February 21, 2008

Pizza with aubergine and ricotta ,Orange refrigerator cookies and more

5 New recipes for this Weekend -
Very easy to make , So crispy- yes it's a 'new' pizza dough.. with a low-fat topping !1. Pizza with aubergine and ricotta /easy italian- Ursula Ferrigno
For the pizza dough : - for 2 thin bases -(10 in )
15 gr fresh yeast (or 1.5 ts dried yeast )
250 gr strong white flour
1/2 ts salt
50 ml olive oil
100-125 ml warm water

For the topping:
1 medium aubergine
olive oil
1 small onion (red one)- sliced into rings
4 ripe tomatoes- skinned and sliced
250 gr ricotta cheese
salt and pepper
Dough rising time : 1 hour
Baking time :25 minutes at 200C


Orange refrigerator cookies
/Cakes,cookies and breads -Jennie Reekie -London 1977
2 1/4 cups AP flour = 315 gr flour
1 ts baking powder
1 1/4 sticks butter (I use 150 gr)
2/3 (or 3/4) cup sugar (130-150 gr)
2 ts finely grated orange rind
1 large egg, lightly beaten
1/2 cup currants
The dough for these cookies can be kept in the refrigerator, well wrapped for 3 days; simple slice off and bake as many as you required
.


Sift the flour and baking powder.
Cream the butter+sugar and orange rind until light and fluffy.Beat in the egg.Stir in the currants and the flour until the mixture clings together.Form into a sausage shape , about 2 inches in diameter. Warp in foil/waxed paper und chill in the refrigerator for at least 2 hours (or more).
Thinly slice off as many cookies as you need ,place on a baking sheet.Sprinkle with sugar and bake in a preheated (moderate 350F=180C)oven for about 15 minutes. Cool on the sheets for 2 minutes, then transfer to a wire rack. about 45 cookies.

מאוד פשוט להכין את העוגיות האלו, ובעצם אם מזמן לא הכנתם בצק עוגיות המצריך גילגול לגליל, קרור,פריסה ואפייה, תגלו גם עד כמה זה נח.את גליל הבצק, ניתן לשמור מספר שעות ועד מספר ימים במקרר, עטוף היטב בנייר סנדוויץ, וגם בשקית ניילון.מחממים תנור, מוציאים את גליל הבצק, פורסים דק עוגיות ואופים. קליפת התפוז המגוררת מוסיפה ארומה טעימה. נועה סברה שמדובר בקליפות תפוז מסוכרות, אז הנה הן- עוגיות קרור בטעם תפוז
לנפות שתיים ורבע כוסות קמח רגיל, שזה 315 גרם קמח , יחד עם כפית אבקת אפיה. בקערה אחרת או בקערת המיקסר, להקרים 150 גרם חמאה מרוככת יחד עם שלושת רבעי כוס סוכר- אני שמתי את הכמות הזו, וזה מעט מתוק מידי, אתם יכולים להפחית לשני שליש כוס סוכר.להוסיף קליפה מגוררת מתפוז ולטרוף היטב.להוסיף ביצה אחת גדולה שנטרפה מעט קודם בנפרד. לערבב ולהוסיף חצי כוס צימוקים כהים או בהירים. מומלץ לחלוט ולייבש קודם את הצימוקים.עכשיו להוסיף את הקמח ולערבב לבצק אחיד. את הבצק לגלגל על משטח מקומח לנקניק ארוך, בקוטר 5 ס"מ. לעטוף בנייר סנדוויץ וגם שקית ולאחסן בקרור-מינימום שעתיים, מקסימום 3 ימים. לפני האפייה לחמם את התנור לחום בינוני, לפרוס מגליל העוגיות פרוסות דקות, להניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה ולאפות כ- 15 דקות. לצנן מעט בתבנית ולהעביר לצינון מוחלט על רשת

Look at these cookies ! they are So ugly ! :-) .. but ,they are Dairy-Free+ Vegan+ healthy +easy to bake and tasty ! --who needs more ?..
3.Tahini Oat Cookies/Whole Foods Market עוגיות טחינה ושיבולת שועל
Makes about 24 cookies
1 cup rolled oats
1 cup whole wheat pastry flour
1/4 teaspoon sea salt
1 teaspoon baking powder
1/4 cup tahini
1/4 cup sesame oil
(I use canola oil)1 teaspoon vanilla extract
2 teaspoons cornstarch
1/2 cup maple syrup
(I use 1/4 cup maple syrup and 1/4 cup molasses)2 tablespoons sesame seeds


Preheat oven to 350°F. Grind oats in a blender until coarsely ground (some whole flakes should remain intact). Do not wash out blender.
In a large mixing bowl, combine oats, flour, salt and baking powder.
Place tahini, sesame oil, vanilla, cornstarch and maple syrup in blender and process until smooth. Stir this mixture into oat mixture.
Drop tablespoons of batter on a greased baking sheet. Sprinkle with sesame seeds. Bake for 10 to 12 minutes, until cookies are golden brown on bottom and puffed.

