January 27, 2008

8 Hot Buttered Pretzels פרצל עם חמאה

Fresh and hot from the oven ,I can't Stop baking these Buttered Pretzels.. פרצל What can make a winter day warmer?... A Hot Buttered Pretzel with butter ..
Try this recipe ,like I did today . It's So easy and very tasty(I didn't use the baking soda in water topping)
Hot Buttered Pretzels Hot Buttered Pretzels

Makes 82 1/2 cups unbleached all-purpose flour, plus more for and for work surface
1/2 teaspoon salt
1 teaspoon sugar
2 1/4 teaspoons regular instant yeast (=7 gr)
About 1 cup warm water

For the pretzel topping:1/2 cup warm water
1 tsp. sugar

3 tablespoons unsalted butter, melted (=45 gr)

Preheat oven to 500F degrees. Line baking sheets with parchment paper; set aside. In a medium bowl, whisk to combine flour, salt, sugar, and yeast. Slowly add water. Transfer dough to a lightly floured work surface. Knead until soft and smooth, about 5 minutes. (with your mixer is better..!-like I did)Dust the dough with flour, and place in a plastic bag. Seal the bag, leaving room for the dough to expand. Let rest at room temperature for 30 minutes.(I let my dough rest for 60 minutes)
Transfer rested dough to work surface. Divide dough into 8 equal pieces, about 2 1/2 ounces each. Roll each piece into a long thin rope, 28 to 30 inches long.(I roll each one to a 24 inch long..) Twist each rope into a pretzel. Dip each pretzel in warm water(mixed with 1 ts sugar ). Place on prepared baking sheets. Sprinkle lightly with pretzel salt. Let rest, uncovered, for 10 minutes. (or more like I did..)Bake until golden brown, 8 to 9 minutes. Remove from oven, and brush thoroughly with melted butter. Continue to brush until you have used all of the butter. Serve warm, or reheat in a warm oven.
Hot Buttered Pretzels -
recipe I ; Hot Buttered Pretzels - recipe II ;Hot Buttered Pretzels - recipe III ; Hot Buttered Pretzels - recipe IV---;Coming soon:Gingerbread Men and much more .

הפתעה טעימה מאוד חיכתה לי בסיום אפיית הפרצלים הללו, בצק מצויין, כל כך נח למשחק והפרצלים כה נפלאים
פרצלים אלו אינם מבושלים קודם במים, אלא רק נתבלים במים פושרים

מכמות זו תקבלו שמונה , כך שאם תרצו יותר-כי הם נגמרים מהר מאוד, פשוט הכפילו כמויות.כנראה היה משעשע לראות אותי אוכלת פרצל כזה כארוחת בוקר בעבודה,ומתענגנת על גבישי המלח הגס, מנקרת אותו עד תום.הבצק כייפי למשחק, צרו גלילים ואחר כך חבלים דקים אבל לא דקים מידי, החבלים לא נקרעים וניתן ליצור מהם צורות בקלות.הלחמניה הראשונה לא תמיד יוצאת מושלמת, אך לאחר מספר דקות תחושו שאתם מיומנים יותר ותהנו מקליעת הלחמניות .מעל כל לחמניה יש לבזוק מלח גס, ממש לאחר הטבילה הקצרה במים, זה נדבק חיש קל , גם ללא צורך בביצה, ואל תשכחו למשוח את הפרצלים האפויים בחמאה- ממש מיד כשהם יוצאים מהתנור
אז איך מכינים את המאפה היפה הזה, מחומרים שתמיד יש לכם בבית,רשמו מתכון,רוצו להכין
.בקערת מיקסר או בקערה גדולה לערבב את כל מרכיבי הבצק
שתיים וחצי כוסות קמח רגיל, חצי כפית מלח, כפית סוכר, שתיים ורבע כפיות מדידה שמרים יבשים,כוס מים חמים
ניתן להוסיף עוד טיפה מים לבצק, ליצירת בצק רך. ללוש היטב ידנית כ- 10 דקות או עם המיקסר- כחמש דקות
להתפיח את הבצק בקערה משומנת קלות, כשעה
לחמם תנור לחום הגבוה ביותר, לפחות 260 מעלות, ולגשת להכנת הלחמניות
בקערה לערבב חצי כוס מים חמים עם כפית סוכר
לחלק את הבצק ל-שמונה חלקים, להניח למספר דקות. לרדד כל חלק לחבל ארוך ודק באורך של לפחות שישים ס"מ,חבל דק וארוך יותר ייצור פרטצל יפה יותר.מכל חבל ליצור צורה של פרטצל, כמו בתמונה, לטבול במים ,לנער ולהניח על תבנית .אפיה.להמשיך באופן זה עם יתר הבצק
לפזר על הפרצלים מלח גס ולהניח ל- חמש עשרה דקות לפחות, אפשר גם שלושים דקות
לאפות את הפרצלים בתנור החם לכ- עשר או 12 דקות, להמנע מלהשחימם יתר על המידה
בזמן שהלחמניות נאפות, להמיס 50 גרם חמאה
למשוח את הלחמניות בחמאה המומסת מיד בצאתם מהתנור
להגיש חם ולהנות

