May 26, 2008

קובץ המתכונים הגדול לחג השבועות

נכון שהבטחות צריך לקיים ? ..ואני מקיימת :-) .מצורף פה קובץ מתכוני שבועות שהבטחתי לצרף ממש לאחרונה. עבדתי על הקובץ החדש עבורכם מס' שעות , וכעת הוא גדול יותר מעודכן וטעים,רובו מתכונים ורעיונות מתוקים אבל לא רק,גם חובבי הנישנושים המלוחים, ימצאו פה את מבוקשם.הקובץ כולל מעל חמישים מתכונים בדוקים ומדוייקים שהוכנו אחד לאחד במטבחנו במהלך שלוש השנים האחרונות.המתכונים טעימים לנו ואהובים מאוד,והאמת, אנו מכינים ואוכלים אותם כל השנה.בקובץ המתכונים ריכזתי מתכונים שהמרכיב הדומיננטי בם הוא גבינה/חלב/חמאה על כל צורותיהם.אישית, אני אוהבת מוצרי חלב/מאכלים חלביים/גבינות רכות וגם שמנות וגם כאלו שאפשר למצא רק בפריז, אוייש פריז, הייתי חוזרת לשם שוב גם ..עכשיו.ארוחת ערב קלה עבורי זה לפתוח גבינה לבנה רכה ,גבינת סקי למשל, לתבל במלח גס ופפריקה חריפה ומתוקה ולאכול ככה, עם כפית, או גם להוסיף בצל קצוץ, אני חושבת שזה מה שאלך לאכול מייד ברגע שאסיים את כתיבת הפוסט הזה..ויוגורט- שנים רבות שאני אוכלת יוגורט גם שניים ביום,גם לקחת איתי לעבודה- יוגורט -רק לבן, ללא תוספות ואם הוא גם חמצמץ, הכייף שלי אמיתי. אבי אהב מאוד מאוד עוגות גבינה,בכל פעם שהבאתי את המאפים החדשים שלי לבית הורי, אבא תמיד שאל: "ואיפה עוגת הגבינה ?" ..השתדלתי להכין לא מעט עוגות גבינה שישמחו את אבא. כל העוגות המצורפות פה בקובץ,מלבד עוגת הגבינה הקרה עם בסיס הפיסטוקים-תמרים, נטעמו ע"י אבי ועל כולן הוא נתן את תג הביקורת, שהעוגה טובה ! ממש מוצלחת.כל הערות שלו לגבי עוגה מסויימת ,אם היו כגון :עודף מתיקות , תמיד נלקחו בחשבון, וייושמו בפעם הבאה. לאבא היה נוהג חביב שחסר לי כעת, הוא היה מתגנב למטבח הריק, שם הונחו כל המאפים הטריים, על השיש, וחותך חתיכה קטנטנה מכל עוגה,ומכסה בחזרה.. ואיך לא כמובן שגם מעוגת הגבינה .החתיכה שהוא נטל לעצמו מהעוגה היתה קטנה מאוד, וברב המיקרים חתוכה לא ישר..אהבתי לגלות את החתיכה החסרה, שניה לפני חיתוך והגשת העוגות לשעת הקפה או התה
אשמח לצרף לפה מתכונים ביתיים/משפחתיים שלכם לחג השבועות-עם או ללא תמונה, כל קרדיט ינתן. תהנו ,הנה: קובץ מתכוני שבועות הגדול
צבעוניות עושה לי נעים בעיניים ואח"כ בלב, היום כשבאתי להכניס בגדים למכונת הכביסה, הציצו לנגד עיני אטבי הכביסה, לא יכולתי שלא לצלמם..הנה גם הם מצורפים