Full recipe

תגידו לי..אם יחברו יחד:קמח מלא, ושיבולת שועל שלמה וגם טחינה, קצת שמן, מייפל..את הכל נכדרר יחד לכדורים, נאפה מעט..האם נקבל עוגיות בריאות?--אני חושבת שכן.מסתובבים אין ספור מתכונים של עוגיות בריאות:המכילים כל טוב של סוכרים/שומנים/פירות יבשים וזרעונים, אבל גם לא מעט קלוריות. אתמול בלילה, לאחר יום של שהייה פוריה, אני מקוה.. במטבח, בדקתי מיילים..באחד המיילים שהתקבל מחברה מסחרית מארה"ב, היו מצורפים מספר מתכוני בריאות, בינהם עוגיות הטחינה הללו. קמתי מיד ממקום מושבי.. הדלקתי תנור, וניגשתי מיד להכנה. כל החומרים היו זמינים, מלבד זה שלא ידעתי שלא נשאר מספיק סירופ מייפל במקרר, אז השלמת את הכמות של החצי כוס הנחוצה, ברבע כוס במולסה, זה יותר ארומתי ונותן גוון כהה, אבל נחמד ככה,אגב, אל תספרו לי שהעוגיות מכוערות, אני יודעת..אבל אני נהנת מהן ככה
העוגיות הללו מכילות מוצרי בריאות.אינן מכילות שומן מוצק או סוכר גבישי.במקור הן בהירות יותר וגם נעשו גדולות יותר.הכמות הזו תספיק לתבנית אחת גדולה של התנור.תכף נגש להכנה, אני מקוה שזה יהפוך אצלכם להיט- עוגיה אחת או שתיים ..ללא נקיפות מצפון מיותרות
אז איך מכינים בקלי קלות את עוגיות טחינה ושיבולת השועל
לחמם תנור לחום בינוני
במטחנת קפה/תבלינים לטחון, טחינה קצרה כוס שיבולת שועל שלמה.לא זו מהירת ההכנה.להעביר את הקווקר לקערה, להוסיף כוס קמח תופח,רבע כפית מלח וכפית אבקת אפיה , לערבב היטב
בקערה נפרדת לערבב יחד:רבע כוס טחינה גולמית, רבע כוס שמן שומשום או שמן קנולה, כפית תמצית וניל, 2 כפיות קורנפלור וחצי כוס סירופ מייפל.להוסיף תערובת זו לתערובת הקמחים בקערה השניה.ליצור כדורים קטנים בעזרת כפית או כף, להניח בתבנית גדולה, לאפות 10 עד 12 דקות. לצנן ולהנות מעוגיית בריאות

A nice surprise with this Italian dish and you'll get a quick comfort food in minutes ![yes,I've baked it too much..it was baked in the small oven , a flater baking dish should be better..]
4. Sformata di Porri - Potato and Leek bake/Judith Ayotte Greenwood - Slow Travel italy מאפה כרישה ותפוחי אדמה איטלקי
1 leek if large, or two if not, cleaned, dark part removed and sliced about 5/8" thick. It should come to about 2 cups of raw leek slices.

4 medium potatoes, peeled and boiled until done
1 tablespoon butter
1 tablespoon oil
2 eggs, slightly beaten with a fork
About 60 grams (2 ounces) of pecorino, or grana padano, or other firm cheese, grated coarsely. You may need more if your dish is wide and shallow rather than upright like mine.
Salt ,Pepper
scroll down here for the
Full recipe by Judith Ayotte Greenwood
I love this cake's topping.. can eat the topping only...
5.Almond and Raisin Slice /Kraft.au פרוסות צימוקים ושבבי שקדים
1 cup wholemeal self-raising flour
1 cup plain self-raising flour
3/4 cup milk
1/2 cup raw sugar
80g butter, melted
2 x 55g eggs, lightly beaten
2 teaspoons grated lemon rind

