1/4 cup granulated sugar until combined. Beat until combined, scraping sides of bowl occasionally. Beat in thyme, lemon peel, lemon juice, and cardamom. Beat in as much of the flour as you can with the mixer. Stir in any remaining flour with a wooden spoon. Knead until smooth; form mixture into a ball.


Divide dough into three equal portions. Roll each portion into a 6x4 1/2-inch rectangle (about 1/4 inch thick) on a lightly floured surface. Cut dough into 1 1/2-inch squares with a scalloped-edge pastry wheel. Sprinkle cutouts with coarse sugar. Place cutouts on ungreased cookie sheets.
Bake in preheated oven for 12 to 15 minutes or until edges are just lightly brown. Transfer to wire racks and let cool. Makes 36 cookies.
4. To store: Place cookies in layers separated by pieces of waxed paper in an airtight container; cover. Store at room temperature for up to 3 days or freeze for up to 3 months. Full recipe is here

My Favorite Blog Today :
* Mad Baker - Karen's Blog *
Mad about Pastry, Cakes & All Things Baked [Karen's Cookies Photo]



עוף עם תפוחי אדמה של הלן
.בסיר לטגן בצל קצוץ,הלן מטגנת אותו עד שקיפות בשמן קנולה
.עכשיו,הסוד הצהוב והריחני: להוסיף כפית כורכום ולערבב
.לשים מעל חלקי עוף, להוסיף מים רותחים שיכסו את העופות
להביא לרתיחה , להוסיף פפריקה מתוקה+חריפה לפי הטעם,פלפל חריף,כף גדושה אבקת מרק עוף- הלן ממליצה לערבב קודם את האבקה במים רותחים
.עכשיו: להוסיף לסיר תפוחי אדמה-בקוביות גדולות או בנתחים, איךשאתם אוהבים
.כסות את הסיר עם מכסה, לבשל על להבה בינונית, כ- 20 עד 30 דקות, עד שמוכן
Double Chocolate Cookies - Wonderful Cookies -עוגיות שוקולד כפולות
והפצתי את המתכון ברשת הישראלית, גיליתי עכשיו מתכון חדש לעוגיות שוקולד- יופי של מתכון, מוצלח ביותר ! מתקבלות עוגיות שוקולדיות מאוד וטעימות להפליא
להבדיל מעוגיות שוקולד אחרות דומות, אין צורך בהקצפת חמאה והבצק אינו מצריך קרור,הבצק קל להכנה ידנית וללא סיוע מיקסר כלשהו
לחברה לעבודה שטעמה , עוגיה זו הזכירה לה עוגיה שאכלה בבית קפה ידוע


לאחר שכתבתי פה ,על עוגיות השוקולד לשלום עולמי
רוצו להכין, הפתעה טעימה מובטחת
עוגיות שוקולד כפולות- מרתה סטיוארטכ-36 עוגיותכוס קמח רגיל
חצי כוס קקאו איכותי
חצי כפית סודה לשתיה
חצי כפית מלח
מאתיים גרם שוקולד חלב
-אני שמתי 100 גרם ספלנדיד להמסה+100 גרם שוקולד מריר של ורד הגליל, אפשר לשים קצת יותר מ-100 גרם לשוקולד החתוך
מאה גם חמאה
כוס ושליש סוכר לבן
שתי ביצים גדולות
כפית תמצית וניל


החומרים הנ"ל נמדדו בכלי מדידה בינלאומיים, כמויות סוכר +שומן מופחתים במקצת מהמתכון המקורי
:ההכנה
.לחמם תנור לחום של – 160
.בקערה לערבב:קמח+קקאו+סודה ומלח, להניח בצד
להמיס חמאה + 100 (או 120 גרם) שוקולד קצוץ, מעל אמבט מים חמים, לערבב עד שנמס ואחיד, לצנן מעט
לקערה גדולה או קערת המיקסר, לצקת תערובת שוקולד, להוסיף: סוכר, ביצים ווניל. לטרוף היטב במהירות בינונית. להנמיך את המהירות ולהוסיף תערובת הקמח. לקפל פנימה 100 או 120 גרם שוקולד קצוץ
לנטף כפיות מהעיסה על נייר אפייה בתבנית הגדולה של התנור, לשמור על מרווחים של 5 ס"מ בין כל עוגיה, העוגיה נהיית שטוחה בזמן האפייה. לאפות 15 דקות. העוגיה תהיה מעט רכה בזמן הוצאתה מהתנור, לצנן מעט בתבנית ולהוציא לצינון מוחלט על רשת

