August 22, 2008

Golden Muffins -Is it an Israeli new Start-up?... מאפינס זהובים

King Arthur's newsletter , make me happy every week again, yesterday more then ever..
No, we can't buy here those Flours and products, but taking wonderful ideas is pretty good for me.. more - soon
12 Golden Muffins with 100% White Whole Wheat Flour - yummy !!

Golden Chocolate Chip Muffins /King Arthur's site
1/2 cup butter
1 cup granulated sugar (I use 150 gr)
2 teaspoons baking powder
1/2 teaspoon salt
1 teaspoon vanilla extract
1/8 to 1/2 teaspoon extra-strong flavor, optional (I didn't add)
2 large eggs
1/2 cup milk
2 cups King Arthur 100% White Whole Wheat Flour
2 cups chocolate chips (I use only 1 cup of white chocolate chips+1/2 cup dried cranberries)
coarse sparkling sugar, for topping --

Full recipe




מאפינס מקמח מלא
מאפינס זהובים

החומרים
מאה ועשרים גרם חמאה
שלושת רבעי כוס סוכר לבן -אפשר טיפה להפחית
שתי כפיות אבקת אפיה
חצי כפית מלח
כפית תמצית וניל מקורמיק
שתי ביצים מס' 1
חצי כוס חלב קר
שתי כוסות מדידה קמח מלא
כוס שוקולד צ'יפס לבן
כ-1/3 עד 1/2 כוס חמוציות יבשות

ההכנה
לחמם תנור לחום בינוני - 180 מעלות
להכין תבנית מאפינס עם 12 שקעים
אני השתמשתי בתבנית סיליקון 12 שקעים, חומה (תבנית סיליקון תדרוש מעט יותר זמן אפיה,לכן הוספתי את 7 הדקות ל-30 דקות שאולי יספיקו בתבנית מתכתית
בקערת מיקסר (או בקערה בטריפה ידנית), לערבב
חמאה, סוכר, אבקת אפיה,מלח, ווניל
כעת להוסיף ביצים וחלב
להוסיף קמח מלא
להוסיף שוקולד צ'יפס וחמוציות
למלא בעיסה את תבניות המאפינס , עד מלואן
לפזר למעלה מעט סוכר אני שמתי סוכר זהוב עבה-גרגירים ספורים בלבד, זה נמס
לאפות בתנור החם 30-37 דקות, או עד שקיסם הננעץ במאפינס יוצא יבש
יצא מצויין
חדש * חדש * :
מפלפל אדום לטור בעיתון

August 18, 2008

Quick pickled peppers פלפלים חריפים כבושים

Even I couldn't find here, in Israel Shishito peppers , again, It was impossible to hold my self making these Quick pickled peppers, with Israeli green and very (too) hot peppers.. ; This recipe is quick and good with everything, even I have to drink water ..lot of water , it was hot .Finding this article and more pickled vegetables recipes on that day (more will come soon !) make me think of staying all that day in the kitchen..; I like this brine, as written in this recipe ".. Seal tightly and refrigerate at least 8 hours "-I coudn't stop smelling , believe me. yummy good . Now, I'm looking for more peppers, maybe less hot .. :)

Quick pickled peppers - They are So good !!

Quick pickled peppers
/Richard Hartog / Los Angeles Times
3/4 pound shishito peppers
2 1/2 cups rice vinegar (I use 1.5 cups and the rest- water)
3 cloves garlic, peeled and lightly smashed
2 teaspoons kosher salt
1 tablespoon sugar
2 teaspoons dried oregano (I didn't add)
1/2 teaspoon whole black peppercorns
1 small onion, sliced 1/4 inch thick
2 to 3 whole chiles de arbol or other small dried red chile (optional)-I didn't add them
H O W:1. Cut a thin lengthwise slit on each side of each pepper to allow the brine to penetrate.
2. In a medium saucepan, simmer the vinegar with 2 cups of water, the garlic, salt, sugar, oregano, peppercorns, onion and dried chile, if desired, until fragrant, 3 to 4 minutes.
3. Blanch the peppers in a large pot of boiling water until they begin to soften and the color just begins to fade, 2 to 3 minutes. Drain the peppers and pat dry with a kitchen towel; do not rinse them.
4. Place the peppers, still warm, in a large nonreactive container with a cover and pour the vinegar solution over them.
Seal tightly and refrigerate at least 8 hours.Full recipe
 


 Hot peppers - fresh from the friday market, here in townchanita harel© כל הזכויות שמורות

August 10, 2008

Pissaladière aux oignons .פיסאלדייר-מאפה בצל צרפתי טעים מאוד

"pissaladière aux oignons"-My very first one ..