Topping:
250g block PHILADELPHIA Cream Cheese, softened
1/2 cup raw sugar, extra
1 teaspoon vanilla essence
2 x 55g eggs, extra, separated and whites beaten to stiff peaks
3/4 cup raisins
2 teaspoons grated lemon rind, extra
1/2 cup silvered almonds
MIX together the sifted flours, milk, sugar, butter, eggs and lemon rind until well combined. Press mixture into a greased Swiss roll tin.
BEAT Philly*, sugar, vanilla and egg yolks using an electric mixer until smooth. Fold in egg whites, ½ cup of raisins and the lemon rind. Spread over cake mixture and sprinkle with almonds and remaining raisins.
BAKE in a moderate oven 180°C for 30 minutes or until topping is golden brown. Cut into squares to serve.
Full recipe


Green and red baked apples .. תפוחים אפויים

** A free Booklet : Great australian bite- PDF Recipe Book- 12 p. חוברת מתכונים קטנה מאוסטרליה-נחמד וחינמי

February 19, 2008

My Favorites for this week


No ,as far as I know, we can't buy King Arthur Flour(and products) here in Israel (and I'm asking:why not??)
But: when I'm looking for an exact and successful result recipe I love to check and use their recipes for years .I've Enjoyed to find out King Arthur's Blog (4 months old)just few week ago.
So many tasty recipes, step-by-step pictures, yummy pastry dishes !
you will find there new techniques and formulating new recipes in their test kitchen .
And as written in the "About the Bakers’ Banter blog…" This blog is a reflection of the lives we lead here at King Arthur. Now, come into our kitchen… [and I came in..]
On left : from their Blog :
Spinach quiche: a miracle in the making
הבלוג של יצרנית הקמחים האמריקאית:קינג ארתור:שפע מתכונים מעניינים, תמונות, רעיונות למאפים טעימים ועוד יותר מזה

2. Vanielje Kitchen -
She was born into a heat hazed African dawn,you can find many influences in her kitchen : French, English, Dutch, Malay & African. Vanielje 's Blog is a piece of Artwork
Visit her Gallery , her archive or her recipe Index:by Category or month
On left: her Strawberry Cream Pancakes with Vanielje Cream and Eau de Vie Syrup -get into the link pleaseYes, she fed my mind, body and soul !
בלוג אוכל- אומנות הצילום בצלחת-אל תפספסו

3. Got no milk-
kitchenetta's dairy-free zone Blog is now 5 months old..
As she writes:.."For several years, I yearned and mourned for my milken delights, no longer mine to savor and enjoy! ... I began finding ways to satisfy my dairy urges, as I have come to call them.."

Her blog has many lactose free recipes , lactose free sites and much more.
On left: her Pignolettas: an Italian cookie coated with pine nuts !בלוג שלם המוקדש לרגישים ללקטוז- כמו הכותבת עצמה,שפע מתכונים ורעיונות שלא ניכר בם שאינם כוללים מוצרי חלב כלל

4. Room for dessert -
Miri is a young woman who lives in Israel with her husband.

As she writes in her new born Blog :"..I’m a software engineer during the days, and dream of becoming a professional baker most of the time."[I work in another job but has the same dream as miri's..]
I like her Blog and her Blog name ,as she writes .."The name of the blog was born almost instinctively, me being a foodie that always, no matter how much food she had eaten in previous courses, will always, always have a little room for dessert.." [yes, me too ! ;-) ]
Her Blog is written in English with nice pics .And yes..like me she comes from a Romanian family ..
On left: Her Nutella filled rolled cookies [pic and recipe] 

