April 26, 2008

סלט כרוב חמוציות ושקדים

1.
Yes, there is an English recipe Index in Franz's Wonderful Food Blog which is written in German,"einfachkstlich" is the Blog name,here are some tasty baked yummy things -I want to eat and bake them all !+ here are all the rest [above photo is from that site)
2.

Project Foodie
A Blog, Food Forum, Glossary, Recipes,Articles - all in one site -
a must visit (above Logo is from that site)
3.
 
lamiacucinaHe's a chemical engineer ,loves Opera music , and as he writtes in his Food Blog:"Kochblog für Gourmets. Rezepte. Gourmandisen. Chemisches und physikalisches Hintergrundwissen zur Gourmetküche. Täglich." (above photo is from his site)4.
Thanks to 'Simona' who writes in an Israeli Food Forums, for her great find:Organically cooked - The Blog תודה שוב, סימונה
Maria V the owner of this Food Blog, writtes .." I'm an ex-pat New Zealander now living in Hania, Crete, Greece ..
- Greek food and much more- I love it !(above photo from her site)

לליל הסדר הכינה מירב אוכל רב ומגוון, סלט הכרוב הלבן בתוספת חמוציות ושקדים היה רענן וטעים להפליא.בבית חיפשנו את המתכון ברשת, והגענו לגירסא מדוייקת להפליא.לא הוספנו לסלט שלנו שקדים- מירב שמה שקדים פרוסים קלויים,המוסיפים פריכות, לנו נגמרו השקדים בבית ... טעים גם טרי,הוכן על ידי רן. את השקדים אגב, נוסיף מחר
מתכון :סלט כרוב חמוציות ושקדים









כרוב חתוך לרצועות דקות
גבעולי בצל ירוק פרוסים דק
שלושת רבעי כוס שקדים קלופים וקלויים
שלושת רבעי כוס חמוציות מיובשות
לרוטב
שליש כוס שמן תירס או חמניות
שליש כוס חומץ או מיץ לימון
כפית שום כתוש
כף סוכר או דבש
מלח ופלפל
אופן ההכנה
מערבבים את חומרי הרוטב , טועמים ומשפרים תבול
מערבבים כרוב עם בצל ירוק, שקדים, חמוציות וקוקוס בקערה. יוצקים את הרוטב, משהים 10 דקות ומגישים. אפשר לאכול גם למחרת, אבל אז הסלט מתקבל בטעם כבוש.
מתכון מלא לקוח מהאתר הזה




רעיון למתנה: ברשת גולף נמכרות כעת כריות קטנות מנגנות.הכריות רכות וקטיפתיות מגיעות במספר גוונים,לכל כרית נעימה אחרת.כשתלחצו על מרכז הכרית תשמעו מספר שניות מהשיר..עד הלחיצה הבאה.כרגע במחיר מוזל

April 19, 2008

Passover 2008 I - New Recipes and more..


Orange Ginger Sugar Cookies/denverpost.com
From "Passover Desserts," by Penny W. Eisenberg
, עוגיות זנגויל וסוכר לפסח

full recipemakes 2 1/2 dozen
Ingredients
1 1/3 cups sugar (I use 1 1/4 cups-it was too much)
2 tablespoons potato starch
12 tablespoons unsalted, pareve margarine, room temperature (I use 180 gr butter )
1 tablespoon ground ginger
1 teaspoon ground cinnamon
2 tablespoons fresh orange juice
2 large egg yolks, room temperature
2 cups matzo cake meal (also called matzo flour)
Directions
Preheat oven to 375 degrees. (190C)
Place sugar and potato starch in work bowl of a food processor and process until sugar is finely ground. Add margarine, ginger and cinnamon and process until well blended. Add egg yolks and orange juice and process to blend.
Add matzo cake meal and pulse until meal disappears.
Shape dough into balls 1 1/4 inches in diameter. Roll balls in sugar and place on parchment-lined cookie sheets. Press cookies with the bottom of a measuring cup until 1/8 thick.
Place on middle shelf in oven and bake for 15 minutes (13 minutes ) or until very nicely browned. Remove parchment to wire racks and let cool before storing.
מחומרים שהיו בבית, ממש לפני ליל הסדר רקחה לנו אמא מתכון לעוגה חגיגית,יפיפיה ומוצלחת מאוד, הנה המתכון
עוגה לפסח - מתכון מקורי וחדש של אמא שלי- אמא של חנית
החומריםחמש ביצים מס' 2
שלושת רבעי כוס קמח מצה דק
שלושת רבעי כוס שקדים טחונים- לערבב יחד 2 סוגי קמחים עם גרידות פרי ולהניח בצד
גרידה מלימון+גרידת תפוז
תפוח עץ מגורד על מגרדת גסה
כחצי כפית אבקת אפיה
רבע כוס שמן קנולה