Just take some sun-dried raisins,900 gr (yellow) onions , sorry I coudn't find the yellow onions, so I use the white onions, fresh ginger, a wonderful dough, as Peter Hertzmann writes ' la pâte ' .. what did you get ? pissaladière aux oignons ; Yes, it takes 3 steps to make this salty (sweet..) tasty pastry , but please, don't be lazy today (like I'm always), this pissaladière is very very good !
Pissaladière aux oignons
 /Peter Hertzmann [Ref: Cuisine et Vins de France, April-May 2005, page 54]
225 milliliters water
1 teaspoon dehydrated chicken stock
75 gramssun-dried raisins
900 grams yellow onions, peeled, shredded
1/2 tablespoon grated fresh ginger
1 tablespoonall-purpose flour
2 tablespoons sherry vinegar
fine salt and freshly ground black pepper
olive oil

la pâte:
2 teaspoons active dry yeast
155 millilitersluke warm water (40 to 43 °C)
1/2 teaspoon salt
1/4 teaspoon sugar
1/2 tablespoon olive oil
280 grams unbleached white flour

H O W:

1. La pâte: dissolve the yeast in the warm water in a warmed mixer bowl.
2. Add salt, sugar and olive oil and stir. Slowly add most of the flour while blending with mixer paddle on low speed. Knead the dough either with the mixer, or by hand, until smooth and elastic, about 10 minutes. Use additional flour as necessary while kneading.
3. Place dough in a greased bowl, turning to grease the top of the dough. Let rise in warm place, free from drafts, until doubled in bulk, about 1 hour.
4. In the meantime, place the water in a small saucepan over medium heat. Add the dehydrated chicken stock and stir to dissolve. Add the raisins and bring to a boil. Lower the heat and simmer for 15 minutes. Set aside, in the hot liquid.
5. Also in the meantime, heat the oil in a high‑sided frying pan over medium heat. Add the onions and a small pinch of salt.
Lower the heat to medium‑low and cook, stirring frequently, until the onions start to get tender. Add the ginger and mix to incorporate.
Add the flour and mix to incorporate. Sprinkle the vinegar over the top and mix in. Season with salt and pepper. Cook an additional 10 minutes.
6. When the onions are cooked, drain the raisins and add to the onions. Set aside.
7. Preheat oven to 230°C (445°F).
8. Punch dough down, and roll it out to fit a 23 by 30‑cm (9 by 12‑in) baking sheet, about 3 mm (18 in) thick. Brush baking sheet with oil. Place dough in baking sheet, trim edges, add filling, and level.
9. Bake until the crust starts to brown, about 25 minutes.
Transfer the tart to a cutting board and let cool to room temperature before serving.
Yield: 6 servings.
Ref: Cuisine et Vins de France, April‑May 2005, page 54.
Full recipe is Here


היריד הבינלאומי לאומנות ולאמנות
חוצות היוצר ירושלים 2008
י' באב – כ''ב באב תשס''ח
11.8.2008-23.8.2008
פרטים נוספים באתר היריד
Plasticine art in Israel ! - Something I've nerver seen before! אומנות הפלסטלינה של -פלסטלינית