7.2.08 Update :As I've promised, we're back, here is a new recipe we like: Gingerbread-Men cookies.Cut the dark dough as you like ...

Gingerbread Men /The Prepared Pantry עוגיות ג'ינג'ר מן
3 cups all-purpose flour
1/2 teaspoon baking soda
1 teaspoon cinnamon
1 teaspoon ground ginger
1/4 teaspoon ground cloves
1/2 cup cold butter
1/2 cup granulated sugar
1/4 teaspoon salt
1/2 cup molasses
2 teaspoons vinegar
1 large egg
Raisins or candies for decorations

In a medium bowl, whisk together the flour, baking soda, cinnamon, ginger, and cloves. Set aside.
In a heavy saucepan, mix the butter, sugar, salt, molasses, and vinegar. Heat over medium heat, stirring constantly, until the mixture comes to a boil. Remove from the heat and let cool until it is lukewarm.
Stir in the egg and the flour mixture. It will be stiff but as you continue to mix, it will become more pliable. Divide the dough into three or four pieces. Make disks of the pieces and refrigerate for two hours or until it is pliable and ready to handle.
Preheat the oven to 375 degrees. Roll the cookie dough to 1/4-inch thick. Cut out the cookies and place them on a greased baking sheet.
Bake for four to eight minutes or until the edges are firm. Cool on wire racks.
Full recipe

האשה בכחול..צולמה במרכז רפואי רבין לפני למעלה מחודש

January 17, 2008

It's a Frost here , for a week or more

We're still with Dad after his operation , coming back soon .Thanks for visiting .
AddThis Social Bookmark Button