 
Double Chocolate Cookies /Martha Stewart עוגיות שוקולד כפולותMakes about 3 dozen.
1 cup all-purpose flour
1/2 cup unsweetened Dutch-process cocoa powder
1/2 teaspoon baking soda
1/2 teaspoon coarse salt
1/2 pound good-quality milk chocolate, 4 ounces coarsely chopped and 4 ounces cut into 1/4-inch chunks
1/2 cup (1 stick) unsalted butter
1 1/2 cups sugar
2 large eggs
1 teaspoon pure vanilla extract

Preheat oven to 325 degrees. Whisk together flour, cocoa powder, baking soda, and salt; set aside. Melt 4 ounces coarsely chopped chocolate with the butter in a small heatproof bowl set over a pan of simmering water; let cool slightly.
Put chocolate mixture, sugar, eggs, and vanilla in the bowl of an electric mixer fitted with the paddle attachment. Mix on medium speed until combined. Reduce speed to low; gradually mix in flour mixture. Fold in chocolate chunks.
Using a 1 1/2-inch ice cream scoop, drop dough onto parchment-lined baking sheets, spacing 2 inches apart. Bake until cookies are flat and surfaces crack, about 15 minutes (cookies should be soft). Let cool on parchment on wire racks. Cookies can be stored between layers of parchment in airtight containers at room temperature up to 3 days. Full recipe
קרה לכם שניסיתם לעבוד בשקט וריח האוכל הסמוך עלה באפיכם,בכל עת שהסבתם מבט?..לי זה קרה לפני ימים אחדים.ולא היה לי קל לשאת את הריחות האלו..הייתי חייבת לברר מה יש שם בקופסא שלה. הלן חברה לעבודה, אשה צעירה ואם לשלושה ילדים חמודים, היא מזכירת החברה שבה אני עובדת.אין סוף אנרגיה, דעתנות וכח רצון יש לבחורה הזו.היא מספרת לי על המשפחה, מראה לי תמונות של הילדים..אבל:עכשיו מדברים על אוכל.באותו היום הביאה מס' קופסאות לארוחת הצהריים.הקופסא בעלת המיכסה האדום הפיצה ריח מצויין, עד מקום מושבי.לא התאפקתי והייתי חייבת לברר פרטים.מה יש שם ואיך עושים את הטעים הזה

December 6, 2007

Happy Hanukkah חנוכה שמח לכולם- סחוג, Pain au Chocolate

Pain au Chocolate
This recipe is based on the recipe :”grapefruit Pain au Chocolate” from the wonderful Cookbook: Delices Creoles: Exotic Desserts from the French Caribbean- Confections [Here too]
I’ve made some changes with this recipe , and I've got a very tasty dough, it’s best eaten fresh or warm your cake before eating. I know it's a fatty cake, but it's holiday ,So let's forget the extra calories this time please ..! :-)
Pain au Chocolate - The recipe בצק כמו קרואסון ממולא שוקולד500 gr flour
10 gr salt
50 gr sugar
400 ml milk
Grated rind of a lemon (or grapefruit )
400 gr butter
10 gr fresh yeast or 3.5 gr dry yeast (=1 ts)
For the Filling:
Nutella or chocolate(about 500gr) - I use Nutella
[if you use chocolate :melt it and fill a pastry bag with it,squeeze about 30 long bars of chocolate onto parchment paper.let harden]
To Finish:
1 egg, beaten
H o w :1.In a large mixing bowl , or in your mixer bowl, combine the flour, salt, sugar, milk and the grated rind.Only when the dough is well blended, add the yeast and continue kneading. Turn the dough onto a light floured board and roll out evently.place the butter in the centerof the dough and fold all 4 sides over the butter, then roll out again in a long rectangle


2.Turn the dough 90 degrees, fold it in thirds towards the middle, and refrigerate briefly before rolling out again.repeat this process (rolling into a rectangle, folding in thirds and turning) 3 times. Refrigerate the dough for 30 minutes.
3. Roll the dough into a large square and cut into long bands about 2 in/5cm wide; place a small bar of chocolate (or Nutella, like I did) at one end of a band of pastry, fold over 3 times, then cut.Repeat the process to make about 30 pastries.
Brush the tops with lightly beaten egg, (I let the pastries rise for about 25 minutes), bake about 20 minutes at 350F/180C.
בצק עם המון המון עלים, טעם חמאתי,כלום עבודה, רק קיפולים פה ושם- שווה מאוד את העבודה- עונג אמיתי,לאכול חמים

שיר חנוכה שמזכיר לי תמיד את הילדות:אנו נושאים לפידיםמילים: אהרון זאב
לחן: מרדכי זעירא
*
אנו נושאים לפידים
בלילות אפלים
זורחים השבילים מתחת רגלינו
ומי אשר לב לו
הצמא לאור
ישא את עיניו וליבו אלינו
לאור ויבוא