כמה נחמד לעשות סדר בניירת ישנה,לזרוק הרבה ולמצא מציאות ..מצאתי גזיר נייר ממגזין אמריקאי ישן.הדף מעוטר כולו באדום, היה פרסומת לצימוקים ולצידו מתכון לדוגמא. אותה קופסאת צימוקי סאן מייד הנמכרת גם בארץ.הצימוקים מוכנים לשימוש ובעלי איכות מצויינת.הצימוקים היחידים שאינם עוברים אצלי חליטה טרם שימוש.בקיצר..העוגיות קוואקר צימוקים נראו בתמונה טוב..טוב מאוד.. והייתי חייבת להכין ועכשיו.עירבבתי חומרים למחצית המתכון, הפחתתי כרגיל שומן וסוכר וקיבלתי כעשרים עוגיות-שמילאו תבנית תנור אחת.העוגיות חצי רכות , נימוכות ומפנקות מאוד.עכשיו אני מבינה את מי שמדבר על עוגיות נחטפות..מהצינצנת, מתכון קל שבקלים:מתחת לתמונה
איך מכינים:לטרוף 100 גרם חמאה יחד עם שליש כוס סוכר לבן וגם שליש כוס סוכר חום, להוסיף ביצה אחת, כפית תמצית וניל.כעת להוסיף לעיסה:כוס קמח,חצי כפית מלח וחצי כפית סודה לשתיה.להוסיף כוס שיבולת שועל לבישול.להוסיף חצי כוס צימוקים,לערבב לעיסה חלקה
לנטף את העיסה בכמות של כפות מדידה , ישירות על נייר אפייה בתבנית הגדולה של התנור.לאפות במרכז תנור החם-חום 190 כ-10 עד שתיים עשרה דקות.מתקבלות כ-20 עוגיות בגודל בינוני.בתאבון
above recipe: Raisin Oaties - easy to make+ very good Cookies !
Agnetha Faltskog - If I Thought You'd Ever Change Your Mind
בקרוב: מאפה תפוחי אדמה-שמנת וגבינות לשבועות ועוד הפתעות

החומוס שהכנתי השבוע , יצא טעים במיוחד. אינני יודעת אם השרייה ארוכה במיוחד של גרגירי החומוס היבש/ חומוס טרי במיוחד או סתם עניין של מזל ,בכל מקרה הנה כיצד הכנתי אותו הפעם
אני רוכשת גרגירי חומוס תוצרת סוגת, המארזים של 1/2 קילו אהובים עלי יותר:הגרגירים שלמים,ללא פגמים וטעימים גם ככה לאחר בישול בתוספת כמון-פלפל שחור-שמן זית ומלח גס
אני בוררת את החומוס, שוטפת אותו במים מספר פעמים ואז ממלאה קערה או כלי בגרגירים ומכסה בהרבה מים.הפעם השרתי את החומוס למשך למעלה מ-24 שעות,החלפתי את המים בכל מספר שעות, ולא הכנסתי את הגרגירים למקרר.בקיץ כדאי לבדוק שהשרייה ארוכה מלילה לא תגרום להחמצתם.סיננתי מהמים, ובסיר גדול בישלתי את הגרגירים התפוחים, עם הרבה מים מעל.כמות של ככוס וחצי חומוס יבש, בושלה בסיר 4 ליטר מכוסה. לאחר שהמים בסיר רותחים, אני מסירה באחת את הקצף הלבן שנוצר ומבשלת כשעה על להבה נמוכה. לאחר כמחצית השעה הוספתי מלח.יש לטעום ולבשל את החומוס עד שרך במידה שאתם אוהבים.להכנת חומוס יש לבשל זמן ארוך יותר. ציננתי מעט בסיר המכובה והמכוסה, אך החומוס נותר עדיין חם
עם כף מסננת יצקתי כפות של גרגירי החומוס לתוך הבלנדר, הוספתי מהנוזלי החומוס החמים ועירבלתי, התחלתי עם כמות קטנה יחסית, ובכל פעם הוספתי עוד גרגירי חומוס ועוד נוזלים. לקראת סיום כמות החומוס בבלנדר- כמובן שהשארתי כמות גרגירים לקישוט..הוספתי כעת: מלח, שום כתוש-מספר שיניים גדולות, כפיות של טחינה גולמית ומיץ לימון סחוט טרי, המשכתי לערבל,טעמתי ותיקנתי טעמים. מוכן! הפעם החומוס התקבל במירקם חלק יותר ופחות גרגירי

 
above: Home-made Hummus, better then last time
עוד גזיר עיתון שמצאתי השבוע משנת 2002 מהמדור של אודטה:עוגת הגבינה של סוזי מילר, טרם הכנתי את העוגה, והמתכון נצפה גם פה, לא ידוע עם זהה לכתבה,אבל:נקרא טעים וינוסה בקרוב 
 

No comments:

Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 1.0 Israel של Creative Commons. Creative Commons License
by TwitterButton.com