September 29, 2008

Happy New Year ! - The New Year Is here

H a p p y - N e w - Y e a r - שנה טובה



1. Chocolate & coconut slice - Recipe באונטי שוקולד וקוקוס-מתכון




2. The New Year Cake: Berries 'N' Cream Cake,but today with pineapple -recipe עוגת גבינת שמנת וקצפת עם אננס-מתכון


3. The Honey Cake again .. recipe עוגת הדבש הנפלאה

4. Honey cookies - recipe דובשניות נהדרות

5. Baked Apples תפוחים אפויים עם חמאה, סוכר וניל,דמררה ומישמש




 6.Best Ever Mushroom Quiche - recipe קיש פטריות- מתכון מלא נמצא פה-מומלץ
Chanit© כל הזכויות שמורות

September 25, 2008

Best Honey Cake for the New Year עוגת הדבש הטובה מכולן

The Honey Cake- The Best Ever ! עוגת הדבש
"Definitive Moist and Majestic Honey Cake" /Marcy Goldman, BetterBaking.Com
This cake was a great surprise. Super easy , just mix everything in the same bowl (by hand)This honey cake is dark and moist, sweet, high ,perfect for the New Year's day
I use half recipe for 1 cake .

The Honey cake recipe:
3 3/4 cups all-purpose flour
4 teaspoons baking powder
3/4 teaspoon baking soda
1/2 teaspoon salt
4 teaspoons ground cinnamon
1/2 teaspoon ground cloves
1/2 teaspoon ground allspice - I didn't add this
1 cup vegetable oil
1 cup honey
1 1/2 cups granulated sugar
1/2 cup brown sugar
4 eggs
1 teaspoon vanilla
1 cup warm coffee or strong tea or coca cola - I use strong Tea
1/2 cup fresh orange juice
1/4 cup rye or whisky (substitute orange juice or coffee) - I use orange juice
1/2 cup slivered or sliced almonds (optional)
--
H O W :
I use half recipe and only 1 9 by 5 inch loaf pan.
Preheat oven to 350 F.
Lightly grease pan(s).
In a large bowl, whisk together the flour, baking powder, baking soda, salt, cinnamon, cloves and allspice. Make a well in the centre, and add oil, honey, white sugar, brown sugars, eggs, vanilla, coffee, tea or cola, orange juice and rye or whisky. Using a strong wire whisk mix well(by hand) to make a thick, well-blended batter, making sure that no ingredients are stuck to the bottom.
Spoon batter into prepared pan(s).
Sprinkle top of cake(s) evenly with almonds. Place cake pan(s) on two baking sheets, stacked together (this will ensure the cakes bake properly with the bottom baking faster than the cake interior and top).
Bake until cake tests done, that is, it springs back when you gently touch the cake center.
For angel and tube cake pans, 60-80 minutes, loaf cakes, about 45-55 minutes (50 minutes) .

עוגה דבש טעימה ,שזופה ונאה ,נראה אם ישאר משהו עד ראש השנה
זהו פרסום ראשון בארץ לעוגת הדבש הנבחרת של מרסי גולדמן ,אין מה לחפש חיקויים , כי המקור הכי טעים :)עוגת דבש
לטעמנו זו עוגת הדבש הטובה מכולן ,היא כל כך טעימה
רוצים להכין גם את עוגת הדבש ? בבקשה
:בקערה גדולה לערבב
מאתיים ושישים גרם קמח רגיל
שתי כפיות אבקת אפיה
שליש כפית סודה לשתיה
רבע כפית מלח
שתי כפיות קינמון
רבע כפית ציפורן

:ליצור גומה במרכז ולהוסיף

חצי כוס שמן קנולה
חצי כוס דבש
שלושת רבעי כוס סוכר לבן
רבע כוס סוכר חום כהה
שתי ביצים גדולות
חצי כפית תמצית וניל
חצי כוס תה חמים (למשל תה בטעם מרוקאי
רבע הכוס +1/8 כוס מיץ תפוזים (מפריגת קפוא

--
מעט שקדים פרוסים או אגוזים לקישוט
--
לערבב את כל החומרים יחד
לצקת לתבנית כיכר קטנה ,בגודל 25 על 12 ס"מ .לפזר מעט שקדים/אגוזים למעלה

לאפות בחום בינוני - 180,משך 45-55 דקות
!שנה טובה לכולם

למעלה: מהגינה של נועה


Chanita harel© כל הזכויות שמורות

September 18, 2008

Chocolate custard muffins

Let's start with the Best ever Chocolate Muffins,recipe by Dan Lepard -So Soft and Wonderful !


