July 28, 2008

Zingerman’s Funky Chunky Dark Chocolate Cookies עוגיות צ'אנקי פאנקי של זינגרמן

I've baked the Zingerman’s Funky Chunky Dark Chocolate Cookies .. again
But yesterday as they should be .. 12 Large Cookies , not small like last time .. ; I couldn't dind easily a box or a cookie jar, they are really big and tasty too ! [please feel free to enlarge these pics]

Zingerman’s Funky Chunky Dark Chocolate Cookies עוגיות צ'אנקי פאנקי של זינגרמן1 2⁄3 cups all-purpose flour
3⁄4 tsp. baking soda
3⁄4 tsp. fine sea salt
2 vanilla beans
1⁄2 cup butter, at room temperature
1⁄2 cup firmly packed muscovado or dark brown sugar
1⁄4 cup plus 2 tbsp. sugar
1 large egg
8 oz. dark chocolate, broken or chopped into bite-sized pieces
4 oz. walnut halves and pieces, toasted .

Instructions

Preheat oven to 350°.
In a small bowl, whisk together the flour, baking soda, and salt.
Split the vanilla beans lengthwise with a small, sharp knife.
With the tip of a small spoon, scrape out the seeds into a large bowl (reserve the pods for another use).
Add the butter and mix together. Stir in the sugars and egg until creamy. Gradually stir the flour mixture into the butter mixture until thoroughly combined, then stir in the chocolate pieces and nuts. Chill the dough for 10 minutes in the refrigerator.
Line two baking sheets with parchment paper. For each cookie, form 1⁄4 cup of the dough into a ball, then press out on the cookie sheet into a 3 1⁄2" round, about 14" thick. Place the rounds of cookie dough about 1 1⁄2" apart.
Bake, one sheet at a time, for 7–10 minutes, or until cookies are golden brown and baked through.
Cool on the baking sheet for 1 minute, then transfer to a rack.
Serve hot or cool and store up to 2 weeks, although to keep them that long you may have to hide them as well.

full recipe - the saveur site
[This recipe was first published in Saveur in Issue #71]


 
before baking..

אז מי זה מר זינגרמן (שעל שמו קרוי המתכון האמריקאי הזה), את זה ,אני עוד אברר..
העיקר שיצא לי ממנו משהו מתוק היום ..
תגידו קרה לכם פעם מה שקרה לי, היום? ...
קיבלתי היום מספר מתכונים במייל (גם את זה,ועוד כמה טעימים ביותר) , קראתי,נתתי מבט גם בתמונות..ורצתי למטבח
הייתי חייבת להכין את כל מה שראיתי.. את העוגיות אכין כאן ועכשיו.
--
קשה להאמין, אך למטה ,בתמונה יש הוכחות, גודל העוגיה הזו = 10 ס"מ
בעוגיות הללו יש מלח ים, הוא מורגש פה ושם בעוגיה ,יחד עם שברי שוקולד מריר- הוא מושלם
ממתי אופים 6 עוגיות בתבנית אחת גדולה ?
וממתי, יחד עם שפע הצינצנות וקופסאות האיחסון במטבח, קוטר העוגיה גדול מקוטר פתח כל צינצנצת .השאלה הכי קשה:אתם חושבים שזה קל לצלם עוגיה ולהשאיר אותה שלמה?לא זה לא היה קל, ויש גם לזה הוכחות ..
עוגיות שוקולד פאנקי צ'אנקי של זינגרמן
הכמות:12 עוגיות ענק
החומרים:
1 2/3 כוסות קמח רגיל = 235 גרם קמח
3/4 כפית סודה לשתיה
3/4 כפית מלח ים
גרידת מקל וניל או מעט תמצית וניל איכותית
100-120 גרם גרם חמאה רכה
1/2 חצי כוס סוכר חום כהה או סוכר דמררה- שמתי הפעם סוכר דמררה זהוב
1/4 כוס + 2 כפות סוכר לבן
1 ביצה גדולה
200 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות קטנות
כ-100 גרם אגוזים קצוצים