February 15, 2008

One Post in Hebrew ..מתכונים חדשים ליום שישי חורפי

תודו שלהגיש ליקיריכם פוקצ'ינות ולא סתם פוקאצ'ות קטנות זה הרבה יותר נחמד..אז היום הכנתי את הקטנות הללו, עם אילתורים שלי.קודם כל הבצק:הפחתתי את כמות המלח בשליש, אינני בטוחה שזה היה אכיל אחרת.מתקבל בצק נעים .עם חלוקה לכדורים במשקל של שמונים-תשעים גרם, קיבלתי חמישה עשר יחידות, שזה מספיק, לא הייתי זקוקה לעשרים
עם התוספות אילתרתי וגם עם הגבינות,ממה שהיה בבית ועם מה שאנו רגילים.הורדתי קלוריות עודפות..הירקות נקלו קודם בטוסטר , רק עם שמן זית, הלכתי עם ההמלצה שפה לגבי הכמות, זה הספיק בדיוק.היפה במתכון מסוג זה הוא המשחק או הגיוון בירק ובגבינה שיש לכם, בציבעוניות..בקיצר אהבו אצלי, למרות שלי יש העדפה לבצק עם החציל והגבינה של חיים כהן.נו.. טוב, גם פה הצילום המודפס שיכנע אותי לקום ולהכין.שיפטו בעצמכם
פוקצ’ינה ירקות וגבינת קממבר צאן-מתכון של אורי שפט, התפרסם במגזין על השולחן-מאי 2007, מתכון מלא- באתרם
לבצק
שלוש מאות שמונים מ"ל מים חמימים
ארבעים גרם שמרים טריים
שמונה מאות גרם קמח לבן מנופה
שש כפות שמן זית
כף אחת מלח - במתכון המקורי כתוב שלוש כפות
לתוספות
מאתיים וחמישים גרם ממרח זיתי קלמטה-שמתי זיתי קלמטה תוצרת יוון קצוצים -במקום
כ-250 גרם שאריות גבינה קשה מגוררת -שמתי מעט קוביות גבינה בולגרית רזה במקום
ארבע מאות גרם גבינת קממבר צאן או סנט מור חתוכה לפרוסות-אני ויתרתי למרות אהבתי לגבינות אלו,אתם אינכם חייבים לוותר
לאנטיפסטי ירקות
שני בצלים חתוכים לרבעים או גבעול כרישה פרוס (החלק הלבן) בעובי 2 ס”מ
שתי עגבניות חתוכות לרבעים
,פלפל אדום חתוך לרצועות,בטטה חתוכה לקוביות
מלח,שמן זית
מכינים אנטיפסטי: מניחים את הירקות בתבנית, מפזרים שמן זית וקולים כל ירק לפי הזמן הנחוץ לו לריכוך והשחמה, מבלי להגיע לחריכה.אפיתי את כל הירקות יחד. שומרים להמשך מכינים את הבצק: מערבבים שמרים עם מים בקערת לישה עד להמסה. מוסיפים קמח ומתחילים את הלישה במהירות נמוכה. מוסיפים מלח ושמן ולשים 5 דקות במהירות איטית ו-5 דקות במהירות בינונית, עד לקבלת בצק אחיד במרקמו, לא קשה ולא רך מדי. יוצרים מהבצק כדור, מכסים במגבת ומניחים ל-30 דקות
מחממים תנור ל-250 מעלות-פעולה מוקדמת ומיותרת לדעתי
מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 100-80 גרם ליחידה. לוחצים עם האצבעות במרכז הכדור ויוצרים שקע. מניחים ל-10 דקות. חוזרים על פעולת הלחיצה ומניחים ל-10 דקות נוספות
מרכיבים את הפוקאצ’ות ואופים: מורחים את משטחי הבצק בממרח זיתים, מפזרים משאריות הגבינה שווה בשווה בין המשטחים ומסדרים ירקות -לא יותר מדי. ממליחים ומזלפים שמן זית. מניחים לתפיחה סופית של כ-50 דקות
מחממים תנור ל-220 מעלות. אופים את הפוקאצ’ות 12-10 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים מיד את פרוסות הקממבר

זה מתכון של עוגת שיש-תפוזים שאכלתי ואהבתי וביקשתי מתכון..חנה מסרה לי את המתכון המפורט ברצון, אני ממליצה להפחית מכמות הסוכר הרשומה במתכון, העוגה היתה טובה מאוד אך בעלת מתיקות רבה מידיי.המתכון מובא פה מדבריה המדוייקים של חנה, ללא שום שינוי, ממש מילה במילה.מכמות זו תתקבל עוגה אחת עגולה גדולה וגם תבנית אחת מוארכת-נא לחצו על התמונה, כך יתקבל הטקסט גדול וקריא יותר המתכון המלא נמצא באתרם