Her name is Revital, she is an 25 years old Israeli Talented Artist.
Revital is working as an Art director ,also creating fantastic plasticine figures,and she's selling them too!
I came across her Plasticine Artwork ,few days ago at the best known community in Israel -
The Cafe the marker (I write there too);
More of her Artwork can be found at her web site (hebrew) - Here [contact info. here] --> פרטי התקשרות ,הזמנות ופרטים נוספים[above picture and art is by 'plastilinit'= Revital ]And as she told me :".. I'm doing unique presents for someone.. a plasticine portrait.
the work is personal and built by the event and person .."
I wish her luck !
פיסאלדייר -מאפה בצל צרפתי טעים מאוד
 החומרים למלית
מאתיים עשרים וחמש מ"ל מים
כפית אבקת מרק
שבעים וחמש=75 גרם צימוקים
תשע מאות גרם בצל קלוף-רצוי בצל צהוב,שמתי בצל רגיל לבן, קצוץ גס
חצי כף זנגויל טרי מגורד
כף קמח רגיל
שתי כפות חומץ שרי או חומץ אחר
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית


לבצק
שתי כפיות מדידה שמרים יבשים = 7 גרם שמרים
מאה חמישים וחמש מ"ל מים
חצי כפית מלח
רבע כפית סוכר
חצי כף שמן זית
מאתיים ושמונים 280 גרם קמח רגיל = 2 כוסות מדידה קמח

הכנת הבצק
בקערת המיקסר או קערה בינונית, לערבב שמרים במים החמימים
להוסיף לקערה,מלח, סוכר ושמן ולערבב
להוסיף בהדרגה את הקמח , ללוש לבצק רך ואחיד משך 10 דקות
להתפיח בקערה משומנת קלות עד שכפול בנפח :50 עד 60 דקות
--
בזמן שהבצק תופח, יש להכין את הצימוקים ואת מלית הבצל
הכנת הצימוקים
בסיר או קלחת קטנה לחמם את המים (225 מ"ל), להוסיף אבקת מרק, לבשל ולהוסיף את הצימוקים, להביא לרתיחה ולבשל על להבה בינונית- נמוכה משך חמש עשרה- 15 דקות רב המים ייספגו
לכבות את הלהבה ולהשאיר בצד

הכנת מלית הבצל
במחבת (או ווק-שהיה לי נח יותר), לטגן את הבצל עם מעט שמן זית ומלח, לבחוש לעיתים תכופות עד שמתחיל להתרכך
להוסיף ג'ינג'ר ולערבב
להוסיף את הקמח ולערבב
להוסיף חומץ, מלח (ים או רגיל), פלפל שחור, לבחוש ולבשל עוד 10 דקות
לכבות את הלהבה, לסנן את הצימוקים ולהוסיפם למלית הבצל
הרכבת המאפה
לחמם תנור לחום גבוה של 230 מעלות אם לתנור שלכם לוקח זמן להתחמם כמו לשלי, חממו אותו כמחצית השעה לאחר שהבצק הונח לתפיחה
לרדד את הבצק על משטח מקומח שיתאים לגודל תבנית 23 ס"מ על 30 ס"מ, אפשר עם מעט שוליים
להניח את הבצק בתבנית אפיתי בתבנית אמייל30 על 23 ס"מ
מעל הבצק לצקת את המלית וליישר
לאפות בתנור החם כ-25 דקות או עד שמשחים

August 1, 2008

My first "kurtos kalacs" - Yummy ! קיורטוש הונגרי-מעולה

... I'm not sure you have to travel to Hungary to eat kurtos kalacs.. :)
You can find this sweet and special cylinder shaped pastry
also in Tel Aviv, Israel.[hebrew link]
Meanwhile,till I come back , you can watch this film: how Kurtos is made in Tel Aviv ..
 