January 11, 2008

A Day In Tel Aviv.. הצגה:הרטיטי את ליבי ,מסעדה:אורקה

אצלנו, סעודה במסעדת אורקה היא תמיד חגיגה.חגיגה לעין וכמובן חגיגה לחיך.. אתם מוזמנים להתענג עם מעט תמונות, להנאתכם:הגדילו כל תמונה..חלק ממה שסעדנו שם,פה תוכלו להציץ בביקור הקודם שלנו במסעדה
לפתיחה קיבלנו את לחם הבית המוארך והחרוץ-הפרעצל המפורסם +שתי פרוסות לחם.הלחם הוגש הפעם עם צלוחית שמן זית ורוטב סלק מתקתק בתוכו ,בפעם הקודמת קיבלנו חמאה מתובלת ומלח-אהבתי יותר .מים מינרלים מטוסקנה בבקבוק זכוכית מהודר, ושתי כוסות יין :לבן ואדום ליוו את הארוחה בטעם-המלצת המלצר.אל תשאלו אותי על היינות הפעם..היה לי טעים ואינני זוכרת את שמותיהם.מנה ראשונה של רן במסעדה-צילום למטה פה: קרפצ'יו דג עם פפריקה מתוקה, צלפים וזרעי עגבניות ,מנה מהתפריט העיסקי בתוספת שמונה שקלים.ציון של רן:טעים מאוד.הצלפים הצטיינו בגודלם.אני הזמנתי : סלט לבבות חסה ערבית ופיסטוקים קלויים בויניגרט לימון ובלסמי , נחמד.יש תמונה, אך לא ראיתי צורך מיוחד להעלותה.התיבול היה מינימלי לטעמי, המלצר ציין את טעם השום המודגש,שלא חשתי כמעט.מנה קטנה,שנגמרת מהר ..ויחד עם הטורטליני שהזמנתי והלחם לא היתה ארוכה מאוד ממלאה.לא אחזור להזמין את המנה הזו להבא



ORCA Kitchen Bar- a wonderful restaurant in Tel Aviv[last visit]
מנה עיקרית של רן :פילה בקר ברוטב ציר בקר ותפוחי אדמה אפויים,תוספת מתומחרת לעיסקית של 40 שקל-טעים מאוד


מנה עיקרית שלי :טורטליני ממולא עוף מעושן.ציון: טעים

קינוח ראשון במסעדת אורקה: עוגת מוס שוקולד - רן: מצויין


קינוח שלי :עוגת גבינה עם קצף שוקולד לבן סביב,תחתית דקיקה ופריכה,עוגה מעודנת ונימוכה מצופה שמנת-לאכול עם כפית קטנטנה ולחוש לאט כל נגיסה.ציון: מצויין


סיכום:היה טעים ונעים,במסעדה שהיתה בשעת צהריים בתפוסה מלאה.הקינוחים אינם כלולים בתפריט העיסקי ומתומחרים בנפרד בעלות של 38 שקלים בממוצע כל אחד.חתמנו בשני אספרסו קצר וקיבלנו פינוק שטרודל לכל אחד-פרוסת עוגת שטרודל ברוטב וניל
הרטיטי את ליבי - קומדיה מאת חנוך לוין, הקאמרי -צפינו ואהבנו, הצגה מופלאה ומומלצת בחום



בתפקידים הראשיים:רמי ברוך, מירב גרובר, גדי יגיל וג'יטה מונטה- משחק מעולה, שעה וחצי של הנאה צרופה

הטיפ השבועי מגיע לעגבניה, תאכלו יותר מעגבניה אחת ביום,הליקופן-הפיגמנט האדום בעגבניה ,טוב לבריאותכם

התמונה למעלה לקוחה מגליון מס' 3 של מגזין בית החולים בלינסון-מרכז רפואי רבין, המגזין יצא בקיץ תאשתקד
על פי המאמר במגזין, לייעילותו של הליקופן, יש כעת אישור מדעי.צריכה מוגברת של ליקופן מסייעת במניעת גידולים סרטניים ומפחיתה מחלות לב כליליות.פרטם על החוקרים והמחקר מצויים במגזין.אז כמה עגבניות יש לאכול ביום? אכילה של חמישים גרם רסק עגבניות,שמשיגים מריסוק שתיים עד שלוש עגבניות או שתייה של 150 מ"ל מיץ עגבניות,שזה כשלושת רבעי הכוס,מושגת רמת ליקופן בדם,כ-אחד מקרומול לליטר,שלפי במחקר נמצאה יעילה.גם כאן,פרופורציה ואי הגזמה במינון,יעילה
פינוקי השבת שלי עבורכם,הם מספר אתרים שמומלץ לבקר או לשמור גם לשימוש עתידי
אתחיל עם האתר השימושי שהוזכר פה כבר בעבר :
אתרים שימושיים של ד"ר שמואל אבן זהר, האתר מתעדכן בקביעות ומכיל ריכוז אתרים לשימוש ממש יומי
ורדי פרידמן, כותבת
בטור בבלוג שלה על לילה לבן (תרתי משמע) בבולנז'רי פריזאית, אכזבה מהלחם בארץ וסוף טוב ,וכן, יש גם מתכון
הבלו
ג המקסים של ארין כולל שפע מתכונים מצולמים , שלב אחר שלב, שעושים חשק לרוץ למטבח ולהכינם, ממש עכשיו
ירחון מזון פלוס העלה לאויר את המהדורה הדיגיטלית של המהדורה של חודש ינואר-
שווה צפייה וכל דף ניתן לדיפדוף והגדלה
תהנו, קר מאוד, אז ליבשו בגד חם נוסף..שתהיה שבת נפלא
ה