נס לא קרה לנו
פך שמן לא מצאנו
לעמק הלכנו
ההרה עלינו
מעיינות האורות
הגנוזים גילינו

נס לא קרה לנו
פך שמן לא מצאנו
בסלע חצבנו עד דם -
ויהי אור

The Bangles Eternal Flame - the song
Happy Hanukkah -! חג חנוכה שמח
Oriland - What Origami Can Be :

Where you can learn origami, admire entire kingdoms made of paper fantasies, try out the diagrammed models yourself, and more- here .
For kids only , from the sesameworkshop.org- sesamestreet a coloringpage: דף צביעה לחנוכה-השלימו את הנרות החסרים-אנא לחצו על התמונה ושילחו להדפסה

הזכרתי לא פעם את חיבתי הרבה לאוכל/תיבול חריף.את אהבתי לשום ובצל.מה שלא ידעתם, זה ששנים אני מתכננת להכין סחוג, רצוי ירוק- חריף וריחני.היו תקופות בהם נהגהו לקנות צינצנות סחוג קטנות בסופר,אבל חומרי שימור ויצרנים פחות מוכרים של החריף הטעים הזה מנעו ממני להמשיך ולרכוש את התיבול הזה.כן, לפעמים גם חטאתי בסחוג אדום..לא, טרם הכינותי סחוג בבית ,אבל עכשיו יש לי סיבה טובה להכין
באחד מימות השבוע האחרון, הגעתי למקום עבודתי במונית, לאחר מספר שניות נסיעה שאל אותי הנהג אם אני אוהבת לאכול חריף ואם אני רוצה שיילמד אותי להכין סחוג.כן ! כן! בשמחה, חכה ,עניתי ,אני מוציאה דף ורושמת.פיסת נייר ישנה שימשה לי לכתיבה,ואוזניי היו כרויות . והוא:יש לך בלנדר? כן, וודאי, עניתי.אז אין בעיה ,את יכולה להכין סחוג .והוא הוסיף:אני שם סחוג בכל דבר,גם בחומוס שאני מכין-יחד עם הטחינה שם כפית ומערבל,גם בבישולים.ומפה , אני מביאה את דבריו של ציון בעל מתכון הסחוג,שלולא הגשם השוטף אך אתמול, הייתי רצה השוקה קוטפת את מנת הפילפלים החריפים הדרושה , הכוסברה והשום ורצה להכין צינצנות סחוג.אז אדחה קצת את ההכנה לימים קרובים
הסחוג של ציון
חצי קילו פילפלים ירוקים חריפים -איך יודעים שהם חריפים ?..ציון אומר שלא להאמין למוכר בשוק, פשוט לטעום אחד לפני שקונים-על אחריותכם
חבילה אחת של כוסברה טרייה- לשטוף היטב במים עם מלח, שיצאו כל התולעים והחול
ראש אחד של שום, קלוף
לתיבול:מלח, כמון, שמן זית
איך עושים
חותכים כל פלפל חריף ל-3 או 4 חלקים ,יחד עם הגרעינים ושמים בבלנד.את חבילת הכוסברה חותכים למספר חלקים ומוסיפים גם לבלנדר.מערבלים יחד עד שטחון.עכשיו להוסיף את שיני השום ולערבל יחד
להוסיף מלח לפי הטעם, ציון מציע לשים מעט מלח, כי תמיד אפשר להוסיף, אבל עם עודף מליחות יש בעיה.להוסיף כפית כמון טחון, שמן זית, בכמות של כרבע כוס,לערבל הכל מספר שניות.להעביר את הכל לקערה, לערבב, לתקן תיבול - בזהירות ! ולמלא צינצנות- לשמור במקרר.ציון הציע לי למלא צינצנת אחת ואת היתר לאחסן בצינצנות מפלסטיק בלבד ולאחסן במקפיא. הוא מפשיר כל צינצנת במקרר, ולדבריו הסחוג מצויין גם לאחר ההקפאה.ככה יש סחוג כל השנה. וזה סגולה לחיים עד 200 שנה לפחות.. אמר לי
ציון סיים להעביר לי בנדיבותו את המתכון והרביץ בי עוד תורה על בריאות ואריכות ימים: רימונים , לשתות כוס מיץ מתי שרק אפשר, גם גויאבות זה טוב,כל יום חייבים לאכול לפחות תפוח אחד, וגם בננה- זה בריא ! וסוכר לבן- להפסיק כל שימוש בו, זה מזיק לבריאותנו.מלאה כרימון, מצויידת במתכון מתובל צעדתי ליום עבודה חדש ..מה אומר לכם-מעולם לא ציפיתי כל כך לרוץ ולרכוש פילפלים חריפים .בינתיים, אתם מוזמנים לספר על הסחוג שלכם, במה אתם מתבלים אותו, איך אתם מכינים,רוצים לצרף מתכון או תמונה שלכם לטעים החריף הזה,שילחו למייל שלנו ואנו נעלה אותו בשמחה
ולכל מי שחיפש את מתכון הבייגלה הטורקי של בינור, מהבלוג הטורקי המקסים שלה, הנה המתכון המלא שלה ,מומלץ לעיין בכל המתכונים המעניינים שלה בבלוג,המלצה חוזרת שלי מלפני שנים אחדות.תהנו ובתאבון
ולמי ששאל/ה על מתכון מהיר לעוגה ללא ביצים וללא חמאה, נזכרתי בעוגה הזו- שמכילה שמן וחלב קוקוס והיתה מוצלחת, הוכנה עוד טרם היות מצלמה, בתאבון