היתה לי חוויה עצומה- שעתיים וחצי קסומות של הנאה בהצגת "אנה קרנינה"- באולם אריסון, ועל זה כנראה בפוסט נפרד
ממש במקרה, ללא תכנון מוקדם, בסיום ההצגה ,בפנייה לרח' לינקולן ראיתי את השלט של- קיורטוש-המאפה ההונגרי
חייבים להכנס, אמרתי
כתבות קודמות
ברשת ובעיתונות בעבר הקרוב, על סניף הקיורטוש ברחוב בוגרשוב, עוררו את סקרנותי כבר אז
סימנתי לי לבדוק את המקום המגיש את המאפה ההונגרי היחודי זה, קרוב מתי שיתאפשר
מתברר, שברח' לינקולן ,זהו הסניף השני שהוקם לאחיו בבוגרשוב
היה נפלא לשלב שתי חוויות ,אחת לנפש, השניה לגוף
--
המקום מואר, מעוצב בגווני כתום אפרסק בהיר,גוון חמים, שולחנות בפנים ובחוץ, מצופים במוזאיקה צבעונית
כל שולחן שונה בצבעיו מהאחר
נעים, נקי, מסודר, סועדים נכנסים, יוצאים, יושבים בפינה אינטימית בפנים, בזוגות
גם חבורה צוהלת על קיורטוש וקפה בחוץ, לא משעמם פה
ניתן לשבת במקום ולאכול את המאפה הזה , ניתן לבא, לקנות ולקחת הביתה
לפנק את האשה או החברה, ראיתי כמה כאלו, חבושי קסדות שעשו שם סיבוב מאוחר מאוד בלילה,יצאו עם שקית מתוקה
המקום מוכר גם מגוון עוגיות ארוזות, עוגות טורט שלמות בקרור, עוגות קטנות מקוררות, לא בדקנו
מה זה קיורטוש Kurtos Kalacs
מאפה בצק שמרים הונגרי, כגליל ענק, חלול בתוכו
[
Kurtos Kalacs בגוגל תמונות ,תקבלו מגוון תוצאות מעניין ]
הגליל הענק מצופה במגוון טעמים, שוקולד, חלווה, שומשום,נוטלה,אגוזים.. ונמכר במחיר של כ-22 ש"ח האחד
גליל קיורטוש אחד יספיק בקלות לשניים, ויותיר לכם שארית ארוזה לקחת הביתה, למי שלא בא איתכם
גליל בצק הקיורטוש מגולגל, בפסי בצק הדוקים על גליל עץ ייחודי ועבה הכולל ידית אחיזה קשיחה, במרווחים, בזמן התפיחה והאפייה, גלילי הבצק מתאחדים ויוצרים כמו טבעות טבעות שזופות החוברות אחת לשניה
המאפה נאפה על גלילי הבצק, כל קיורטוש על גליל נפרד,בתמונה-גלילי העץ
לא בטוח שניתן לשחזר את הכנת המאפה בבית.. אחרת הייתי מנסה


נכנסתי למקום, שאלתי את המוכר החביב,איך מזמינים, כמה קיורטוש צריך לשניים
"תתחילו עם אחד.. נשאר כרגע בציפוי :שוקולד וחלווה.. מה תרצו.."
ו"..מה תשתו?"
- "תן לנו בבקשה את הקפה הכי טוב שיש לך"
וכך היה
הזמנו קיורטוש שוקולד
המקום מציע שתיה קרה או חמה, הזמנו 2 קפה הפוך. טעים מאוד
"שבו, אנו כבר נביא לכם.."
נכנסתי שוב לאחר בצוע ההזמנה, ושאלתי רשותו של המוכר לצלם ולכתוב על המקום
".. הרבה מצלמים פה וכותבים"
אז אם מרשים לי, אני מצלמת, אבל זריז, כי הקיורטוש ממתין לי כבר גם על הצלחת בחוץ
נטלנו פיסות מהמאפה הזה, גליל, כמו צמיד יד לא דק
וזה כל כך טעים
פריך בחוץ ,שזוף מהאפייה, חמים עדיין, זרוי בסוכר וממולא ממרח שוקולד עדין
התוך בהיר ורך
זה כה טעים ומענג, לקלף עוד ועוד
לא רציתי להפסיק
--
את מה שנותר, ארזו לנו הביתה, וקנינו עוד אחד שלם ארוז יפה,מתנה למישהי מיוחדת ואהובה
שאלנו את המוכר לגבי איחסון מומלץ
לדבריו, הקיורטוש יחזיק יממה בחוץ, ליותר זמן מומלץ להקפיא
לפני האכילה,להפשיר דקות ספורות בחוץ או ישר לתת מכת חום קצרה בטוסטר,בכדי שהסוכר העוטף, לא יהפוך לקרמל
היה מצויין, אנו נחזור וגם נמשיך להמליץ
--קיורטוש- המאפה ההונגרי
רחוב לינקולן 18
תל אביב
 
Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 1.0 Israel של Creative Commons. Creative Commons License
by TwitterButton.com