ההכנה
* לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
* לרפד תבנית גדולה בנייר אפייה
* בקערה קטנה לערבב קמח+סודה לשתיה ומלח
* בקערה גדולה לטרוף חמאה, וניל, 2 סוגי סוכר, להוסיף ביצה, קל לטרוף ידנית (לא חייבים מיקסר)
* להוסיף תערובת קמח לתערובת חמאה לערבב היטב.
* להוסיף שברי שוקולד ואגוזים קצוצים.
* לערבב ליצירת בצק.
* לצנן 10 דקות במקרר
* ליטול כמות בצק השווה לרבע כוס מדידה
* לכדרר לכדור, לשטח ביד ואח"כ בתבנית לעיגול בקוטר של כ-7 ס"מ
* להניח במרחקים - 6 עוגיות בתבנית אחת (את יתרת הבצק לצנן במקרר)
* לאפות בתנור החם 10-12 דקות, עד שזהוב
* לצנן בתבנית דקה או שתיים
* העוגיות מתקשות ומרקמן הן חצי רכות חצי קשות וטעימות מאוד
* לאחסן בכלי אטום עד שבועיים
הערה:ניתן ליצור עוגיות קטנות יותר ,ולשנות את זמני האפיה בהתאם
I want to thank Ulrike for her great recipe for the Semolina Pudding, it's one of the best I ate, and now become our family favorite (and very easy cooking too)- Here is the recipe
פודינג סולת מעולה- מתכון מפורט בעברית- פה- תהנו
ברכות הדגים במקום,הרבה דגים קטנים, דגיגונים וגם ענקים צבעוניים כאלו..

מים שמים,בתוך הבריכה

עצים כמעט עד השמיים וענני צמר-גפן סביב


above:visiting Hedera on monday
למעלה בתמונות:סמוך ליד לבנים- חדרה -קרוב לקניון חדרה
chanita harel© כל הזכויות שמורות

July 22, 2008

Cranberry Pumpkin Seed Bread לחם חמוציות וגרעיני דלעת

Cranberry Pumpkin Seed Bread- One Of The Best Bread Recipes Ever !
Baking a new Bread is like a new day - Bright and Shiny

Sorry, it was too late and I couldn't get better photos ,the real Bread was better looking, you have to belive me this time..! :)
Let's start with the Bread recipe: Le Cordon Bleu Cranberry Pumpkin Seed Bread
I've felt like a Le Cordon Bleu student this week playing with this Bread ; It's Not a quick recipe, but it's very tasty and can be eaten with any spread or without nothing else ! ; Give it a try and come back , please and let me know if you love it ! :)

Le Cordon Bleu Cranberry Pumpkin Seed Bread - לחם חמוציות וגרעיני דלעת-המתכון18 oz. Biga (see recipe below) 160% [I use all the Buga]

11.25 oz. Bread Flour 100% (=313 gr)
0.41 oz. Salt 3.6% (I use 1 ts)
1 tbsp. Sugar 4.4%
1 tsp. Instant Yeast 0.98% (=3 gr)
1 tsp. Malt Syrup 1.5% (I use molasses)
1 tbsp. Olive Oil 4.4%
8 oz. Water 57.8% (=224 gr)

4 oz. Dried Cranberries (I use 80 gr)
3 oz. Toasted Pumpkin Seeds
Biga anf full recepe is here :
bakespace.com [15.8.08 update-the old link is broken now-sorry]
* Fermentation: 2 -4 hours(2 hours), then punch down, cover and retard overnight(6 hours were good). Biga can be held at this stage (in the refrigerator) for up to 3 days.
* I've baked 3 loaves- 200C , for 40 minutes.








Full recipe for this Bread:
For another variation, add 4 oz. Kalamata Olives, or any other savory flavor, as desired. Popular combinations include Cranberry, Orange and Hazelnut; Cheddar Jalapeno; and Sun-Dried Tomatoes with Rosemary and Feta.

18 oz. Biga (see recipe below) 160%
11.25 oz. Bread Flour 100%
0.41 oz. Salt 3.6%
1 tbsp. Sugar 4.4%
1 tsp. Instant Yeast 0.98%
1 tsp. Malt Syrup 1.5%
1 tbsp. Olive Oil 4.4%
8 oz. Water 57.8%

4 oz. Dried Cranberries
3 oz. Toasted Pumpkin Seeds

Mixing Method:
Straight Dough Method, with the use of a pre-ferment.
Cranberries and pumpkin seeds are kneaded in during the last few minutes of kneading.