January 4, 2008

let's get into the kitchen and bake some Cookies ... עוגיות חדשות

It started to rain yesterday, after a dry week or more ; No rain but still very cold , so.. I've found my way this weekend into my small and warm kitchen, enjoying baking 4 new recipes .yes, cookies this time.
I was very surprised and excited,last sunday -this week, when I found my Blog name in a selected list of sites/Blogs article.
The article was found in the most common; popular printed Hebrew newsletter in Israel - Yedioth Ahronoth [ynet] ; My Blog was one of five food sites/Blogs selected sites of 2007.(I could not believe ! ). The full list was printed in 2 articels.It filled my heart to get warm comments in some of the Israeli food forums.But, lets go back to the kitchen, here are some of my Notes to these new recipes:
1. Cranberry, Orange & Dark Chocolate Chip Cookies - very easy to make , a perfect cookie,now-one of my favorite.2. Gingerbread Cookies - I use my new cookie cutter,it was funny Not cuting them like Snowflakes as they should be ... ; the cookies are well spiced ,not very dark as I think they should be.I didn't make the white icing.
3. Cardamon - Oatmeal Cookies -very crispy, I use white sugar and my cookies are still very different from
these... I realy don't know why :-(
4. Braided Sugar Cookies - a very good recipe.the dough was kept in the refrigerator more then a day,and it was still fine.You'll get big comfort cookies out of this recipe.the recipe was taken from a new and wonderful
Cookbook (I'll write about this Book in a new post as soon as I can).


Cranberry, Orange & Dark Chocolate Chip Cookies
1. Cranberry, Orange & Dark Chocolate Chip Cookies/ Slashfood-Christmas Cookie of the Week by Nicole Weston עוגיות חמוציות,תפוז ושוקולד צ'יפס כהה2 cups all purpose flour
1 1/2 tsp baking powder
1/4 tsp baking soda
1/2 tsp salt
3/4 cup butter, room temperature
1 cup white sugar
1 large egg
zest of one orange (about 2-3 tsp)
1/2 cup dried cranberries
1/2 cup dark chocolate chips
Preheat oven to 350F and line a couple of baking sheets with parchment paper.
In a medium bowl, whisk together flour, baking powder, baking soda and salt.
In a large bowl, cream together the butter and the sugar, beating with an electric mixer until light. Beat in egg and orange zest. With the mixer on low speed, gradually add in the flour mixture, stirring only until just combined. Stir in the cranberries and chocolate chips.
Drop dough by rounded tablespoonfuls (about 1 1/4-inch balls) onto prepared cookie sheets and bake for 9-12 minutes, until edges are very lightly browned. Cool for 3-4 minutes on baking sheet then transfer to a wire rack to cool completely.
Makes about 4 dozen.(40 cookies) Full recipe is
Here עוגיות קלות הכנה -מתכון מתורגם-למטה