December 1, 2007

My new Kitchen helper


I have a bright new (and yellow) kitchen helper now.
It's a 48x38 cm silicone pastry board .Large enough for rolling evey pastry , too big for my oven.you can bake on this board or if you buy the smaller one it will fit your oven-up to 230 C . [made by tescoma]. It's an excellent product:
It sticks to your table, prevents the sticking of dough and pastry, easy to clean and store.This flexible board is provided with a grid (in cm) for easy measuring of the dough.
משטח סיליקון צהוב לאפיה ורידוד-קניה מוצלחת-84 ש"ח בעדן טבע מרקטSo.. I was playing with this board last week, and 4 times yesterday.
You can find it in yellow, red , grey or brown (I like the red and yellow most )
My first try was with sugar cookies- here ,on left, a simple recipe but with a different taste .








Sugar Cookies - the recipe עוגיות סוכר טעימות להפליא
125 gr butter,softened חמאה
125 gr sugar סוכר
1 egg ביצה
250 gr AP flour קמח
2.5 gr baking powder אבקת אפיה
For the coffee icing:
1 small egg ביצה קטנה או חצי ביצה
1-2 ts instant coffee powder נס קפה
H o w:
Cream butter and sugar. add the egg and continue beating.sift together the flour and baking powder, then add to the dough. beat until the dough is soft and smooth.refrigerate about 15 minutes.roll out and cut with cookie cutter (6-7cm each cookie.
mix the instant coffee with the beaten egg until dissolves; brush the cookies with this glaze , bake for 10-15 minutes at 355F - 180C. cool on a rack.
We love these cookies , I hope you'll love them too.



My second try was making again these arabic bagels [here is the recipe]
It was very easy rolling the balls on this yellow board, without any need for flour around ! 
These bagels are best eaten fresh or can be frozen for few weeks.
On the next day I've got a small and sweet Note : "eat your sandwich early .. you've got cheese inside !"
So, after few hours at work I decided I need a short break.. here comes a BIG , yes very big surprise !
Take a look below, in the large photo is my opened sandwich, made by Ran:full with tomatoes, fresh basil, olive oil and mozzarella.wow !! , this one was great ! :-)


My third try on my new and yellow board was making bread.kneading and rolling the 2 loaves.
No, not a new bread recipe this time... but the old and favorite one [here is the recipe] לחם שליש מלא מצויין-בצילום דקות לפני אפייתו- מתכון שהובא לרשת ע"י אמירה ממטעמים
It's the most easy bread recipe, very very tasty, on left is one of the unbaked loaf.
This bread has a light brown color and 30% whole wheat flour. we have here, in Isreal some sorts of this flour, so , everytime I got another taste..but always wonderful !
This weekend I've got a phone call, this time it was my dear mom, and she told me.."Dad says it's the most tasty bread ever..! " ; Yes it makes me very happy. I love giving aways breads/cakes/cookies.. to everyone I love, it's my pleasure evey time again . :-)
** A new blogging event: Sugar High Friday, and this month's SHF theme: Pudding
More information about the event and how to participate you can find at zorra's Blog-
here - Thank you zorra!

SHF #38 - The proof is in the Pudding!
I'm sorry I miss this Onion day ,my computer needs another new part ,so, must of the time he doesn't work at all (but now- he is !! and I don't want to buy a new computer,I love the old one... )-Take a look at zorra's Blog - it's an Onion celebration - I LOVE O N I O N S !! :-)
2nd Onion Day
Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 1.0 Israel של Creative Commons. Creative Commons License
by TwitterButton.com