חומרי ציפוי השוקולד - בהמשך המתכון

איך מכינים את עוגת הפסח -העוגה פרווה

מקציפים חלבונים עם קורט מלח וכף מים פושרים, כשנוצר קצף, להוסיף את כל כמות הסוכר ולהקציף עד קבלת קצף גמיש ומוצק
לקפל לקצף את השמן והחלמונים
לעיסה להוסיף:תערובת קמחים וגרידות פרי ותפוח מגורד.לערבב בעדינות

לצקת את העיסה לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ
לאפות בתנור מחומם לחום בינוני של 170 מעלות, משך אפיה תלוי בתנור- כ40 עד 45 דקות, לבדוק עם קיסם, עד שיוצא יבש. להוציא ולצנן את העוגה
להכנת ציפוי השוקולד
בסיר קטן, להרתיח 1/3 כוס מים+כפית סוכר.להמיס פנימה 150 גרם שוקולד מריר. לצקת את הציפוי החם על העוגה הצוננת
העוגה אינה חלבית, דלת קלוריות ולא צריך לשמור בקרור, לפחות לא ביום הראשון
תודה רבה אמא על מתכון כל כך מוצלח! אין תמונות, כי לא נותר פירור
לחמניות/בייגלה לפסחPassover Bagels/Buns
 
זה מתכון ותיק ללחמניות עגולות או לחמניות בייגלה מיוחדות לפסח , כלומר לחמניה עם חור קטן במרכז.עשוייה ממרכיבים המצויים בכל בית, והפתעה:זה לא לחמניית פחזניה! ותוספת החמאה נותנת טעם טוב יותר ושומרת על הלחמניה טריה גם למחרת.כמות זו מספיקה לתבנית אחת של התנור.אחותי ציינה שיש בעיה עם הלחמניות הללו.. אי אפשרי להפסיק לאכול אותן.הנה המתכון, מסוג המתכונים של: גזור ולשמור.אתם פשוט יכולים להדפיס לכם את הטקסט להכנה קרובה. שבוע שלם של מצות או תחליפהן עומד לפנינו. חג שמח
מתכון:לחמניות לפסח
בסיר קטן, בתכולה של 2 ליטר, לחמם שני שליש כוס מים יחד עם 70 גרם חמאה, לערבב היטב על להבה נמוכה ולדאוג לא להביא לרתיחה.כשהחמאה נמסה, לבחוש פנימה כוס מדידה של קמח מצה+חצי כפית מלח+כף סוכר.לערבב מספר שניות עד קבלת כדור בצק ועד שכל הנוזלים נספגים.להסיר מהאש להוסיף 3 ביצים- לא בבת אחת את כולן,לטרוף היטב לאחר הוספת כל ביצה
לנטף את העיסה בכפות על נייר אפייה ,בתבנית הגדולה של התנור,לכדרר כל אחד לכדור בידיים רטובות מעט.ליצירת לחמניית בייגלה:בעזרת אצבע ליצור חור במרכז כל לחמניה.לאפות בחום של 190 מעלות, כ-40 דקות או עד שזהוב ומוכן.בתאבון
Noa's garden in the Spring..



 

April 18, 2008

Passover 2008 - הכנות לפסח וסרטונים

Hi everbody !
Passover is coming very soon now (begins tomorrow ) ,I'm busy right now (not in the kitchen..), so here are some nice thing to watch or read, just for you :) -:
New videos to watch :
* Passover - was it this way ? -
a Media player Film (6:28 minutes film)
* The
Hagada in Hebrew -a PDF file /Hashulchan site (37 pages- 1.67 MB file)
* How to make Passover Cookies - Not at home..an msn short hebrew video (please wait a minute +watch were's the butterfly symbol).
Our Passover- 2006 +2007:
* Passover 2006 - part 1 + part 2 + part 3 פסח שנת 2006-רעיונות ומתכונים
* Passover 2007 - part 1 + part 2 + part 3 + part 4 פסח שנת 2007-רעיונות ומתכונים
* Watch this Food Photography made by
Matt Armendariz
.
In Memory of Dad: this was made by my dad , when I was 8 or 9 years old; taken from my ' old' "Memory Book" .It's the 'ABC' on how to be a good person , like my father was .מתוך ספר הזיכרונות הפרטי שלי-צויר ע"י אבא
חג שמח !- תמונות מפסח 2006+ 2007 -כל המתכונים בקישורים למעלה