Fermentation:
90 minutes
Scaling, Benching and Shaping:Scale the dough into equal pieces (4 oz. for torpedo rolls, or 18 oz. for loaves). Let rest 5 minutes, then finish shaping.

Proof:
60 minutes, until nearly doubled.
Baking:450º, with steam. Internal dough temperature should be above 200º. Total bake time depends on size of units.
Biga Recipe
Yield: 18 ounces


11.25 oz. Bread Flour 100%
1/4 tsp. Instant Yeast 0.49%
8 oz . Water 66.7%

Mixing Method:
Straight Dough Method. Knead for 4 – 6 minutes, until the dough is soft and pliable, but not sticky. This dough will not pass the windowpane test.
Fermentation:2 -4 hours, then punch down, cover and retard overnight. Biga can be held at this stage (in the refrigerator) for up to 3 days.

 בסוף השבוע האחרון , הרגשתי כתלמידת בית ספר
בית הספר של הקורדון בלה.. דווקא
ובסוף זה הריץ אותי למטבח- הפעם ליום לימודים ארוך, מזל שהיה סוף שבוע
--
הלחם הזה נקרא : לחם חמוציות וגרעיני דלעת

הלחם מצויין
היתה לי חוויה מענגת להכין את הלחם
הקרום פריך, והתוך לא מתוק בכלל ורך וזרוע חמוציות אדמדמות וגרעיני דלעת ירקרקים
הכנת הלחם פשוטה, אך מצריכה שעות או אפילו יום הכנה מראש, רק מבחינת ללוש ולתת לבצק לנח, לא עבודה קשה כלל

בקורדון בלה אופים את הלחם הזה עם אדים, אני וויתרתי
ניתן להחליף את החמוציות והגרעיני דלעת בזיתי קלמטה, בכמות של כ- 100 גרם הזיתים הקלופים

גיוונים נוספים ללחם
עגבניות מיובשות
אגוזים ותפוז
רוזמרין ופטה - מתאים לעגבניות המיובשות
את התוספות לבצק מוסיפים תמיד בסוף, לאחר שנוצר כבר בצק אחיד
--
השתמשתי בכל העיסה המקדימה לבצק הלחם
כמות השמרים בלחם יחסית מעטה, וכוללת התפחות איטיות וארוכות יותר
העיסה המקדימה נותנת ללחם את הטעם העשיר והמירקם האורירי והמחורר באופן יפה
מתקבלות - 2 כיכרות בינוניות, נכנסות מצויין לתבנית תנור אפייה בייתי
ההוראות לוקחות ידע מוקדם והבנה בתהליכים, אקצר את המתכון שיהיה קריא ובר ביצוע,עד כמה שניתן
זמני אפיה לא מצויינים, הערכה שלי ל-40 דקות, היתה הפעם מדוייקת. יחד עם זה כל תנור אופה שונה, אז ייתכנו שינויים

לחם חמוציות וגרעיני דלעת

הכנת בצק מקדים - ביגה ,יום מראש או מוקדם בבוקר

חומרים
313 גרם קמח מיוחד ללחם
¼ כפית שמרים יבשים
224 גרם מי ברז בטמפ' החדר
(למים הוספתי טיפה מים רותחים, שיהיו פושרים)

הכנה
בקערה ידנית בינונית לערבב קמח+ שמרים
להוסיף בהדרגה את המים וללוש בצק משך כ- 6 דקות
אם הבצק דביק להוסיף טיפה קמח
לכסות, להתפיח בחוץ לפחות לשעתיים לפחות (בביה"ס ממליצים בין 2-4 שעות)
ללוש את הבצק
להכניס לקרור למשך הלילה מכוסה בשקית
אני ציננתי את הבצק משך 6 שעות