Chocolate custard muffins
/Dan lepard מאפינס פודינג שוקולד נפלאים
50g cornflour
3 level tbsp cocoa
100g dark soft brown sugar
225ml cold water
75g unsalted butter, cubed
125g dark chocolate, broken small
75ml sunflower oil
2 tsp vanilla extract
2 large eggs
125g caster sugar
125g plain flour
2 1/2 tsp baking powder
H O W
Make the custard first:

place the cornflour, cocoa, brown sugar and water into a saucepan and whisk together constantly over a medium heat until boiling, very thick and smooth. Remove from the heat, beat in the chocolate and butter until melted and absorbed. Add the oil, vanilla and one of the eggs and beat again until combined, then add the remaining egg with the caster sugar and beat until smooth and thick.
Measure the flour and baking powder into a small bowl, stir together then sift this directly onto the custard and beat through until combined.
Spoon into a dozen paper muffin cases sitting in the pockets of a muffin tray, heat the oven to 180°C/350°F/gas 4 and bake for 25 minutes .
Full recipe
Cranberry Hootycreeks

Recipe: Cranberry Hootycreeks - a cookie in a jar
Grandma's Honey Muffins Recipe מאפינס דבש
Recipe: Grandma's Honey Muffins
עידכון 21.9.08- הערב נולדו דובשניות חדשות --למתכון הדובשניות לחצו פה

September 13, 2008

Chocolate and coconut - באונטי שוקולד וקוקוס

""A chocoholic's dream come true" .. our weekend sweet treat !! - I wish you a great Weekend !!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Chocolate coconut

Chocolate coconut slice - ממתק באונטי מעולה80g dark (cooking) chocolate, coarsely chopped
80g butter, at room temperature, chopped
70g caster sugar
1 egg, lightly whisked
150g AP flour
2 tbs cocoa powder
Coconut filling
225g shredded coconut
1 x 395g can sweetened condensed milk
2 eggs, lightly whisked
Chocolate topping - I use only half topping השתמשתי במחצית מכמות הציפוי-אילו הכמויות המלאות
100g butter, chopped
300g dark cooking chocolate, coarsely chopped
H O W :Preheat oven to 180°C. Brush a 16 x 26cm (I use a 17 x23cm pan) pan with melted butter to grease. Line the base and sides with non-stick baking paper.
Place the chocolate in a heatproof bowl over a saucepan half-filled with simmering water (make sure the bowl doesn't touch the water). Use a metal spoon to stir occasionally until the chocolate melts and is smooth.
Mix by hand (like me ) OR use an electric beater to beat the butter and sugar in a bowl until pale and creamy. Add the chocolate and egg, and stir until well combined. Sift the flour and cocoa over the chocolate mixture, and stir until well combined.
Press the mixture evenly over the base of the prepared pan. Bake in oven for 15 minutes or until firm to touch. --
o make the coconut filling:
combine the coconut, condensed milk and egg in a bowl. Spread evenly over the chocolate base. Bake for 25 (30 minutes) minutes or until light golden. Set aside to cool completely.
To make the chocolate topping : melt the butter in a small saucepan over medium heat. Reduce heat to low.