2. Gingerbread Cookies /Martha Stewart עוגיות ג'ינג'ר ברד
• 6 cups all-purpose flour, plus more for work surface
• 1 teaspoon baking soda
• 1/2 teaspoon baking powder
• 1 cup (2 sticks) unsalted butter
• 1 cup packed dark-brown sugar
• 4 teaspoons ground ginger
• 4 teaspoons ground cinnamon
• 1 1/2 teaspoons ground cloves
• 1 teaspoon finely ground pepper
• 1 1/2 teaspoons coarse salt
• 2 large eggs
• 1 cup unsulfured molasses

Full recipe is here


3. Kardamom-Hafer-Cookies- Cardamon - Oatmeal Cookies/lemenu.ch site
175 g Butter, weich ---175 gr soft butter
225 g Rohzucker --- 225 gr golden sugar
1 Päckchen Vanillezucker---15 gr vanilla sugar
1 Msp. Salz --- 1/8 ts salt
Ei--- 1 egg
1 TL Zimtpulver --- 1ts cinnamon
1 TL Kardamompulver --- 1 ts cardamon
100 g Mehl --- 100gr AP flour
1/2 TL Backpulver --- 1/2 ts baking powder
350 g Haferflöckli --- 350 gr rolled oats
125 g Korinthen oder Sultaninen, gehackt --- 125 gr golden or dark raisins1. Butter rühren, bis sich Spitzchen bilden. Zucker, Vanillezucker und Salz dazurühren. Ei beifügen und rühren, bis die Masse hell ist. Gewürze, Mehl und Backpulver mischen, dazusieben. Mit Haferflöckli und Korinthen oder Sultaninen darunter ziehen.
2 Mit zwei Löffeln baumnussgrosse Teighäufchen auf ein mit Backpapier belegtes Blech geben, leicht flach drücken. 3 In der Mitte des auf 180 °C vorgeheizten Ofens 13-17 Minuten backen יתכן שבמתכון המקורי בגרמנית,התמונה אינה שייכת למתכון

In English please :
Preheat the oven to 350F (180c)Mix butter, then add the sugar, vanilla and salt.Add the egg and beat well. in another bow mix the flour and spices, add them to the butter mixture. Add the oats and raisins. roll small balls anf flatten them.bake for 13-17 minutes.








4. Braided Sugar Cookies
/Aromas of Aleppo by Poopa Dweck
4 large eggs
1 1/2 cups sugar (1 1/4 cups)
2 TB grated orange zest
2 ts vanilla extarct
1 cup vegetable oil
5 cups AP flour=700 gr
3 ts baking powderBeat the eggs, 1 cup sugar,the orange zest,vanilla and oil. Then gradually add the flour and baking powder to the mixture to form a sticky dough.Mix about 2 minutes until well blended.refrigerate for 15 minutes
Pre heat the oven to 350F (180c)
Roll the dough into strands 4 inches long and 1/2 inch thick.take 2 strands and twist them together 5 to 6 times.gently pinch the ends.repeat the process with the remaining dough
Lightly dip each cookie in the remaining sugar (1/4 cup or 1/2 cup of sugar).Place the cookies on the baking sheet ,about 1 in. apart.
Bake for 8-10 minutes (they should remain pale)



עוגיות סוכר קלועות נוסח סוריה

המלצה על הספר, ומתכון מוכן להדפסה
ארבע ביצים גדולות
כוס וחצי סוכר
שתי כפות קליפת תפוז מגוררת
שתי כפיות תמצית וניל
כוס שמן קנולה
חמש כוסות קמח רגיל = 700 גרם קמח
שלוש כפיות אבקת אפיה