חומרים ללחם
כל העיסה המקדימה - ביגה
313 גרם קמח מיוחד ללחם שטיבל 2
כפית (או כפית וחצי ) מלח דק
1 כף סוכר
1 כפית שמרים יבשים = 3 גרם
1 כפית מולסה או סירופ מאלט
1 כף שמן זית
224 גרם מים פושרים
כ- 80 עד 100 גרם חמוציות רצוי מיובאות
כ- 60 גרם גרעיני דלעת כבר קלופים (אני שוטפת במים ומייבשת לאחר ברור

הכנה
בקערת מיקסר או קערה גדולה ללוש את כל מרכיבי הבצק
להתחיל עם הקמח בקערה, להוסיף יתר מרכיבים (מים בהדרגה), תוספות לבצק-חמוציות וזרעונים רק לאחר שנוצר כבר בצק

ללוש את הבצק דקות ארוכות

יתקבל בצק אחיד, בהיר ,רך מאוד
להתפיח את הבצק מכוסה -90 דקות
ללוש, על משטח מקומח, ליצור -2 כיכרות עגולות וגבוהות (כלומר 2 כדורי בצק לא שטוחים
להניח על נייר אפייה בתבנית ולהתפיח ל-60 דקות או עד שכפול
לאפות בחום גבוה - 200 מעלות, משך כ- 40 דקות או עד שמוכן

חניתה הראל

July 17, 2008

Is This real ? +That Summer-Time dessert ...

I've found myself cooking my first sweet Sugee this week..
I like it warm or cold with lot of condensed milk around ..
This recipe makes a huge portion, so I use only 1/4 of the Ingredients.
Sugee
100 gr evaporated milk
100 gr condensed milk (I use milk 3% fat)
810 ml water
80g butter
5 cardamom pods - I didn't add them
1/4 tsp saffron strands (I use less)
114 gr semolina grains (3/4 cup)
150 gr sugar (and not 200 gr)

** Full recipe is Here +more- here =happygrub.wordpress.com **


Sugee recipe can be found here







Is this Real?
1. Children's drawings recreated as photos -
Here
2.This 'super-toaster' -
Here or these TOASTED SANDWICHES
3. Lion reunion in this video :


4. Don't miss these animations !
Is he the younger Blogger ever?...


July 16, 2008

סלט ישראלי ומשקאות צוננים לקיץ


יום אחד בשבוע שעבר, אני מלווה את נ' לרופא - בקופת חולים מקומית
גבר צעיר, מקונן על הנדחפים בתור, "זה כל כך ישראלי".. הוא אומר לנו
שמץ מבטא זר ועיתון המונח לרגליו, הובילו את שלושתנו לשיחה ארוכה ומעניינת
"השארתי את המפתחות שמה, בצרפת" אמר
"ידעתי לאיזה ג'ונגל אנו באים"
"אבל אין לנו ארץ אחרת.."
זו התמצית, היה הרבה יותר
מעניין לפגוש פיסת ציונות בתור לרופא
--
סלט ישראלי+משקאות קייצים צוננים
האמריקאי The splendid table כתבה שקיבלתי מ
כללה מאמר שעסק בסלט הישראלי
הכתבה עוררה בי תאבון וסקרנות לגבי הרכב "הסלט הישראלי שלנו", שם בנכר
--
את הסלט שלהם ,טרם הכנתי,אך הוא נראה מבטיח
סלטי ירקות חביבים עלי מאז ומתמיד: כמה שיותר ירקות, טריים ,צבעוניים ומגוונים
תיבול טרי של שמן זית, מלח ים וזהו מספיק 

המאמר הביא מתכון ל"סלט ישראלי" מעט שונה, ומציע לקינוח מספר משקאות צוננים בטעם קצת שונה,בכל מקרה:מרענן וצונן זה בטוח
--
הנה עיקרי הכתבה
אין ספור גירסאות קיימות ברחבי המזרח התיכון, לסלט הירקות הקייצי הזה
הבסיס יכלול כמעט תמיד
מלפפונים, עגבניות,בצל, פטרוזיליה,לימון ושמן זית
לדעתם ניתן לשלב את הסלט או שאריות ממנו עם קוסקוס, חתיכות עוף קר או אפילו עם פירות ים מטוגנים/מוקפצים
סטיב ג'נקינס, גם יוצר גבינות מוכשר בפני עצמו ,מכותבי האתר ,מציע גירסא של סלט ישראלי עם נתחי דג בס,מתוך ספרו שיצא השנה
סלט ישראלי עם נתחי דג בס מוקפצים
ל- 4 מנות
החומרים
כוס ,מלפפון,קלוף , חתוך בקוביות
כוס עגבניות, חתוכות לקוביות
חצי כוס בצל סגול, קצוץ
רבע כוס בצל ירוק, קצוץ
רבע כוס פטורוזיליה קצוצה
חמש כפות מיץ לימון סחוט טרי
רבע כוס + 2 כפות שמן זית כתית מעולה
מלח ים
פלפל שחור גרוס טרי
כ- 900 גרם פילה דג בס,ללא עצמות