Add the chocolate and stir with a metal spoon until the chocolate melts and the mixture is smooth. Pour the chocolate mixture over the coconut filling.
Place in the fridge for 20 minutes to set before cutting into 12 pieces. (I cut into 24 pieces)

Source:Australian Good Taste - September 2007 , Page 114 -Recipe by Gemma Purcell-Full recipe :
Taste.com.au



The Animals - Please Don't Let Me Be Misunderstood



ממתק שוקולד וקוקוס – באונטי תוצרת בית-רשימת חומרים
לשכבת השוקולד
שמונים גרם שוקולד חתוך גס ,אני שמתי שוקולד 60 אחוז מוצקי קקאו
שמונים גרם חמאה רכה חתוכה
שבעים גרם אבקת סוכר
ביצה גדולה טרופה
מאה וחמישים גרם קמח רגיל
שתי כפות קקאו
--
למלית הקוקוס
מאתיים עשרים וחמש גרם קוקוס
פחית חלב מרוכז = 397 גרם או 2 שפופרות חלב מרוכז שיחד אותו משקל
שתי ביצים טרופות
--
לציפוי שוקולד: זו מחצית הכמות כפי שאני שמתי -אפשר להכפיל
חמישים גרם חמאה
מאה וחמישים גרם שוקולד
-----------
מתכון חדש ל מ א פ י נ ס- ד ב ש:לחצו פה לקבלת המתכון המיוחד לראש השנה

3rd World Bread Day hosted by 1x umruehren bitte aka kochtopf
Many Thanks to zorra for the last Bread days successful events, and for the NEW coming one !!
Chanit© כל הזכויות שמורות
AddThis Social Bookmark Button
עידכון - 30.9.08 לאחר שממתק הבאונטי הוכן פעם נוספת
עם כמות וחצי של ציפוי(75 גרם חמאה) מתקבלים הבאונטי שוקולד ככה+מומלץ לחתוך למנות לאחר לילה במקרר, בתאבון

September 9, 2008

Chocolate snowballs עוגית שוקולד מושלגות


"One more Cookie for me , please !.."
Most easy recipe , for more then 20 rich, half soft chocolate snow balls. Just mixing the batter by hand, it's a real hit !

I think it's a winner recipe more then other "Chocolate Crackle Top Cookies" .
Please come back and tell me if you love these cookies as we do :-)
Thanks for visiting !!


Chocolate snowballs


Chocolate snowballs
200g dark chocolate, chopped - I use 60% Israeli chocolate
100g unsalted butter, chopped
3/4 cup (165g) caster sugar - I use only 150 g
3 eggs, lightly beaten
1 tsp vanilla extract
225g plain flour
2 tbs cocoa powder
1/2 tsp baking powder
1 cup (150g) icing sugar - I use only 100 gr
H o wPreheat the oven to 175°C.
Place the dark chocolate and chopped butter in a heatproof bowl over a pan of simmering water over low heat . Stir mixture until melted and smooth, then remove the bowl from the heat and stand for 5 minutes to cool. (I just cooked them on a low flame)
Using a wooden spoon, stir caster sugar into chocolate until dissolved. Gradually add eggs, stirring until well combined. Add vanilla, flour, cocoa and baking powder and mix until a smooth dough. Cover and chill for no more than 30 minutes to firm. (1 hour or more is better !)
Use hands to roll 2 level tablespoons of the dough into a ball. Repeat until you have 14 balls.(I've gut more cookie -about 20 ); D
ip each ball into the dish and dust heavily in icing sugar and place on the prepared trays about 2cm apart. Bake the snowballs for 10-12 minutes until firm to the touch. Cool on the trays.
--
Source: Delicious. - September 2007 , Page 95 -

Full recipe
Recipe by Kate Nichols

 

September 3, 2008

Pumpernickel Bread -The Quick Version לחם פומפרניקל

I was lazy that night.. it's still too warm here in Israel,and our small kitchen is full with products...
I know, Autumn will arrive this year sooner or later, but WHEN?? ;-)
This Bread recipe is a quick version of the real Pumpernickel Bread .The bread is dark brown,soft and very tasty .I'm so glad with the results I've got, don't be lazy..and I hope you'll love it too !


Pumpernickel Bread - This Quick Version is Wonderful !! לחם פומפרניקל מהיר הכנה


Pumpernickel Bread/my recipes.com לחם פומפרניקל
1 3/4 cups warm water (100° to 110°)
1 (1/4-ounce) packet highly active dry yeast
2 tablespoons sugar
2 tablespoons instant coffee granules
1/4 cup molasses
4 1/2 cups bread flour
1 cup rye flour
2 teaspoons salt
Vegetable cooking spray
2 tablespoons butter or margarine, melted
H o w:
Preheat oven to 200°.