בקערת המיקסר או ידנית לטרוף ביצים,כוס אחת מהסוכר,קליפת תפוז, וניל ושמן
להוסיף בהדרגה את הקמח המעורב עם אבקת האפיה, לערבב עד קבלת בצק צהבהב מאוחד ודביק
לצנן לפחות 15 דקות, אפשר גם לכל הלילה
לחמם תנור לחום בינוני -180 מעלות, ליצור את העוגיות
לגלגל מהבצק חבלים באורך 10 ס"מ ורוחב של כ ס"מ אחד, לקלוע כל שני חבלים 5 או 6 פעמים
לטבול כל חבל ביתרת הסוכר -אני טבלתי את כל העוגיות ברבע כוס סוכר סה"כ, במקור צריך חצי כוס
להניח את העוגיות במרחקים בתבנית הגדולה של התנור
לאפות כ- 10 דקות או עד שמוכנות, העוגיות יישארו בהירות
עידכון: הערב שודרה בערוץ 2 באולפן שישי עם יאיר לפיד , כתבה על המטבח של מאיר השמן-כל הכבוד למאיר ולעושים במלאכה,
צפו בכתבה בקישור מאתר קשת ,אתם מוזמנים גם לבקר באתר של המטבח של מאיר- ממש פה. למטבח הממוקם בבית ים,יש נחיצות בתרומות נוספות , לכל מי שיכול להרתם ולתרום מזמנו או בתרומות פרטים:פה
 
 
רוצו להכין את העוגיות האלו, מבטיחה לכם שהן מהטובות שאכלתם, וכל כך קלות להכנה
עוגיות חמוציות- תפוז- ושוקולד

שתי כוסות קמח רגיל
כפית וחצי אבקת אפיה
רבע כפית סודה לשתיה
רבע כפית מלח
מאה שבעים וחמש גרם חמאה, רכה
כוס סוכר לבן
ביצה אחת גדולה
קליפה מגוררת מתפוז
חצי כוס חמוציות
חצי כוס שוקולד צ'יפס כהה


לחמם תנור לחום בינוני 180
בקערה לערבב קמח+א.אפיה+סודה+מעט מלח
בקערת מיקסר או ידנית להקרים חמאה וסוכר, להקציף היטב
להוסיף ביצה וקליפת תפוז מגוררת
להנמיך את מהירות המיקסר ולהוסיף תערובת הקמח, לערבב עד שמאוחד
לערבב פנימה חמוציות ושוקולד
לגלגל כדורים קטנים מהבצק, כמות של ככפית בצק לכל עוגיה
להניח במרחקים בתבנית הגדולה של התנור, מרופדת בנייר אפיה
לאפות 10-12 דקות, עד שזהוב. לצנן מעט בתבנית .לצינון מוחלט להעביר לרשת
מתקבלות כ- 40 עוגיות יפיפיות וטעימות להפליא

עידכון נוסף,משבת ה-5 לינואר :לרונן , אני מצרפת פה את מתכון עוגיות הקוואקר שהתקבלו במייל מאליה, לא הכנתי עדיין. על ידי לחיצה על התמונה להגדלתה ניתן לקרא את המתכון באופן נח יותר. אני שומעת כבר זמן לא מועט שהעוגיות מוצלחות ואני מאמינה.. לא יודעת מאיזה ספר המתכון, אבל האופה המוכשרת מחליפה את השומן המוצק בחצי כוס שמן רגיל, ונותנת מהעוגיות לבני הבית-מי לעבודה או ללימודים .העוגיות מזכירות במרכיביהן את עוגיות השיבולת שועל שלמעלה,בתאבון  

January 1, 2008

Happy New Year -

Happy New Year - 2008 is here !!!



My dear reader and my dear visitor ,
I wish you a very good year
Better then ever !
A healthy year for you and your family
A year full with Joy and happiness
A year full of Tasty and Yummy dishes
Peace all over the world
May All Your Wishes Come True !

שנה טובה לכל קוראי היקרים
שנת בריאות,שמחה,ושכל משאלותיכם ייתגשמו במהרה
ואיך לא.. שנת בישולים טעימים ויצירתיים-בתמונה:ליקר רימונים בייתי

Cold Winter is here too ... :-)
Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 1.0 Israel של Creative Commons. Creative Commons License
by TwitterButton.com