קרקר בצל וגבינה- מתכון של אורי שפט- התפרסם במגזין על השולחן-מאי 2007

שלוש וחצי כוסות קמח רגיל= 500 גרם
שלוש מאות וחמישים גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
כף מלח
כף סוכר
תשעים מ”ל מי קרח
שמונים גרם גבינת פיקורינו מגוררת
ביצה למריחה
בצל
מערבבים קמח עם חמאה, מלח וסוכר. יוצקים מים קרים ולשים עד לערבוב החומרים אך לא יותר מדי. חשוב שיישארו גושי חמאה קטנים בבצק שנוצר. מקררים למשך לילה - או מינימום 3 שעות-שעות, אני קיררתי ארבע שעות
מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק לעלה דק עד כמה שאפשר. אפשר להשתמש במכונת פסטה. לקראת סיום הרידוד מפזרים גבינת פיקורינו ומועכים אותה לתוך הבצק,אני הוספתי גבינה שוודית ולא פ
יקורינו
מחממים תנור ל-180 מעלות
מורחים את הבצק בביצה טרופה וחותכים למלבנים או למעוינים גדולים. מעבירים לתבנית אפייה שטוחה חוצים את הבצל ופורסים אותו דק, תוך שמירה על המבנה של כל פרוסה, מניחים על הבצק ואופים כ-10 דקות-אפיתי יותר זמן,אולי בגלל עובי הבצק, עד שהבצק אפוי ורק מתחיל להזהיב

את המתכון המצולם הזה,לעוגת התבלינים, קיבלתי לאחרונה מדודתי, המתכון לקוח ממגזין לאישה. טרם הכנתי, אבל דודתי ממליצה בכל פה.סימני הפלוסים על המתכון , הם שלה.העוגה לדבריה מתובלת וטעימה

Gershwin - Rhapsody in Blue pt.1/2 רפסודיה בכחול- חלק א' - גרשווין
הנעימה ארוכה, מומלץ לתת לה להיטען לשם שמיעה רציפה וטובה יותר
Coming soon with new English recipes :-)
התמונה של הקרקרים האלו במגזין שבתה את עיניי..קרקרים דקיקים שזורים בבצל וגבינה, פריכים, מסודרים במשולשים בכלי מתכת קטן של טוסטים..כלי הגשה כמובן.רצתי להכין, לצערי לא קיבלתי את אותה התוצאה. סביר שלא רידדתי ידנית את הבצק, מספיק דק.במקום שהונח הבצל ביתה רטיבות מועטה.אפיתי יותר זמן, הגדלתי את החום קצת. חצי כמות בצק שוכנת עדיין במקרר. מכיון שלדעתי קרקרים מסוג זה הינם פחות עמידים וטובים להגשה טרייה.אני שוקלת להסב את יתרת הבצק לקרקרים של שומשום ולא גבינה-בצל, או פשוט להקפיא אותו. אם אינכם בטוחים שתאהבו, מומלץ להכין מחצית הכמות, כמו שאני עושה תמיד,מלבד הפעם ..

February 14, 2008

Happy Valentines Day to all of you ! חג אהבה שמח

***The Israeli- French Singer: Keren Ann - "Not Going Anywhere" *** [+Lay your Head Down ]
Read more about Keren Ann:"The Sweet Songs of Keren Ann"/Times
 

February 8, 2008

Friday Market .. יום שישי של שוק

Golden Oranges Everywhere...זו תמונה שתפסתי ברגע ,כאילו תוזמנה מראש-אני אוהבת אותה
Fresh Dates ! התמרים הטריים בורקים באור השמש
תפוזים מהמושב

Above :Bananas, strawberries,apples,Kiwi Fruit ,lemons,pomegranates ,Tomatoes -No photo(5 shekel per 1 kilo)and one cute dog ..
עמדתי ליד דוכן אחד קטן, צעיר גבוה לבוש ז'קט מחוייט עמד ומכר פומלות, תותים ואבוקדו,כשהוא ראה שאני מצלמת את הפירות שלו..ביקש שאצלם גם אותו.לרגע אחד הוא עמד מולי מנופף בידו פומלה ענקית וחיוך קורן על פניו .הוא שאל אותי אם אני צלמת..אם אני מוכרת את התמונות לעיתונות..אמרתי לו שצילום זה הובי שלי ,ללא כל כוונות רווח ושאני מצלמת את השוק כל תקופה ומפרסמת ברשת.תוכלו לראות את קצה דוכנו וחליפתו בתמונה הימנית למעלה, ימנית מתמונת הכלבלב.מגוון הפרי והירק המשתנה כל עונה וכל שבוע אפילו שובה את עיניי.הבטחתי לשלוח לו את התמונה ואם יסכים אפרסם אותה כאן

AddThis Social Bookmark Button


February 2, 2008

My Dad אבא שלי

השבוע ליווינו את אבא בדרכו האחרונה
Dad passed away this week . we 'll be here next week
Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 1.0 Israel של Creative Commons. Creative Commons License
by TwitterButton.com