Stir together first 3 ingredients in the mixing bowl of a heavy-duty electric stand mixer. Let stand 5 minutes.
Add coffee and next 4 ingredients to yeast mixture.

Beat at low speed with dough hook attachment for 1 minute or until soft dough comes together. Beat at medium speed 4 minutes. (Dough will be slightly sticky.)
Turn dough out onto a lightly floured surface; shape dough into a 9- x 5-inch oval loaf. Place on a parchment paper-lined baking sheet; coat lightly with cooking spray, and cover loosely with plastic wrap. Turn oven off, and place loaf in oven.

Let rise 30 minutes or until loaf is doubled in bulk.
Remove loaf from oven. Remove and discard plastic wrap.
Preheat oven to 375°.
Bake bread for 30 to 35 minutes. Remove from oven, and brush with melted butter.
Full recipe


Mom's Best Friend Brownies -Full Recipe [I use only 1/2 cup packed dark brown sugar ] מאפינס שוקולד

The Beatles - We Can Work It Out
 
לפני ימים אחדים,פרסמתי את מתכון לחם הפומפרניקל הזה,בפורום אורט וקפה דה מרקר,הלחם הפך ללהיט,לשמחתי קיבלתי שפע תגובות במייל המשבחות את הלחם מהיר ההכנה והמוצלח הזה,כמובן שזה המתכון, לא אני ..גם אתם מוזמנים להכין את לחם הפומפרניקל הזה ולחזור לספר לי עד כמה טעים לכם, אשמח מאוד לקרא, תודה
קלות ההכנה של הלחם הכהה הזה, לחם פומפרניקל זריז או לחם פומפרניקל לעצלנים
גרמה לי להכנס למטבח, בשעת לילה, לא מזמן
זהו מתכון ללחם פומפרניקל עם מינימום התפחה,רק עירוב זריז של הבצק, אפילו ללא
לישה, אפיה קצרה ויש לחם
לחם הפומפרניקל בעל צבע וארומה מיוחדים במינם
--
לחם פומפרניקל מהיר הכנה

החומרים
1 3/4 =כוס ושלושת רבעי הכוס מים חמימים
שתיים ורבע =2.25 כפיות מדידה שמרים יבשים = 7 גרם שמרים יבשים,או פי 3 הכמות שמרים טריים
שתי כפות סוכר לבן
שתי כפות אבקת נס קפה
רבע כוס מולסה
ארבע וחצי כוסות קמח מיוחד ללחם = 630 גרם =שטיבל מס' 2
כוס קמח שיפון= שטיבל מס' 7
שתי כפיות מלח
--
חמאה נמסה
--
אופן ההכנה
לחמם תנור האפיה לחום של 100 מעלות, בזמן החימום, לגשת להכנת הבצק
בקערת המיקסר לערבב 3 מרכיבים ראשונים (מודגשים באדום), להתפיח משך- 5 דקות
להוסיף נס קפה, ו- 4 מרכיבים הבאים (מודגשים בורוד
לערבב את כל החומרים ליצירת בצק
ללוש (ידנית) או עם וו הלישה של המיקסר משך כ- 5 דקות
לרפד תבנית גדולה של התנור בנייר אפייה
בידיים מעט משומנות ליצור מהבצק , כיכר מעט אובלית במידות: 22 על 12.5 ס"מ
לכבות את התנור, להכניס את התבנית עם הכיכר לתנור המכובה
להתפיח משך- 30 דקות או עד שמכפיל את נפחו
הלחם תופח מאוד מאוד
בסיום התפיחה, להוציא את התבנית עם הכיכר התפוחה מהתנור
לחמם את התנור לחום של 190 מעלות
בזמן שהתנור מתחמם להמשיך להתפיח את הכיכר
לאפות את לחם הפומפרניקל בתנור החם , משך כ- 35 דקות
להוציא מהתנור ולמרוח מעט חמאה מומסת על פני כל הכיכר
להמתין מעט לצינון הלחם
לפרוס ולהתענג


Chanita harel© כל הזכויות שמורות
Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 1.0 Israel של Creative Commons. Creative Commons License
by TwitterButton.com