April 16, 2008

Lemon, Limoncello.. לימונצ'לו

Limoncello made by Ran - For Lemon Lovers only- II [For Lemon Lovers, Only-Part I- Lemon Jam] : לימונצ'לו - Super easy Limoncello-The Recipe:
One bottle (750 ml) Everclear+ One bottle (750 ml) vodka + 16-20 (organic) lemons+ four cups sugar (we use 800gr) + four cups water (we use 800 ml) - full recipe by Vino e Vittles Blog .






23.2.08

12.4.08





 
Good- to- read Limoncello links:
1.
Deborah's Limoncello Recipe/Slow travel Italy
2 .
Limoncello recipe /Vino e Vittles Blog -above recipe
3 .
Limoncello Recipe in Pictures/Italy Logue
4 .
Homemade Limoncello Recipe "When California life gives you lemons"/Not Knowing & Trusting Blog
5 . 2 Recipes :
Classic Limoncello+Limoncello Baba' / Star Chefs
ל י מ ו נ צ ' ל ו -ליקר לימונים איטלקי: המתכון
שישה עשר עד 20 לימונים בגודל בינוני
שבע מאות וחמישים מ"ל אלכוהול 95/96% אחוז- לרכישה בכל סופר-ניתן לשמור את הבקבוק הריק לאיחסון הליקר המוכן
שבע מאות וחמישים מ"ל וודקה רגילה - לרכישה בכל סופר- ניתן לשמור את הבקבוק הריק לאיחסון הליקר המוכן
לתמיסת הסוכר
ארבע כוסות סוכר = 800 גרם
ארבע כוסות מים= 800 מ"ל
ככה מכינים: ל י מ ו נ צ ' ל ו
מקרצפים היטב את הלימונים, אם יש לכם אספקה ישירה מהעץ או רכשתם לימונים אורגניים - עדיף
בעזרת קולפן ירקות חד, קולפים את הלימונים, להשתדל לקלף רק את הקליפה הצהובה-החיצונית,רצוי שעל הקליפות תשאר פחות קליפה לבנה.לקלוף את הלימונים בסרטים ארוכים עד כמה שניתן
מכניסים את כל הקליפות הצהובות לכלי זכוכית גדול-אנו שמנו בצינצנצת זכוכית עם מכסה וואקום ,בתכולה של 4 ליטר,גדול מידי, אך נח לעירבוב. כעת: להוסיף את הוודקה והאלכוהול
להעמיד את הצינצנת במקום אפל וקריר -לא בקרור, לתקופה שבין שבועיים ועד 4 חודשים, מומלץ לנער מידי יום את הצינצנת, ולא לפתוח עד שמגיע הזמן
בתום התקופה, להוציא מהצינצנת את קליפות הלימון.את הנוזל לסנן דרך נייר סופג או פילטר של קפה, שהונח בתוך משפך
את סירופ הסוכר ניתן להכין לילה קודם ולשמור סגור בסיר עד למחרת או להכין באותו היום ולצנן
איך מכינים את סירופ הסוכר? : בסיר קטן- סיר של 2 ליטר יספיק, מביאים לרתיחה את הסוכר והמים, נותנים לרתוח לפחות 7 דקות.מצננים עד לטמפרטורת החדר
מוסיפים את סירופ הסוכר הצונן לליקר שהתקבל, ומערבבים.מומלץ להוסיף את הסירופ בהדרגה, ולטעום מעט בכל פעם.להוסיף עוד סירופ סוכר, עד קבלת דרגת מתיקות רצויה
להעביר לבקבוקים ולחתום .להגיש קר/קר מאוד .יפה כהגשה כמתנה- טיפים נוספים - בקרוב
אז הכנתם לימונצ'לו.. ונותרתם עם מלאי לימונים קלופים- סחטו את מיץ הלימונים ואחסנו את המיץ בתוך שקיות של קוביות קרח, וישר לפריזר, אצלנו המיץ מילא שלוש שקיות של קוביות-קרח, אז יש לנו מלאי לקיץ של 63 קוביות מיץ לימון