ההכנה
בקערה גדולה לערבב:מלפפון,עגבניה,בצל סגול וירוק,פטרוזיליה,4 כפות מיץ לימון ורבע כוס שמן זית
לתבל במלח ופלפל
לחמם כף שמן זית במחבת, על להבה בינוניתלהמליח ולפלפל את הדג, ולטגן כ- 2 דקות מכל צד
לערום מנת סלט בכל אחת מ- 4 הצלחות
לפזר מלמעלה חתיכות דג
לנטף מלמעלה יתרת שמן זית ומיץ לימון
להגיש מייד
טיפים לסלט הזה
ניתן להמיר את דג הסול, בדג אחר
ניתן להכין את הדג בגריל ולא לטגן במחבת
השאלה
איך אתם אוהבים את "הסלט הישראלי" שלכם
מה חייב הסלט לכלול, על מה לא תוותרו
מתי אתם אוכלים את הסלט/כמה פעמים ביום
האם אתם מכינים בעצמכם את הסלט
אילו תוספות מקוריות יש לכם להציע לסלט הישראלי
משקאות צוננים לימים חמים ולחיםתה מרוקאי קר
להכין חליטה מתה ירוק ועלי נענע טריים+סוכר לטעם
לצנן ולהגיש עם קוביות קרח ועלי נענע טריים
ניתן לתבל גם עם:קינמון,וקליפת תפוז
משקה אננס-מנגו צונן
בבלנדר לערבל מיץ אננס ומיץ מנגו ללא תוספת סוכר
לתבל בלימון לטעם
להוסיף מעט שבבים של פלפל צ'ילי
להוסיף מים מינרלים מוגזים
לצנן ולהגיש עם קוביות קרח ופלחי אננס ומנגו
משקה תה עם פטל ושזיף בעיטור בזיליקום טרי
לבזוק מעט פלפל שחור על שזיפים ופטל בשלים
להניח את הפירות המסוננים לתוך כלי הגשה, לצקת מעל תה שחור צונן, להוסיף עלי בזיליקום טרי וסוכר לפי הטעם
להגיש בכוסות מעוטרות בעלי בזיליקום
משקה רימון ויוגורט צונן: משקה מתוק וחמצמץ בסגנון הודי
לרסק יחד יוגורט עם מיץ רימונים לא ממותק וקוביות קרח
לתבל לפי הטעם בהל טחון
להגיש על קוביות קרח בקישוט מקלות קינמון או הל שלם
להגיש על קוביות קרח בקישוט מקלות קינמון או הל שלם
לימונדה עם פלפל שחור ומילון
להכין סירופ סוכר מחצי כוס סוכר ומחצית הכוס מים וכפית גרגירי פלפל שחור
לבשל עד קבלת סירופ שקוף, לסנן ולצנן
לצקת את הסירופ לכלי הגשה, להוסיף חצי עד כוס מיץ לימון ומים לטעם
לפני ההגשה להוסיף קוביות קרח וחתיכות קטנות של מילון

Baking again the "Best ever Plum cake" - yummy !

... flowers on the street...just take a look below.. watching that beauty !!chanita Harel© כל הזכויות שמורות

July 7, 2008

'M' is for Monday and for Mango ..

It's mango season now, here are some Mango pics- fresh from the market place today (I'll be here soon with some of my new baking/cooking )







Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 1.0 Israel של Creative Commons. Creative Commons License
by TwitterButton.com