April 11, 2008

30 Very Soft Pretzels ..לחמניות פרצל רכות ועוגיות שיבולת שועל

Soft Pretzels
These Pretzels are so soft, they are more like rolls ..we love them So much !
Soft Pretzels /based on:The New York Times Bread & Soup Cookbook by Yvonne Young Tarr 1979
פרטצל רכיםFor 30 Pretzels:
2 ¼ cups warm water
2 packages dry active yeast (=4.5 ts =14 gr)
1/3 cup sugar (60 gr)
2.25 ts salt
5 TB butter, softend (=65 gr)
1 egg
7-71/2 cups AP flour (= 980-1050 gr)

1 egg yolk
1 TB water
Coarse or kosher salt
H O W:
In a large bowl/electric mixer bowl mix:water+yeast, stir until dissolved.Add the sugar, salt, butter, egg and 3 cups of the flour.beat untill smooth.Add remaining flour to make a stiff dough.Cover the bowl and refrigerate 4 to 6 hours.
Turn the dough into a board dusted with flour.Divide the dough in half,cut each half into 15 pieces.
Roll each piece to form pencil shape about 18 inches long (=45cm).Work fast and give each piece a final stretch before forming it into a pretzel shape. Place the pretzels on large baking sheets; beat the egg yolk and water, brush the pretzels with this mixture.Sprinkle with salt, cover and let rise for 30 minutes.Bake in an preheated oven to 400 F (200C) for 15 minutes or until golden brown.Cool or eat warm. מתכון מצויין,אהוב על כולנו











The New York Times Bread & Soup Cookbook by Yvonne Young Tarr
 
עוגיות שיבולת שועל ואגוזים/שקדים טחונים

את המתכון לעוגיות שיבולת שועל האלו לא תמצאו בשום מקום אחר. מתכון קל להכנה, לא עתיר קלוריות ,טעים מאוד ובעל מירקם לא קשה מידיי ,וגם לא רך.בדרך כלל עוגיות מסוג זה מכילות אגוזים קצוצים או צימוקים/חמוציות יבשות-פה יש תוספת של אגוזים/שקדים טחונים שמעדנת את העוגיה.ניתן לגוון עם התיבול, להבא, אפחית מעט מכמות הסוכר הרשומה פה,אוהבים אצלנו קצת פחות מתוק.יש להקפיד: לא לאפות את העוגיות יותר מידי, ולהחביא מהחבר'ה-שלא ייגמרו לכם את כל העוגיות מהר מידיי.אלו עוגיות שכייף להכין ויותר מזה -לאכול. אצלי: עוגיה אחת שווה ליום-זה מספיק.המלצה נוספת: להכפיל יישר כמויות של העיסה, כי העוגיות נחטפות. מכמות זו ייתקבלו כתבנית וחצי של עוגיות.ניתן ליצור אותן גדולות יותר
איך מכינים
מחממים תנור לחום בינוני-180 מעלות וניגשים להכנה

בקערה לערבב:כוס מדידה של שיבולת שועל לבישול-נמכרת בקופסאות פח-יבוא +3/4 כוס קמח רגיל+חצי כוס אגוזים או שקדים טחונים+חצי כפית אבקת אפיה+חצי כפית קינמון טחון.ניתן להוסיף תבלינים נוספים לפי הטעם
בקערה אחרת או בקערת המיקסר-לטרוף 100 גרם חמאה יחד עם חצי כוס סוכר לבן+חצי כוס סוכר זהוב-דמררה.להוסיף ביצה אחת גדולה וכפית תמצית וניל. לאחר קבלת עיסה אחידה, להוסיף תערובת הקמח ולבחוש היטב. לנטף כמות של כפית או כפית גדושה על נייר אפייה בתבנית גדולה של התנור,להשאיר מרחקים בין העוגיות .לאפות בתנור המחומם מראש לחום בינוני-180 מעלות, משך 12 עד ארבע עשרה דקות.להוציא מהתבנית ולצנן על רשת. לאחסן בכלי אטום

 
דרו לאחרונה כששטפתי את הכוסברה והפטרוזיליה שנרכשו בשוק, גיליתי בינות לעלים, שבלול קטנצ'יק, הנחתי אותו על מכסה ריבה קטן על ידי ,והמשכתי במלאכה, כשלפתע נתגלה עוד ברלה קטן, הביטו מה הם עושים כשהם יחד, שני שבלולים קטנים אצלי במטבח
Coming soon : Homemade limoncello step by step by Ran בקרוב: לימונצ'לו בייתי-שלב אחר שלב
Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 1.0 Israel של Creative Commons. Creative Commons License
by TwitterButton.com